Liga Nationala

Al şaselea val pentru trupa lui Tadici şi Seviştean

Pentru că la finele săptămânii trecute echipa lui Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa a fost angrenată în calificările Ligii Campionilor, Oltchim-ul a disputat în devans partida din cadrul etapei a 6-a a Ligii Naţionale. Vâlcencele au evoluat în deplasare cu Oţelul Galaţi, iar partida – desfăşurată chiar înainte de Supercupa Europei – nu a fost deloc uşoară. Fost antrenor la Oltchim acum două sezoane, Cornel Bădulescu a dorit să demonstreze că rămâne unul dintre tehnicienii de valoare din handbalul feminin românesc şi a dorit să dea lovitura chiar în duelul cu echipa invincibilă de la Rm. Vâlcea. Replica dârză a trupei de la malul Dunării a fost însă ghicită de elevele lui Tadici şi Popa, care-au făcut un meci exact, forţându-se doar atât cât au avut nevoie, pentru un succes cu 23-19 care continuă să păstreze Oltchim-ul în fruntea Ligii Naţionale de handbal feminin.

Andreea Tâlvâc, golghetera Oţelului

Cea mai prolifică marcatoare a echipei gălăţene în acest joc a fost Andreea Tâlvâc (6 goluri înscrise), o mai veche cunoştinţă a vâlcenilor, de pe vremea când evolua chiar pentru Oltchim. La începutul sezonului 2006-2007, după încropirea lotului de vicecampioane mondiale la Vâlcea, Tâlvâc a trebuit să părăsească însă echipa fiind solicitată imediat de fostul tehnician al Oltchim-ului, Cornel Bădulescu, care-a luat-o cu el la Galaţi

Vâlcencele au depăşit cota 200

Oltchim Rm. Vâlcea este prima şi singura echipă de până acum din Liga Naţională de handbal feminin care-a depăşit cifra 200 în ceea ce priveşte golurile marcate în actualul sezon. Performanţa elevelor lui Tadici şi Popa este imposibil de egalat de oricare dintre competitoare, următoarea echipă clasată la capitolul eficacitate fiind Rulmentul Braşov, care nu are însă decât 184 de goluri marcate.

Cu Rapid, pe 6 octombrie

Vâlcencele vor disputa următorul meci în Liga Naţională abia pe 6 octombrie, atunci când vor primi pe teren propriu, în Sala „Traian”, vizita echipei Rapid Bucureşti. După această partidă, campionatul intern se va întrerupe o perioadă de trei săptămâni pentru a face loc pregătirilor echipei naţionale. „Tricolorele” vor participa între 16 şi 21 octombrie la „Cupa Mondială” din Danemarca, o întrecere extrem de utilă în perspectiva prezenţei la turneul final din Franţa. Duelul de la distanţă dintre Oltchim şi Rulmentul pentru titlul naţional se va relua pe 27 octombrie.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button