Liga II

Revenire cu noroc pe „Municipal”

CSM Rm. Vâlcea – Poli II Timişoara 2-0 (1-0)

După un lung periplu pe stadioanele din Râmnic, în sfârşit trupa antrenată de Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan a revenit pe stadionul „Municipal”, din Zăvoi. În ciuda rezultatele extrem de bune pe care echipa le-a avut până în prezent, excepţie făcând meciul de la Piteşti, numai aproximativ 2000 de suporteri au venit la stadion pentru a asista la meciul cu Poli II Ştiinţa Timişoara.

Replică modestă a oaspeţilor

Formaţia bănăţeană a venit la Vâlcea pentru a încerca redresarea după o serie de rezultate nesatisfăcătoare şi de aceea începutul de meci a fost destul de echilibrat, cu un plus pentru echipa vâlceană. Prima fază mai periculoasă la poarta lui Baba s-a consemnat abia în minutul 19, dar mingea trimisă cu capul de Nemanja Vidakovic nu i-a pus mari probleme portarului timişorean. Trei minute mai târziu, poate cel mai bun jucător al „municipalilor” din acest debut de sezon, Iosif Melcea, a primit mingea într-o situaţie destul de favorabilă, dar a şutat peste poartă. Cea mai periculoasă fază a bănăţenilor s-a petrecut în minutul 25. Fundaşul Vişa a făcut o greşeală de începător de care a profitat Cojocnean, atacantul oaspeţilor a pornit spre poarta lui Râmniceanu, dar a fost oprit de „centralul” Drăgănescu care a dictat fault spre disperarea antrenorului Iosif Rotariu care a comentat această fază la conferinţa de presă: „N-am văzut în viaţa mea ca după o contră să se dea fault. Era 0-0, Cojocnean scăpa singur şi poate alta era soarta partidei.” În minutul 30, Sergiu Popescu a trimis o bombă de la aproximativ 30 de metri, iar mingea a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Baba. În prima repriză, cu excepţia fazei din minutul 25, replica oaspeţilor a fost destul de palidă, aceştia având primul corner abia în minutul 35, dar şi atacurile vâlcenilor s-au oprit undeva pe la 16 metri de poarta adversă. În minutul 38, vâlcenii au fost la un pas de a deschide scorul, Sergiu Popescu i-a pasat bine lui Vidakovic, însă şutul acestuia la colţul scurt a fost respins de portar. Cu doar un minut înainte de finalul primei reprize, Melcea l-a văzut excelent pe Marius Pasăre, liber pe partea dreaptă, mijlocaşul venit de la Caracal a preluat şi a şutat la colţul scurt, mingea a lovit bara porţii lui Baba şi a intrat în poartă, vâlcenii intrând cu un gol avantaj la pauză.

Spectacol după pauză

Vâlcenii au ieşit de la cabine mult mai decişi fiind hotărâţi să tranşeze soarta partidei încă din primele minute. Nu trecuseră nici cinci minute de la începutul părţii a doua şi „municipalii” au fost la un vârf de gheată de 2-0. Acţiunea bună pe partea stângă a lui Vidakovic, sârbul a centrat în faţa porţii, dar Boroiban a întârziat o fracţiune de secundă la întâlnirea cu mingea şi scorul a rămas nemodificat. Însă, faza nu se încheiase, defensiva oaspeţilor a ratat respingerea, mingea a ajuns din nou în careul bănăţean, dar Vidakovic şi Melcea s-au încurcat reciproc la o mingea centrată de Pasăre şi Baba a scăpat din nou cu faţa curată. În minutul 62, nou-intratul Luiz Robson a fost şi el la un pas de a majora avantajul, brazilianul a preluat undeva în apropierea mijlocului terenului, a pornit vijelios spre poarta adversă, dar a intrat în unghi şi în cele din urmă timişorenii au scăpat cu faţa curată. În minutul 78, portarul Baba s-a opus încă o dată majorării scorului având o intervenţie de zile mari la şutul aceluiaşi Robson care a fost văzut foarte bine demarcat în careu de Mihăiţă Lungan. În minutul 82, Onofrei a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, mingea a lovit vinclul porţii timişorene, mingea a revenit în teren şi Vidakovic a reluat în plasa porţii lui Baba, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Datorită defensivei vâlcene care a dat senzaţia că s-a relaxat mult prea devreme, ultimele minute ale partidei le-au aparţinut aproape în totalitate oaspeţilor care au fost foarte aproape de egalare în două rânduri, dar cea mai mare ocazie a fost irosită de Cojocnean care făcut o cursă de aproximativ 20 de metri, dar inexplicabil a decis să se întoarcă cu mingea cu toate că se afla într-o poziţie destul de bună. În cele din urmă tânărul Victor Râmniceanu, care a cam şomat în această partidă, a scăpat cu faţa curată, ba mai mult decât atât, în minutele de prelungire, timişorenii au primit lovitura de graţie, adusă tot de un caracalean. După un atac prelungit al gazdelor, mingea a ajuns la Sergiu Popescu şi acesta a şutat de la marginea careului de 16 metri fără speranţe pentru Baba, consfinţind victoria cu două goluri diferenţă a „municipalilor”. După această victorie, CSM-ul îşi menţine poziţia de lider, acumulând 16 puncte, cu două mai mult decât principala urmăritoare FC Argeş.
Au evoluat formaţiile:
CSM: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Chirciu, Lungan – Melcea, Ekwalla (’89, Cercel), Pasăre (’60, Onofrei), Sg. Popescu – Boroiban (’60, Robson) şi Vidakovic.
Poli II: Baba – Petruş, Oberşterescu (’79, Goşovanu), Luchin, Latovlevici – Daminuţă, Pătraş (’74, Ganea), Sandu (’65, Danci), Buda – Popa şi Cojognean.
A arbitrat această partidă Mugurel Drăgănescu din Ploieşti ajutat la cele două linii de Florin Hâncă  din Aiud şi  Andrei Constantinescu din Bucureşti.

Lider – căutăm suporteri şi oferim… rezultate

Încă o dată cei aproximativ 2000 de spectatori au demonstrat că nu ştiu să-şi aprecieze la adevărata valoare echipa chiar şi atunci când aceasta are rezultate. De foarte mult timp, oamenii vin la stadion, nu contează că este cel din Zăvoi, cel de la Oltchim sau cel de la Hidroelectra, parcă pentru a asista la o piesă de teatru şi nicidecum la un meci de fotbal. Aceştia vin, se aşează liniştiţi pe scaune şi reacţionează cu aplauze numai când se înscrie sau când se creează o fază mai spectaculoasă, în rest… nimic. Chiar dacă echipa merge bine, sunt lideri în clasament, spectatorii vin, înjură mai mult decât încurajează şi se mai trezesc doar atunci când un cameraman de la Sport.ro îşi îndreaptă obiectivul spre tribune. La conferinţa de presă, antrenorul Marian Bondrea s-a arătat extrem de dezamăgit de reacţia spectatorilor, şi pe bună dreptate, care huiduiau chiar şi în momentele în care echipa conducea: „Sunt destul de dezamăgit că mulţi dintre spectatori ne-au apostrofat. Chiar dacă nu le place jocul, ei trebuie să înţeleagă că nu se poate construi o echipă bătând din palme. Pretenţiile mele de la echipă sunt altele, ştiu ce am de făcut, dar îmi trebuie timp.”  Oare când va veni momentul în care CSM Rm. Vâlcea va avea suporteri adevăraţi care să-şi încurajeze echipa, şi la bine şi la greu, şi să ridice fularele cu însemnele clubului deasupra capului nu să le folosească pe post de aşternut pentru a sta cu fundul pe scaun. Vom vedea!

Cercel a răcit

Singurul motiv pentru care Ion Cercel, căpitanul obişnuit al „municipalilor”, nu a fost introdus pe teren încă din primul minut al partidei cu Poli II Timişoara este acela că a răcit. Deşi în săptămână dinaintea acestui meci era dat ca incert după ce suferise în partida de la Lupeni o uşoară leziune la coapsă, în cele din urmă şi-a revenit, dar a dat de o altă belea… a răcit. Conform spuselor antrenorului Marian Bondrea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fundaşul nu a dormit mai deloc având temperatură destul de mare. În ciuda acestor probleme medicale, Cercel a fost folosit de antrenor pe finalul partidei, Marian Bondrea spunând că a apelat la serviciile sale, fiind un jucător cu experienţă care ştie să ţină de minge, iar echipa chiar avea nevoie de acest lucru în acele momente.

A obosit Ekwalla?

Puternicul mijlocaş la închidere al formaţiei din Zăvoi, Therry Ekwalla n-a mai reuşit prestaţii atât de bune în ultima perioadă, iar în ultimul meci ba chiar a fost apostrofat drastic de spectatori. Referitor la evoluţia elevului său, Marian Bondrea a spus că l-a enervat foarte tare şi chiar a avut o discuţie cu acesta la cabine. Tehnicianul pune evoluţiile mai slabe din ultima perioadă ale camerunezului pe seama oboselii, fiind cel mai utilizat jucător atât în perioada de pregătire cât şi în  campionat. „Probabil Therry a acumulat o oarecare oboseală şi mă gândesc foarte serios să abordez cu acesta metode de antrenament separate de restul lotului pentru a-l ajuta să-şi revină pentru că este un jucător cu reale calităţi şi în care am foarte mare încredere” – a spus Bondrea.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button