Alte sporturi

Semi-maraton de amploare la Râmnicu Vâlcea

• premiile însumează 150 milioane lei vechi

Sâmbătă, 13 octombrie, municipiul Rm. Vâlcea va fi gazda unui atractiv concurs de cros – alergare pe şosea – de 20 de km. Evenimentul sportiv este organizat de Direcţia pentru Sport a judeţului Vâlcea şi de Camera de Comerţ a judeţului Vâlcea şi se doreşte să depăşească în anvergură competiţia organizată recent la Zalău, pe 2 septembrie. Organizatorii au stabilit deja traseul crosului, al cărui start va fi dat în staţiunea Băile Olăneşti. Alergătorii vor urma apoi DN 64A, pe ruta Băile Olăneşti – Valea Cheii – Păuşeşti-Măglaşi – Vlădeşti – Rm. Vâlcea. Startul se va da la ora 10 din faţa Hotelului „Olăneşti”, iar sosirea va avea loc la sediul Primăriei din Rm. Vâlcea.

Patru categorii de concurs

Există patru categorii de vârstă la care se poate concura la acest semi-maraton: juniori I, tineret, seniori şi veterani. Pentru a evita eventualele fraude comise de concurenţi, se vor stabili puncte de control din cinci în cinci kilometri, iar punctele de hidratare vor fi la distanţe de 3 kilometri între ele. Timpul maxim de participare la această competiţie a fost stabilit la 1 oră şi 45 minute la masculin, în timp ce la feminin este de 2 ore. Concurenţii care nu se vor încadra în timpii de mai sus vor fi descalificaţi. Plecarea se va da la toţi participanţii indiferent de vârstă şi sex, însă premierea se va face separat.
Vor fi premiaţi primii trei clasaţi de la fiecare categorie de vârstă şi sex. De asemenea, vor exista 10 premii Open la masculin şi feminin. Primul venit pe linia de sosire primeşte 10 milioane de lei vechi, al doilea opt, iar al treilea şase. De asemenea, se vor acorda premii în bani şi diplome la fiecare categorie de vârstă. Astfel că, în funcţie de locul ocupat, cei clasaţi pe podium primesc, în ordine, 2 milioane – locul întâi, un milion şi jumătate – locul doi, iar cel ce va obţine bronzul va lua un milion. Un aspect inedit îl reprezintă premierea celui mai tânăr participant, cât şi familia cu cei mai numeroşi participanţi înscrişi în competiţie. Valoarea totală a premiilor se ridică la 150 de milioane lei vechi, bani oferiţi de Direcţia pentru Sportul a Judeţului Vâlcea şi de Camera de Comerţ a judeţului Vâlcea.

Nu există restricţii de participare

„La această competiţie au drept de participare amatorii, non-amatorii, cât şi persoanele legitimate care se încadrează la categoriile de vârstă mai sus menţionate. Concursul va aduna la start câteva sute de persoane şi, de aceea, credem că acest eveniment va fi unul impecabil, atât la nivel de organizare, cât şi prim prisma numărului ridicat de participanţi. Trebuie să punctez faptul că cei înscrişi în concurs vor beneficia de condiţii gratuite de masă şi cazare la hotelul Olăneşti, asta în limita celor 100 de locuri disponibile. Concurenţii care doresc să fie cazaţi în staţiune trebuie să se prezinte la recepţie cu o zi înaintea competiţiei şi să îşi facă rezervare la hotel”, ne-a declarat Bogdan Marinescu, inspector în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Vâlcea. Cei care doresc să obţină informaţii suplimentare legate de semi-maratonul din 13 octombrie pot apela numărul de telefon 0250/ 73.43.14, din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport – Vâlcea. De asemenea, criteriile de participare se pot afla accesând adresa: www.dsjvalcea.ro.

Atleţii vâlceni aşteaptă medalii

Lelioara Alexandrescu, antrenoare de atletism din cadrul CS „Chimia” Rm. Vâlcea a declarat că toţi sportivii din cadrul secţiei de atletism vor participa la competiţia din 13 octombrie, iar aici îi amintim în special pe Valentina Delion (locul 4 la semi-maratonul precedent desfăşurat la Zalău) şi Vasile Popovici. Şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani va avea de asemenea reprezentanţi în competiţie, pe sportivii antrenaţi de Cristi Orza. O participare inedită o constituie cea a antrenorului de box, Nicu Dobriţoiu, care va concura la veterani, iar antrenoarea Lelioarei Alexandrescu afirmă că sunt şanse mari ca acesta să ia chiar medalia de aur la categoria sa de vârstă.
Înainte de semi-maratonul din 13 octombrie, Vasile Popovici, sportivul legitimat la CS „Chimia” Rm. Vâlcea participă la un alt eveniment sportiv de acest gen la Bucureşti la „Best Sport”, în timp ce Valentina Delion va lua drumul Sloveniei pe 7 octombrie, unde va avea loc de asemenea un maraton de anvergură în Europa.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button