Ancheta

Ziarul de Vâlcea, gazeta de şantaj lansată pe piaţă de masonul-pesedist Vlădoiu (I)

Vrem să vă informăm primii că publicaţia Ziarul de Vâlcea, cu care de doi ani se şterge la fund pesedistul Aurel Vlădoiu, s-a reciclat cu bani procuraţi de masonul cu acelaşi nume, prin intervenţii despre care vom vorbi cu altă ocazie. Dorinţa lui Vlădoiu, ştie şi copilul de grădiniţă, a fost să îi vadă picaţi de două ori pe săptămână pe Ion Cîlea şi Dumitru Persu, oameni cu care se calcă tot mai des pe coada organizaţiei pesediste. Restul scandalurilor au putut fi, cică, gestionate la liberul plic al şefului publicaţiei, Tibi Pîrnău, care abia anul acesta a terminat o facultate, şi aia cu taxă. El este cel care decide când trebuie să înceteze un atac de presă.

De exemplu, cum s-a întâmplat în cazul primarului Gutău, despre care în perioada cât a fost plecat a scris că fuge noaptea de la mititica pentru a-i face vizite intempestive doamnei Mariana. Mircică a fost trosnit în Ziarul de Vâlcea timp de aproape patru luni, iar când s-a întors a picat la pace cu „amicii” noştri. Cu caşcaval mult, lucru care l-a nemulţumit pe autorul moral al articolelor cu pricina.
În ultimele şase luni, m-am tot abţinut să scriu acest articol, deşi „amicii” noştri ne-au faultat în repetate rânduri. Am încercat să-i conving cu vorba bună pe oamenii din faţă de la ziarul lansat pe piaţă de către deputatul PSD Aurel Vlădoiu, în urmă cu vreo doi ani şi ceva, că trebuie să renunţe la această practică ordinară – şantajul. Câţiva agenţi economici apropiaţi nouă ne-au semnalat că oamenii de la ziarul masonului Vlădoiu fac presiuni asupra lor pentru a-i determina să cotizeze. Ştiam că, şi în şedinţele conducerii PSD Vâlcea, adesea, se discuta cam tot despre acelaşi lucru. Sau că, nu de puţine ori, social-democraţii, inclusiv Ion Cîlea, i-au reproşat lui Vlădoiu că publicaţia pe care PSD dorea să o folosească altfel, prăfuieşte imaginea partidului.
La un moment dat, chiar unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei a fost ameninţat de faţă cu mai mulţi martori că, în condiţiile în care nu plăteşte, va fi bălăcărit în ziar. Nicu Spiridon, managerul general de la Bere Alutus, l-a dat afară din birou pe aşa-zisul director de la Ziarul de Vâlcea, Octavian Avram, după ce acest personaj de scurt tiraj, l-a ameninţat în fel şi chip. Spiridon le-a transmis „băieţilor” lui Vlădoiu că nu are de gând să plătească nici măcar un leu la un ziar care, în realitate, face numai deservicii PSD-ului şi liderilor acestuia, în ciuda celor promise de colegul de partid care conducea din umbră întreaga afacere. Datorită acestui refuz, Ziarul de Vâlcea a început denigrarea lui Nicu Spiridon şi terfelirea imaginii SC Bere Alutus SA. Şi fostul director al SC ETA SA – Viorel Băţică ne-a povestit cum l-a scos de mânecă din birou pe reprezentantul Ziarului de Vâlcea, după o întâmplare similară. Exemplele ar putea continua (…).
Mai sunt, însă, şefi de instituţii sau patroni de firme care preferă să plătească şi să scape de şantajiştii de la ziarul de casă al comunisto-pesedistului Aurel Vlădoiu. De curând, un alt colaborator al nostru a intrat în categoria victimelor „directorului” Octavian Avram, care l-a hăituit, cum sugeram la început, timp de mai multe luni. În urmă cu aproximativ două săptămâni, şi firma Alex Construct a cedat presiunilor şi a decis să cotizeze la ziarul care în ultimele luni o tocase mărunt şi nejustificat, după cum ne mărturisea chiar managerul societăţii. Pesemne că Tibi Pîrnău, fostul purtător de cuvânt şi servietă al lui Aurel Vlădoiu, pe vremea când acesta era prefect, a vrut să ascundă gunoiul sub preş, aşa că nici până în prezent nu a publicat în „ziar” macheta Alex Construct, firmă care de fapt a devenit o ţintă pentru cei de la Ziarul de Vâlcea imediat după ce i-a apărut reclama în Arena. Până atunci, nici Tibi Pîrnău, nici Octavian Avram, nu auziseră măcar de această firmă. Tupeul şantajiştilor de la Ziarul de Vâlcea este nemăsurat. Să nu uităm că aceşti indivizi foarte subţiri la studii, dar şi la buzunar, până ca Vlădoiu să le pună în braţe această afacere, au lovit (nemulţumiţi de sumă) şi în Oltchim, deşi cartea de muncă a lui Octavian Avram, din câte ne-aducem noi aminte, chiar la această societate se află. „Profesioniştii” de la ziarul lansat de Vlădoiu sunt de fapt doar trei. Pe doi dintre ei i-am enumerat. L-am lăsat la urmă special pe redactorul-şef Traian Guminski, pentru că, spre deosebire de ceilalţi doi, acestuia nu i se poate reproşa decât faptul că e un şpăgar de joasă speţă. El recunoaşte peste tot acest lucru, adesea făcându-şi un titlu de glorie din această apucătură.
Ziarul de Vâlcea şi cei trei „profesionişti” de acolo reprezintă un exemplu evident despre cum nu trebuie să se facă presa, iar instituţiile, agenţii economici şi partidele ar trebui să gândească de două ori înainte de a-şi asocia numele cu astfel de publicaţii. (va urma)
Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button