Diverse

Managerul Constantin Roibu vrea Liga Campionilor

Încântat de succesul handbalistelor pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa în Supercupa Europei a fost şi managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, în fapt artizanul acestei echipe invincibile. „N-am avut deloc emoţii la acest turneu. Nici dacă nu câştigam nu eram supărat, deoarece ne-am concentrat atenţia în special pentru ce ne aşteaptă la finele acestei săptămâni. Este foarte importantă calificarea în grupele Ligii Campionilor. Pentru noi aceasta este competiţia pe care ne-o dorim foarte mult s-o câştigăm şi trofeul care ne lipseşte din palmares. Supercupa Europei am mai câştigat-o o dată, acum e pentru a doua oară, trebuie să câştigăm şi Liga Campionilor, iar după aceea să începem să le dublăm”, a spus Roibu.

Altfel, Roibu a recunoscut apoi că Oltchim-ul are în acest moment, pe anumite posturi, cele mai bune jucătoare din lume la momentul actual: „Avem handbaliste care pe anumite posturi sunt cele mai bune din lume. Însă, din ce am văzut, mi-aş mai dori câteva jucătoare care să întărească echipa pe care o avem acum. Însă sunt cu sufletul împăcat pentru că la Oltchim evoluează numai jucătoare din România. Şi cum Oltchim-ul este o echipă numai cu jucătoare autohtone, rezultatele vor fi cu atât mai preţioase şi mai bine gustate de publicul vâlcean şi de publicul din România”.
Una dintre jucătoarele pe care Oltchim-ul ar putea s-o transfere este Irina Poltoratskaya (de la Zvezda Zvenigorod). De altfel, la festivitatea de premiere ce a urmat finalei „Trofeului Campionilor”, antrenorul Gheorghe Tadici a chemat-o lângă el pe podium pe handbalista rusă, care-a fost declarată cea mai tehnică jucătoare a turneului. „Deocamdată nu putem aduce nici o jucătoare, pentru că sunt sub contract şi ne este practic imposibil să le transferăm la Vâlcea. În actualul sezon, acesta este lotul cu care mergem mai departe, vom vedea în vara viitoare cum vom întări echipa şi cu ce handbaliste. Pentru că sunt şi la Oltchim nişte jucătoare care au o vârstă şi care se apropie de finalul carierei, aşa că este normal să ne gândim la altele care pot să le înlocuiască”, a mai afirmat Constantin Roibu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button