Un nou succes pe „muchie de cuţit”

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Progresul Corabia 1-0 (1-0)

Dacă în precedenta etapă disputată pe teren propriu de către „chimişti”, cea în care au întâlnit pe Armata Craiova, apreciam faptul că trupa lui Marian Deaconescu a obţinut o victorie chinuită, însă asta doar datorită faptului că mingea nu a vrut să intre în poartă, ci nu a valorii adversarului care nu ne-a pus în prea multe rânduri probleme, mulţumindu-se mai mult să se apere în vederea obţinerii unei remize, obiectiv pe care, din fericire, nu l-au putut realiza, acum, cu Progresul Corabia, chiar dacă s-a înregistrat acelaşi rezultat, lucrurile au stat diferit.

 Am asistat la un joc mai slab al vâlcenilor, datorat, probabil, oboselii acumulate pe parcursul săptămânii trecute când, în afara meciului de vineri, au mai disputat o partidă oficială cu doar câteva zile înainte. Au întâlnit de această dată şi un adversar mult mai motivat să plece cu puncte de la Vâlcea, astfel că misiunea de a câştiga meciul s-a îngreunat. Am avut însă noroc. Ca de obicei în acest campionat, vâlcenii de la Oltchim au început meciul în forţă, încercând să-şi creeze încă din primele minute avantaj. După o acţiune a lui Preda finalizată cu un şut respins cu dificultate de portar, băieţii lui Deaconescu au şi reuşit ce şi-au propus. Era minutul 14 când centrarea din corner a lui Creangă s-a încheiat cu gol pentru gruparea „chimistă”. A fost o ieşire greşită a portarului advers de care-a profitat Marinescu ce a înscris cu capul pentru scorul de 1-0. Având adăpostul acestui avantaj, ne-am gândit că va fi doar o chestiune de timp până când gazdele se vor distanţa pe tabelă. Dar lucrurile s-au complicat o dată cu trecerea timpului. Asta pentru că oaspeţii nu s-au predat, ci au continuat să lupte pentru şansa lor. După primirea golului au ripostat cu trei ocazii, una dintre ele chiar importantă. A fost mai întâi un balon reluat cu capul de Ochescu, urmat de o lovitură liberă ce n-a reuşit să treacă de zidul „chimist”, pentru ca în minutul 35 să asistăm la o şansă bună a elevilor ex-vâlceanului Laurenţiu Urîtu de a egala. Totul a pornit de la o centrare greşită a celor din Corabia în urma căreia, cu ghinion pentru noi, mingea le-a revenit tot oaspeţilor, mai exact lui Muntean care-a prins un şut bun, lângă bara laterală. Vlădoi, însă, ca de obicei, s-a dovedit a fi un jucător pe care se poate pune baza şi a îndepărtat pericolul din preajma porţii vâlcene. Repriza s-a încheiat cu ocazia lui Preda care scăpase singur spre poarta adversă şi putea încheia meciul, însă a preferat să dribleze portarul şi faza s-a stins.
Partea secundă a debutat cam în aceeaşi manieră cum se derulaseră ultimele minute ale primei reprize, cu oaspeţii în atac, încercând să provoace greşeli în rândul jucătorilor noştri din apărare. Au fost şi în aceste ultime 45 de minute aproape de a obţine ce-şi propuseseră, poate şi pentru că, sub rezerva avantajului obţinut în prima parte a meciului, vâlcenii au fost ceva mai delăsători, nu au mai fost atât de agresivi. Însă, atunci când jucătorii din defensivă au greşit, a intervenit acelaşi providenţial Vlădoi, astfel că totul s-a încheiat fericit pentru trupa lui Deaconescu. Dar nu înainte de a trăi din nou la intensitate maximă finalul de meci. Dacă în partida trecută de pe teren propriu vâlcenii se rugau ca meciul să fie prelungit pentru a putea marca, lucru care s-a şi întâmplat, acum timpul regulamentar de joc părea că nu se mai termină. Într-un final, s-a auzit şi fluierul arbitrului, astfel că Oltchim-ul a mai obţinut trei puncte importante în clasament.
Au arbitrat: Mihai Ianovschi – la centru, ajutat la cele două linii de Adrian Oprea şi Elena Muşetoiu. Rezervă: Florin Nicolescu (toţi din Piteşti). Observator: Mihai Stelescu (Tg. Jiu).
Au evoluat echipele:
FC Oltchim Rm. Vâlcea: Vlădoi – Creangă, Nuţu, Bărbuţ, Olaru, Smedescu, Nicorici, Preda, Zgăbăruş, Marinescu, Băiţa. Au mai jucat: Iordache, Pană, Şorega
Progresul Corabia: Vintilă – Mihăescu, Velica, Biolan, Ochescu, Şianu, Dumitrescu, Oprea, Balcan, M. Oprea, Muntean. Au mai evoluat: Bocănete, Bastardu, Andrei.

Mihai Diculoiu crede că echipa sa a obţinut un
„Rezultat nemeritat”

Prezent la partida susţinută de formaţia sa în compania grupării din Corabia, Progresul, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, a făcut, la sfârşitul meciului, câteva comentarii referitoare la prestaţia şi rezultatul obţinut de vâlceni: „Am obţinut un rezultat nemeritat. La cum am jucat, trebuia să luăm bătaie. Erau oameni prin tribună care se întrebau dacă nu cumva joacă oaspeţii în tricourile noastre. Am văzut că inclusiv antrenorul trăgea de timp ca să se încheie meciul, ori aşa ceva nu ar trebui să se întâmple. Ne numit FC Oltchim, nu Progresul Corabia. Sunt incomparabile brand-urile. E bine până la urmă că am câştigat, dar cum am făcut-o noi, o puteau face şi ei. Trebuie să pregătească mai bine meciurile, şi pe cele din deplasare, pentru că altfel vor rămâne cu aceeaşi moştenire, de un punct, obţinută la Sibiu”. „Pentru mine e important să văd că joacă echipa. Chiar dacă pierd, dar văd că echipa a jucat bine, eu îi felicit pe jucători”, a încheiat Diculoiu.
De cealaltă parte antrenorul Marian Deconescu, susţinut şi de Mircea Prisăcaru, a încercat să ofere câteva explicaţii pentru lipsa de spectacol din acest meci: „Am dat de o echipă bună a seriei care-a venit la Vâlcea hotărâtă să ia puncte. În rândul nostru s-a resimţit şi oboseala de la meciul trecut, cu Sibiul. Am jucat pe un teren mare, a şi plouat. Timpul pentru refacere a fost destul de scurt, s-a văzut şi lipsa lui Stoica ce s-a accidentat la Sibiu, Marinescu a jucat «într-un picior», Preda, Olaru şi Nicorici, la fel, s-au resimţit după deplasarea de la începutul săptămânii trecute. În aceste condiţii, este de apreciat efortul lor, mai ales al lui Marinescu, ce a şi marcat şi a cărui lipsă s-a văzut în repriza secundă, când n-a mai putut să continue. Oricum, totul e bine când se termină cu bine. A fost lipsă de spectacol, dar până la urmă punctele contează”.

S-au întors cu un punct de la Sibiu

Federaţia a programat pentru începutul săptămânii trecute, la fel ca şi în eşalonul secund, o etapă intermediară şi în Liga a III-a. La cest program s-au supus şi vâlcenii de la Oltchim ce au întâlnit în deplasare pe FC Sibiu, o formaţie ce pare a nu-şi găsi cadenţa nici în acest campionat în care-şi pusese mari speranţe. Ardelenii s-au gândit că pot obţine prima victorie din acest sezon în urma meciului cu vâlcenii, dar s-au înşelat. Elevii lui Deaconescu aveau nevoie de un rezultat pozitiv şi în deplasare, astfel că au luptat pentru a-şi atinge ţelul. Au reuşit, însă, să se întoarcă la Vâlcea doar cu un punct, graţie remizei albe (scor: 0-0), obţinută pe terenul central din Sibiu, rezultat care, coroborat cu succesul de vineri, 14 septembrie, menţine Oltchim-ul între primele echipe în clasamentul seriei a 4-a.

Următoarea adversară, Unirea Costeşti

La sfârşitul săptămânii Creangă şi compania vor avea un nou „hop” numit Unirea Costeşti, o formaţie ce a realizat în cele cinci etape disputate acelaşi bilanţ ca şi Oltchim-ul şi anume: trei victorii, un egal şi o înfrângere. Diferenţa ar putea-o face meciul de vineri, 21 septembrie, pe care „chimiştii” îl vor disputa în deplasare. Antrenorul Marian Deaconescu, cel puţin, este optimist în privinţa şanselor pe care le are formaţia sa: „Întâlnim o echipă bună, despre care ştiu doar că are în componenţă mulţi jucători de la FC Argeş. Însă cred că va fi altceva decât în precedenta partidă. Pentru că nici un joc nu seamănă cu altul. Avem timp suficient pentru refacere şi sper să confirmăm şi în această deplasare de la Costeşti. Oricum, «afară» e altceva, jucăm mai degajaţi, nu mai există acea presiune existentă la meciurile de pe teren propriu”.

Evoluţii oscilante la republicani

De puţin timp s-a dat startul şi la cele două campionate de juniori republicani în care sunt angrenate grupele de 1989-1990, respectiv 1991-1992 atât ale FC Oltchim, cât şi cele ce reprezintă Clubul Sportiv Municipal. În ceea ce priveşte juniorii Oltchim-ului să spunem că în chiar debutul campionatului aceştia au fost nevoiţi să dea piept cu campionii naţionali, jucătorii Şcolii de Fotbal „Gică Popescu”. Dacă la grupa A, „chimiştii” s-au ţinut bine, reuşind să plece cu un punct de la Craiova (scor 1-1), la grupa mică de republicani, rezultatul consemnat, de 7-2 în favoarea gazdelor, nu a făcut altceva decât să confirme valoarea şcolii de fotbal a renumitului fost jucător Gică Popescu. În etapa a doua, disputată duminică, 16 septembrie, jucătorii lui Ion „Mara” Lazăr şi Marian Deaconescu au schimbat rolurile. Juniorii A „chimişti” au luat bătaie pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de la Ştiinţa Unirea Craiova, golul formaţiei vâlcene fiind înscris de Călin, în timp juniorii B au izbutit să se impună cu scorul de 5-1 în faţa adversarilor. La acest succes, pe lângă ceilalţi jucători din echipă, şi-au adus aportul, graţie golurilor înscrise, juniorii Vasile, Flavius Popa, Niţu şi Pîrvu, ce a marcat de două ori. În etapa viitoare reprezentantele Oltchim-ului vor întâlni în deplasare grupările similare ale Liceului cu Profil Sportiv din Slatina, dispute ce se vor desfăşura duminică, 23 septembrie.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button