Liga III

În intermediară, cu FC Sibiu

• Şorega a fost „naşul” ardelenilor în campionatul trecut

La mijlocul acestei săptămâni, mai exact marţi, 11 septembrie, vâlcenii din Liga a III-a vor întâlni în deplasare pe FC Sibiu, o grupare care nu ne-a pus probleme în campionatul trecut. Ba chiar băieţii antrenaţi pe atunci de Costel Gaiţă au trecut la pas de ardeleni, cu 4-0, într-unul dintre ultimele meciuri ale sezonului, când sibienii erau deja retrogradaţi. Însă au revenit imediat în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, formând acum o echipă mai puternică decât în trecut. În ciuda acestui lucru, Marian Deaconescu şi-a propus victoria la Sibiu.

„Am jucat cu ei în amicale, i-am bătut, dar s-au mai întărit de atunci. Au luat câţiva jucători valoroşi. Dar oricum, ne dorim să ne întoarcem la Vâlcea cu puncte. Pentru că e posibil ca vreodată să greşim pe teren propriu, aşa că trebuie să luăm puncte şi de afară pentru a ne asigura”, a spus Deaconescu. În sezonul trecut, „naşul” sibienilor a fost Cosmin Şorega, autor al celor patru goluri. Rămâne de văzut dacă acesta va fi folosit în intermediară. Antrenorul a ţinut doar să precizeze că „Şorega are un fizic frumos, dar trebuie să muncească mai mult, să fie mai incisiv”.

Lipseşte Zgăbăruş, dar revine Băiţa

În urmă cu un sezon, Oltchim-ul primea trofeul fairplay al campionatului. Asta ca urmare a sportivităţii de care-a dat dovadă în meciurile disputate, la finalului unui campionat în care a avut cele mai puţine abateri de la regulament. Lucrurile par a sta cu totul altfel acum. După doar trei etape desfăşurate, „chimiştii” au strâns deja două „roşii” şi alte câteva cartonaşe galbene. În altă ordine de idei, după eliminarea din etapa trecută a lui Băiţa, ce a fost nevoit să privească din tribună partida cu Armata Craiova, a venit rândul lui Zgăbăruş să facă o pauză. El va absenta în intermediara de marţi, 11 septembrie, pe care vâlcenii o vor disputa la Sibiu, ca urmare a faptului că a primit două avertismente în meciul cu Armata Craiova. Arbitrul a considerat că Zgăbăruş a simulat în ambele faze în care jucătorul Oltchim-ului a solicitat acordarea unei lovituri de pedeapsă.

La sfârşitul săptămânii, din nou „acasă”
• ne vizitează echipa lui Laurenţiu Urîtu, Progresul Corabia

Vineri, 14 septembrie, Oltchim-ul va avea din nou meci pe teren propriu. Primul disputat în acest campionat pe baza de la Oltchim în compania unei formaţii dintr-un alt oraş decât Craiova. De această dată băieţii lui Deaconescu vor primi vizita Progresului Corabia, grupare pregătită de Laurenţiu Urîtu, un fost fotbalist care-a jucat o bună perioadă şi la Vâlcea. Pentru acest meci, Deaconescu crede că: „Datoria mea este să-i fac pe băieţi să fie cât mai proaspeţi la ora jocului. Trebuie să ţinem cont de faptul că în faţa noastră toate echipele se mobilizează. Suntem o formaţie care impunem respect şi trebuie să rămânem aşa”.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button