Liga III

Victorie în ultimul minut

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Armata Craiova 1-0 (0-0)

Meciul cu Armata Craiova disputat la sfârşitul săptămânii trecute era considerat de vâlceni a fi mai greu decât cel din prima etapă, cu Chimia Craiova, dar mai uşor decât cel disputat în deplasare, cu Alro Slatina. Asta şi prin prisma faptului că adversarii nu izbutiseră să ia nici un punct în cele două etape disputate. Însă cu puţin noroc ar fi putut-o face la Vâlcea. Dar cum norocul ţine cu cei puternici, gruparea „chimistă” şi-a adjudecat într-un final toate cele trei puncte. La început câştigarea meciului părea doar o formalitate. Aşa cum promiseseră, vâlcenii au atacat încă din primele minute, încercând să surprindă apărarea oaspete, însă obiectivul s-a dovedit a fi mult mai greu de îndeplinit decât s-au aşteptat.

Craiovenii au mizat pe defensivă, încercând să speculeze pe contraatac greşelile grupării gazdă. Una dintre acestea s-a petrecut chiar în primele minute când ne aflam cu toată echipa în jumătatea adversă. Balonul a ajuns la un jucător al Armatei, Mateiţă, care-a rămas singur cu Vlădoi. Din fericire, intervenţia cu piciorul a portarului vâlcean a făcut ca scorul să rămână neschimbat. Au urmat câteva încercări ale lui Creangă de a-l învinge pe portarul oaspete, însă acestea nu şi-au găsit ţinta. Imediat a fost o centrare bună a lui Nicorici pentru Nuţu, care-a trecut însă pe sub minge, ratând o bună posibilitatea de a-şi aduce echipa în avantaj. Apoi, tot Creangă, după un corner executat de pe partea dreaptă, a fost aproape de a-i determina pe oaspeţi să-şi bage mingea în propria poartă.
Începând cu minutul 30 misiunea chimiştilor părea că va fi mult mai uşoară. Nuţu a provocat eliminarea unui adversar. Juniorul Bălan, deşi mai avea un „galben”, a avut o intrare mai energică la Nuţu, iar centralul nu l-a iertat, astfel că vâlcenii urmau să joace în superioritate numerică. Însă, în loc să pună şi mai mare presiune la poarta echipei din Craiova, s-a întâmplat ca gruparea „chimistă” să greşească din nou. A făcut pasul greşit la off-side, astfel că Vlădoi a rămas din nou singur cu un adversar, comportându-se şi de această dată exemplar. Până la pauză Creangă şi Preda s-au mai aflat aproape de a marca pentru formaţia „chimistă”, în timp ce Zgăbăruş a încercat să-l determine pe arbitru să dicteze acordarea unui penalti în favoarea vâlcenilor. Scăpase singur cu portarul advers, care-a reuşit să atingă mingea, însă Zgăbăruş a susţinut că ar fi fost „agăţat” de picioare. S-a ales doar cu un galben pentru simulare.
Nici în repriza secundă lucrurile n-au stat diferit. Băieţii pregătiţi de Marian Deaconescu au atacat continuu, creându-şi ocazii mai concludente decât în prima parte a meciului. Mai întâi Preda a scăpat singur spre poarta adversă, dar a şutat dezamăgitor, peste transversală, pentru ca imediat Zgăbăruş să se trezească în careul advers cu mingea la picior şi cu toată poarta în faţă, şansă pe care n-a reuşit să o valorifice. La următoarea fază s-a restabilit şi egalitatea numerică. Zgăbăruş a căzut din nou în careu, însă nici de această dată nu l-a convins pe centralul Popescu, ce i-a acordat un al doilea galben pentru acelaşi lucru, simulare. Dacă cu un om în plus le-a fost greu să surprindă apărarea oaspete, era de aşteptat ca obiectivul, o dată cu eliminarea lui Zgăbăruş, să devină tot mai dificil de îndeplinit. De altfel, lucrurile au continuat să se desfăşoare în aceeaşi manieră. Craiovenii au scăpat din nou pe contraatac, însă şi de această dată Vlădoi şi-a făcut datoria. Avea să fie ultima şansă a Armatei de a înscrie, mai ales că oaspeţilor le-a fost eliminat şi un al doilea jucător, ce a primit un nou cartonaş galben după ce a preluat balonul cu mâna. Olaru a prevestit golul din minutul 90 al grupării noastre. A avut două acţiuni mai importante, urmate de devierea cu capul a lui Şorega pentru Bărbuţ, ce n-a reuşit să bage „ciocul” pentru a-l învinge pe portarul advers. A făcut-o, însă, când puţini mai sperau, după 90 de minute de aşteptare. Şorega a şutat la poartă, mingea a fost respinsă până la Bărbuţ ce a izbutit să marcheze, aducând victoria formaţiei vâlcene.
Au arbitrat: Daniel Popescu (Ţicleni) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Dănuţ Birău (Tg. Cărbuneşti) şi Mihaela Popescu (Tg. Jiu). Observator: Ion Anghel (Bucureşti).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Nicorici, Smedescu, Stoica, Preda, Creangă, Bărbuţ, Zgăbăruş, Marinescu, Olaru, Nuţu. Au mai jucat: Pană, Iordache, Şorega şi Dănuleţ.

„Am fost inspirat”
* Marian Deaconescu, mulţumit de schimbările pe care le-a făcut

„Am trăit acest meci la intensitate maximă. M-am supărat foarte tare pentru că nu concepeam să pierdem puncte astfel. E bine că s-a terminat aşa. Le mulţumesc băieţilor pentru dăruirea de care-au dat dovadă. Ar fi fost mai uşor pentru noi dacă reuşeam să dăm gol în primele 15 minute. Dar am dat de o echipă incomodă, cu un vârf de atac foarte bun. Nu mă aşteptam să fie aşa de greu. Au avut şi ei câteva ocazii, puteau marca, dar ne mai ajută şi pe noi Dumnezeu”, a menţionat, al sfârşitul meciului, antrenorul Oltchim-ului. Marian Deaconescu a mai precizat şi că rezultatul, până la urmă, a ţinut de inspiraţie: „Nu mai aveam ce pierde, aşa că i-am cerut lui Bărbuţ să urce, să meargă în faţa porţii, introducându-l, totodată, în teren şi pe Şorega. Am fost inspirat. Cei doi jucători au creat faza golului”.

Baza de la Oltchim, suprasolicitată
* Prunea şi Săndoi, oaspeţii de seamă ai lui Diculoiu

La sfârşitul meciului disputat de Oltchim pe teren propriu în compania formaţiei Armata Craiova şi-au făcut prezenţa la terenul de joc şi doi oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv Florin Prunea, directorul de relaţii internaţionale, şi Emil Săndoi, antrenorul Naţionalei de tineret a ţării noastre. Scopul a fost acela de a solicita conducerii clubului „chimist”, respectiv inginerului Mihai Diculoiu, să permită selecţionatei României de tineret să-şi desfăşoare antrenamentele pe terenul de la Oltchim necesare până la jocul cu Bosnia ce va avea loc tot în Râmnic, dar pe terenul „Municipal”, marţi, 11 septembrie, începând cu ora 17.00. Bineînţeles că preşedintele clubului de Liga a III-a nu putea să refuze o astfel de solicitare, aşa că fotbaliştii de perspectivă ai ţării noastre urmau să se pregătească la Oltchim. Însă până la urmă, se pare, varianta cu baza de la Oltchim a căzut, Emil Săndoi şi compania, aflaţi în cantonament la Govora, preferând să se antreneze pe o suprafaţă de joc mai bună, cea a Hidroelectricii, acolo unde şi CSM-ul şi-a disputat primele jocuri oficiale din acest campionat. În altă ordine de idei, referitor la baza de la Oltchim, să mai spunem că aceasta a fost folosită şi de handbalistele de la Tomis Constanţa, care-au tranzitat săptămâna trecută Râmnicul în drumul spre Cluj, acolo unde-au avut de disputat un meci de Liga Naţională. După meciul de vineri, 7 septembrie, al Oltchim-ului, fetele de pe litoral, printre care s-au numărat şi câteva ex-vâlcence (Andreea Dospin, Anişoara Durac şi Georgeta Năniţă) au efectuat un aşa-zis antrenament de seară.

Costel Chelcea a refuzat Naţionala

Referitor la vizita făcută de oficialii Federaţiei preşedintelui Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, Mihai Diculoiu, aceasta a survenit în urma refuzului de care-au dat Prunea şi Săndoi la Horezu. Iniţial, aceştia au dorit să facă antrenamentele cu tinerii fotbalişti la baza din Treapt, din oraşul olarilor, unde ştiau că vor da de un teren bun. S-au gândit şi la faptul că poate oamenii îi vor primi cu braţele deschise, mai ales că zilele trecute a fost sărbătoare în acea zonă a judeţului. Însă ideile acestora n-au corespuns cu cele ale lui Costel Chelcea, antrenorul echipei Flacăra Horezu, care, pentru a proteja gazonul, a preferat să refuze Naţionala.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button