Politica

La Costeşti, Gigi Matei s-a îndopat cu porcul liberal

• ceva mai încolo, o vrăjitoare îi ghicea în palmă lui Ludovic Orban

Nu mică ne-a fost surpriza atunci când l-am văzut în târgul de la Costeşti, la o masă de ţigani plină de bucate, pe consilierul pesedist Gigi Matei. Fidel principiului „La merinde înainte”, Matei se lăfăia ţanţoş în mijlocul romulanilor, înfulecând de zor dintr-un ditamai porcul lăbărţat în faţa sa. Un pic mai târziu am aflat că de fapt Matei era la masă cu nimeni alţii decât finii lui Ion Nicolae! De altfel, Nicolae este supranumit „naşul ţiganilor” de pretutindeni, pentru apetitul său un pic bizar de a cununa pe bandă rulantă rromi.

Evident, Matei nu a fost foarte bucuros să fie fotografiat în timp ce băga conştiincios la maţ, însă a binevoit cel puţin să simuleze un zâmbet de complezenţă. Probabil aşa o să facă şi la alegerile de anul viitor, când el va privi din nou de pe margine cum Mircia Gutău îşi continuă nestingherit drumul către Primăria Râmnicului.
În rest, pe izlazul de la Costeşti – Bistriţa atmosfera obişnuită de Sântămărie Mică. Vreo 5.000 de ţigani veniţi să petreacă, maşini scumpe, aur cât cuprinde, grătare, mese pline de porci, berbecuţi, curcani şi pui cât casa… Muzică ţigănească, concerte în aer liber cu Copilu’ de Aur, mulţi liberali, aproape să zici că tot guvernul Tăriceanu II a plecat din Capitală pentru a se înhăita cu bulibaşele. Miniştrii Ludovic Orban şi Decebal Traian Remeş au plecat special de la Horezu pentru a lua masa cu regele Cioabă, fiind însoţiţi de deputatul Emilian Frâncu. La masă şi-a făcut apariţia şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Buşe. Cel mai haios a fost de departe Orban, care nu s-a sfiit să danseze alături de ţigani. El a dat chiar şi un milion de lei vechi lăutarilor care au susţinut un concert ad hoc în faţa cortului regal. În plus, vrăjitoarea Maria Câmpina i-a ghicit în palmă lui Orban, informându-l că va fi mare şef şi că are o grămadă de duşmani. Mai trebuie spus că politicienii nu s-au sfiit să se îmbuibe de bucatele de la masa regală, deşi la început au cam făcut fiţe. La doi paşi de cortul lui Cioabă a fost pus şi cortul guvernului, mai exact al consilierului premierului pe problemele rromilor, Dana Varga. S-au dat gratis tricouri albe şi roşii, fapt care a provocat o adevărată isterie printre pirande. Am stat şi noi câteva minute de vorbă cu Cioabă, să-l mai întrebăm de sănătate: „În acest an au fost mai puţini rromi, doar vreo cinci mii… Noi venim aici pentru serbarea bucuriei, în care rromii se întâlnesc cu neamurile, cu prietenii. Cu domnii miniştrii Orban şi Remeş am discutat despre problemele rromilor. Întâlnirea a fost una benefică, pentru că oaspeţii mei mi-au demonstrat că sunt deschişi la problemele minorităţilor. Singurele nemulţumiri au fost că nu au fost în stare autorităţile locale să repare podul de intrare în târg dar şi nişte papiţoi de poliţişti care mai mult încurcau circulaţia”.   O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button