Liga III

De ce s-au temut, n-au scăpat

Alro Slatina – FC Oltchim Rm. Vâlcea 2-0 (0-0)
• vâlcenii au acuzat maniera tendenţioasă de arbitraj

Începutul bun de campionat pe care l-au avut le-a dat încredere băieţilor de la Oltchim că pot produce şi surprize în acest sezon, nu doar să-şi respecte statutul de favoriţi atunci când joacă împotriva unei echipe mai slab cotate. Una dintre aceste surprize ar fi putut fi realizată la Slatina, acolo unde „chimiştii” au întâlnit pe Alro, o formaţie ce-şi doreşte promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Deşi erau conştienţi că le va fi greu, vâlcenii au sperat că pot încurca formaţia gazdă. Şi chiar au reuşit să le dea emoţii slătinenilor, făcându-i să tremure până la final. Oltchim-ul a reuşit o primă repriză peste aşteptări, în care şi-a creat şi câteva faze de poartă, prin Olaru şi Nicorici, după cum ne-a informat antrenorul Marian Deaconescu.

 A închis bine jocul, astfel că Alro n-a putut perfora poarta lui Vlădoi. După pauză, însă, s-au schimbat lucrurile. Tabăra vâlceană acuză că rezultatul a fost stabilit de brigada de arbitri, care ar fi dezavantajat Oltchim-ul în două rânduri. Imediat de la reluarea jocului, în minutul 46, centralul a dezechilibrat raportul forţelor din teren, eliminându-l pe Băiţa după un duel cu adversarul. În aceeaşi fază s-a acordat şi penalti pentru gazde, ce au valorificat şansa avută. Lovitură de pedeapsă şi eliminare acordate, după părerea tehnicianului de la Oltchim, nejustificat de către arbitru. Aici s-a cam sfârşit şi meciul pentru formaţia vâlceană. Cu un om mai puţin pe teren şi conduşi pe tabelă, „chimiştii” aveau o misiune greu de îndeplinit. Şi aceasta a devenit practic imposibilă după câteva minute când gazdele au marcat din nou, dar din off-side, susţine Deaconescu. Până la sfârşit Olaru şi compania au controlat jocul, dar fără a-şi crea mari ocazii de gol. Au mai fost câteva acţiuni ale lui Preda şi Nicorici care nu şi-au atins scopul. Cam astfel s-a scris istoria unui meci la capătul căruia chiar şi gazdele au recunoscut ajutorul ce le-a fost acordat de către „fluieraşi”. În alte condiţii, spune Deaconescu, „chiar dacă am dat peste o echipă bună, se putea scoate cel puţin un egal.”
Au arbitrat: Septimiu Burtescu – la centru, ajutat la cele două linii de Ciprian Iugulescu şi Cătălin Vremaroiu (toţi din Târgovişte). Rezervă: Marius Chiţu. Observator: Frusin Florea (Bucureşti).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Zgăbăruş, Băiţa, Stoica, Marinescu, Creangă, Nicorici, Olaru, Nuţu, Smedescu, Preda. Au mai jucat: Iordache, Pană, Vasile şi Tănăsie.

Bărbuţ s-a accidentat înaintea meciului

Înaintea partidei de la Slatina antrenorul Deaconescu a primit o veste rea. Unul dintre jucătorii pe care se baza pentru meciul cu Alro, Dan Bărbuţ, s-a accidentat chiar în timpul antrenamentului de dinaintea deplasării. A încercat o reluare cu capul şi şi-a sucit gâtul, astfel că a ratat meciul cu echipa slătineană. Însă probabil că jucătorul va fi apt pentru partida de la sfârşitul acestei săptămâni, pe care Oltchim-ul o va juca pe teren propriu. Este necesară refacerea sa, în condiţiile în care „chimiştii” deja nu se pot baza pe serviciile unui alt jucător de bază, Cosmin Băiţa.

Rezervele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor

Dacă referitor la prestaţia jucătorilor din primul „11” de la meciul cu Alro Slatina a avut, în general, cuvinte de laudă, pe antrenorul Oltchim-ului, Marian Deaconescu, l-a nemulţumit atitudinea rezervelor care au intrat pe teren pe parcursul jocului. În afara lui Iordache, ceilalţi jucători, adică Pană, Vasile şi Tănăsie nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor tehnicianul „chimist”. Astfel că e posibil ca în meciul viitor să li se dea şansă şi altor jucători care n-au evoluat nici un minut pentru Oltchim în această ediţie de campionat. În acest caz se află şi Cosmin Şorega, jucător ce aşteaptă, ca şi alţi colegi în situaţia sa, să i se acorde o şansă.

Băiţa, indisponibil pentru partida cu craiovenii

Imprudenţa făcută în meciul cu Slatina, partidă în care a fost eliminat, la scorul de 0-0, pentru un fault în careu, centralul acordând după această fază şi penalti pentru gazde, îl va ţine pe Cosmin Băiţa o etapă în tribună. El nu va putea să-şi ajute echipa în meciul de pe teren propriu pe care Oltchim-ul îl va disputa la sfârşitul acestei săptămâni. 

Şi-au intensificat antrenamentele

Înfrângerea de la Slatina n-a rămas fără urmări pentru jucătorii vâlceni din Liga a III-a. Conducerea clubului, în speţă preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, inginerul Mihai Diculoiu, i-a pedepsit pe „chimişti” pentru că nu s-au întors de la Slatina cu puncte, astfel că acum sunt acum nevoiţi să muncească mai mult înaintea meciurilor din campionat. Diculoiu a dispus ca numărul antrenamentelor săptămânale să crească. Astfel, dacă până acum se antrenau doar două zile pe săptămână şi dimineaţa şi după-amiaza, de la meciul cu Alro jucătorii Oltcim-ului trebuie să se antreneze în fiecare zi de câte două ori, având programată o şedinţă de pregătire chiar şi în ziua meciului. 

Mihai Deaconescu a ajuns la Ferencvaros

Dorit de tatăl său la Oltchim, Mihai Deaconescu, jucătorul echipei Liberty Salonta, a ajuns până la urmă în Ungaria, la cea mai iubită echipă de fotbal de dincolo de graniţa cu România, Ferencvaros Budapesta, grupare ce acum se află doar în Liga a II-a. Deaconescu junior a fost împrumutat la Ferencvaros pentru un an, cu posibilitatea de a primi transfer definitiv. Marian Deaconescu ne-a oferit mai multe amănunte despre situaţia fiului său: „Are un contract bun acolo şi dacă va avea şi evoluţii bune, iar echipa rezultate, e posibil să rămână definitiv jucătorul lui Ferencvaros. Una dintre condiţii ar fi şi ca echipa să promoveze în prima divizie din Ungaria. Eu un pas înainte pentru el, şi financiar şi profesional. Totuşi, el n-ar fi plecat de la Liberty dacă l-ar fi dorit şi antrenorul de acum al formaţiei, Rubinacci, însă cum n-a intrat în vederile italianului venit la începutul acestui campionat la echipă, conducerea clubului, adică patronul Marius Vizer, care ar fi vrut să-l păstreze în continuare pe Mihai, a fost nevoit să găsească o soluţie pentru ca el să joace. CSM-ul nu l-a dorit, ar fi vrut un transfer definitiv la Vâlcea, numai că cei de la Liberty nu au fost de acord. Aşa a ajuns la Ferencvaros, unde-l va avea ca antrenor pe Csank, cu care a colaborat în urmă cu doi ani când tehnicianul pregătea echipa din Salonta. El l-a promovat pe Mihai în divizia B”. „Acum e bine pentru el că a ajuns acolo. Sper să facă pasul şi mai sus. E tânăr, are 20 de ani, deci suficient timp să demonstreze că poate şi mai mult. Numai de el depinde să reuşească”, a încheiat tehnicianul Oltchim-ului.

Vineri joacă împotriva Armatei

O victorie şi o înfrângere. Acesta este bilanţul Oltchim-ului de până acum pe care jucătorii speră să-l îmbunătăţească o dată cu disputarea meciului de la sfârşitul acestei săptămâni, de vineri, 7 septembrie, când întâlnesc pe Armata Craiova, o echipă ce n-a izbutit să obţină nici un punct din cele două etape disputate, situându-se, în acest moment, pe ultimul loc în seria a IV-a. Însă, „nu seamănă nici un joc cu altul, aşa că nu ne luăm după rezultate”, ne-a asigurat Marian Deaconescu care ne-a mai spus că nici nu se pune problema ca formaţia sa să nu se gândească la obţinerea tuturor punctelor puse în joc. „Vom juca cu Armata, ca şi cu Chimia, adică ofensiv. Vom ataca din primul minut”, a mai completat antrenorul vâlcean.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button