Liga II

Invincibili după două etape

Industria Sârmei Câmpia Turzii – CSM Rm. Vâlcea 0 – 0

„Municipalii” lui Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan s-au deplasat în Ardeal pentru disputa cu „sârmarii” din Câmpia Turzii. Echipa antrenată de Alpar Meszaros ocupa după prima etapă poziţia de lider şi pornea ca favorită în disputa cu vâlcenii. Faţă de meciul cu Hunedoara, Bondrea n-a făcut decât o singură modificare în formula de start, înlocuindu-l pe Iosif Melcea cu Sergiu Popescu, mutare care s-a dovedit câştigătoare. În faţa celor aproximativ 800 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului din Câmpia Turzii, jucătorii lui Marian Bondrea au avut un debut de meci destul de bun, dominând teritorial primele 20 de minute ale partidei.

În ciuda dominării vâlcene, cei care au avut o primă mare oportunitate de a marca au fost gazdele în minutul 17 când Ţiplea a scăpat singur cu Râmniceanu, însă din fericire pentru „municipali”, din 7-8 metri, atacantul gazdelor nu a reuşit să-l învingă pe tânărul portar vâlcean. Deşi vâlcenii au continuat să domine, marea majoritatea a atacurilor se opreau undeva pe la 20 de metri de poarta lui Perianu. Prima fază controversată a meciului s-a consemnat în minutul 38, „sârmarii” cerând lovitură de pedeapsă după ce Gheţi a scăpat singur cu Râmniceanu, jucătorul gazdelor a căzut după intervenţia imprudentă a goalkeeper-ului vâlcean, dar centralul Dragoş Istrate a făcut semn că jocul poate continua. Până la final, oaspeţii au fost la un pas de a intra în avantaj la cabine, când Laurenţiu Boroiban a scăpat singur pe partea dreaptă şi în loc să înainteze cu mingea s-a pripit şi a şutat de la distanţă fără probleme pentru Perianu.
În repriza a doua, gazdele au intrat mult mai decise în teren, iar primele zece minute le-a aparţinut în totalitate, având două mari oportunităţi de a marca. Mai întâi şutul lui Gheţi a trecut puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Râmniceanu, iar câteva minute mai târziu Ţiplea a şutat şi norocul a fost încă o dată de partea goalkeeper-ului de numai 17 ani al formaţiei vâlcene, mingea trecând pe lângă poartă. În minutul 65 a fost rândul vâlcenilor să reclame un penalti după ce Boroiban a fost busculat în suprafaţa de pedeapsă de către Perianu care s-a urcat practic pe atacantul vâlcean, dar centralul Istrate s-a făcut că nu vede. În minutul 72, gazdele au cerut pentru a doua oară în acest meci lovitură de pedeapsă, după cu Ion Cercel l-a luat cu fulgi cu tot pe Perde, dar arbitrul a făcut semn, din nou, că jocul poate continua spre disperare antrenorului Alpar Meszaros. În minutul 88, „municipalii” au fost la un pas de a pleca cu toate cele trei puncte puse în joc, însă sârbul Nemanja Vidakovic a plecat de la limita centrului terenului şi după o cursă de aproximativ 50 de metri nu a mai avut forţa să-l învingă pe portarul Perianu din poziţie de unu la unu, scorul final fiind 0-0.
După acest meci, cei din Câmpia Turzii şi-a păstrat poziţia de lider al clasamentului, iar vâlcenii ocupă poziţia a şaptea având acelaşi număr de puncte cu echipele din faţa lor. Însă, lucrul cel mai îmbucurător este faptul că nu au primit gol după două etape şi sperăm s-o ţină tot aşa cel puţin până după dificilul meci cu Gaz Metan Mediaş de pe teren propriu.
Pentru CM au evoluat: Râmniceanu – Vişa, Cilean, Stanca, Cercel – Therry, Pasăre (’68, Lungan), Onofrei, Sg. Popescu (’46, Melcea) – Vidakovic, Boroiban (’89, D. Şerban).
Au arbitrat: D. Istrate – Radu Ghingulean şi Vasile Marinescu, toţi din Bucureşti.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button