Liga III

FC Oltchim, eliminată din Cupă de o echipă de Liga a IV-a

• AS Rucăr a depăşit echipa pregătită de Gaiţă cu 2-1

Motivul schimbării antrenorului echipei FC Oltchim a fost acela că gruparea aflată la momentul acela sub comanda lui Constantin Gaiţă a pierdut în faţa unei echipe dintr-un eşalon inferior al celui în care se află vâlcenii. După meciul cu Sportul din prima fază a Cupei României, adversar pe care l-a eliminat din cursă, Oltchim-ul a fost programată să joace în turul următor tot cu o echipă de Liga a IV-a, despre care nimeni nu auzise nimic, AS Rucăr, din judeţul Argeş. Însă faptul că adversara venea de la judeţ, a fost un motiv îndeajuns de bun pentru Gaiţă de a face promisiunea că în cazul în care vor fi excluşi de această echipă din Argeş, el îşi va da demisia. A făcut această promisiune întrucât chiar nu se aştepta ca elevii săi să fie surclasaţi de nişte anonimi. Numai că lucrurile au luat o întorsătură nedorită.

Gaiţă: „Nu mă aşteptam să pierdem cu AS Rucăr”

Miercuri, 1 august, Oltchim-ul a fost eliminată de AS Rucăr, ieşind astfel din competiţie şi pierzând orice şansă de a mai juca un meci oficial în compania CSM-ului, adversar ce era preconizat pentru una din următoarele faze ale Cupei României. „Chimiştii” au pierdut cu scorul de 2-1 un meci pe care, conform spuselor antrenorului, l-au dominat, având mai multe ocazii de a înscrie. Gaiţă ne-a spus mai exact cum au stat lucrurile la meciul cu argeşenii: „Adevărul e că nu mă aşteptam să pierdem cu AS Rucăr. Dar ne-au surprins de când am ajuns acolo. A fost acea ambiţie a echipelor mici care vor să-şi depăşească condiţia. Şi-au dorit să meargă mai departe şi au avut şi condiţiile de a o face. Aveau de toate: fanfară, muzică, televiziune şi mulţi susţinători. Cred că nu am văzut niciodată atâta lume la Oltchim cât a fost acolo. Nu-i cunoşteam pe adversari, însă am constatat acolo că am dat peste o echipă bună de Liga a IV-a. Ca o comparaţie, mai bună decât Hidroelectra, o grupare ce trage la promovare la noi în judeţ. Aveau şi câţiva jucători cu experienţă care-au evoluat prin eşaloanele superioare odată, gen Coman, Craioveanu, ce au fost şi pe la ARO Câmpulung. Eram convins şi le-am spus băieţilor că se vor complica lucrurile dacă nu reuşim să marcăm repede. Aşa se întâmplă la echipele mici, dacă nu reuşeşti să dai primul gol. Fiind şi echipă gazdă, va pune presiune, va fi împinsă de la spate de public şi apoi de arbitri. Şi aşa a fost”.

Ocazii – da, goluri – ba!

Gaiţă ne-a explicat apoi şi cum au decurs lucrurile pe teren, în cele 90 de minute de joc: „Am avut 7-8 ocazii de a înscrie, dar nu am marcat decât o singură dată, când era deja prea târziu. În minutul 40 gazdele aveau deja avantaj. A fost un şut de la vreo 20 de metri, mingea a fost deviată şi Vlădoi n-a mai văzut-o. Apoi am avut un 11 metri clar la Şorega pe care nu l-a dat, iar în minutul 47 ne-au surprins din nou. A fost o centrare, portarul Vlădoi a zis că o prinde şi a scăpat-o din mâini, aşa că s-a făcut 2-0. A marcat şi Zgăbăruş în minutul 89, dar fără să mai aibă vreo importanţă, aşa că s-a terminat 2-1 pentru argeşeni”.

Cupa României, faza naţională
Rezultate din turul al II-lea – miercuri, 1 august

Juventus Fălticeni – Cetatea Suceava 0-3
Laminorul Roman – Ceahlăul II P. Neamţ 7-6 (d.l.p.)
Iris Iaşi  – Poli II Iaşi 3-4 (d.l.p.)
FC Bârlad – FCM Bacău 2-3
Petrolul Moineşti – Willy Bacău 2-5
Politehnica Galaţi – Oţelul II Galaţi 0-3
Petrolul Brăila – CF Brăila 0-7
Callatis Mangalia – Portul Constanţa 4-2 (d.l.p.)
CS Ovidiu – Farul II Constanţa 2-1
Dunărea Călăraşi – Unirea Slobozia 2-0
AS Spic de Grâu Bucureşti – Tricolorul Breaza 1-2
CSM Ploieşti – Chimia Brazi 5-3 (d.l.p.)
CS Buftea – Juventus Bucureşti 2-1
Voinţa Domneşti – Dodu Bucureşti 1-3
FC Chitila – FC Snagov 5-3 (d.l.p.)
Roneda Naipu – Rocar Bucureşti 4-9
FCM Târgovişte – Petrolul Târgovişte 4-0
AS Rucăr – FC Oltchim Rm Vâlcea 2-1
Progresul Corabia – FC Balş 2007 0-2
Rova Roşiori – Alro Slatina 3-5 (d.l.p.)
Prometeu Craiova – Armata Craiova 1-2
Scorillo Caransebes – Minerul Motru 0-1
Minerul Jilţ Mătăsari – EMC Rovinari 1-0
Gloria Arad – Auxerre Orşova Lugoj 3-0 (neprezentare oaspeţi)
Naţional Sebiş – ACU Arad 1-2
Timişul Albina – Unirea Sânicolau 4-0
Marmura Simeria – CS Vulcan 2-0 (d.l.)
CS Sibiu – Athletic Sibiu 0-2
CSM Sebeş – Unirea Dej 3-1
Minerul Iara Băişoara – SSP Cluj-Napoca 1-2
Bihorul Beiuş – Lotus Felix Sânmartin 5-3 (d.l.p.)
Înfrăţirea Harman – Royal Club Ghimbav 2-0
Mikes Zagon – Roseal Odorheiu Secuiesc 5-2
Avântul Reghin – Maris Tg Mureş 4-1
Minerul Valea Copcii – Building Vânju Mare (amânat)
Progresul Năsăud – Gloria II Bistriţa 0-1
Onix Rm. Sărat – CSM Rm. Sărat 1-2
Victoria Carei – Someşul Satu Mare 4-0
Olimpia Satu Mare – FC Baia Mare 2-3
* Petrolul II Ploieşti calificată în faza a III-a.

* faza a III-a a Cupei României, la care vor participa cele 40 echipe câştigătoare ale jocurilor din faza a II-a, este programată să aibă loc miercuri 15 august, ora 17.30.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button