Liga III

Costel Gaiţă a demisionat

Mutarea făcută de conducerea clubului, în speţă de inginerul Mihai Diculoiu a survenit în urma meciului de Cupa României disputat de FC Oltchim la mijlocul săptămânii trecute în compania unei grupări de Liga a IV-a, AS Rucăr din judeţul Argeş. Înaintea meciului antrenorul Costel Gaiţă a purtat o discuţie pe seama acestei partide cu preşedintele Diculoiu în care, mai mult în glumă, l-a asigurat pe acesta că „dacă mă bate o echipă de Liga a IV-a, eu îmi dau demisia”. Şi cum lucrurile nu au mers aşa cum ar fi trebuit, Gaiţă a fost nevoit să-şi respecte promisiunea şi a demisionat. Astfel s-a ajuns să se renunţe la serviciile sale de antrenor principal la echipa de Liga a III-a.

În locul său a fost numit un alt tehnician din cadrul clubului, Marian Deaconescu, care, de altfel, a mai pregătit gruparea de Liga a III-a şi înainte, pe care a predat-o, dacă ne aducem bine aminte, la momentul respectiv, chiar lui Costel Gaiţă. Faptul că acum a rămas doar antrenor la grupele de copii şi juniori din cadrul clubului nu-l deranjează foarte tare pe Gaiţă pentru că „pentru mine a fost un ciclu de doi ani şi jumătate în care cred că mi-am făcut mi-am făcut treaba mai mult decât se aşteptau unii. Cu riscul de a fi lipsit de modestie, pot să spun că am o promovare în Liga a II-a cu această echipă, meritul că am preluat-o la retrogradare şi am salvat-o, iar acum, în ultimul sezon, am terminat campionatul pe un onorabil loc 5, zic eu. Nu am de ce să regret că am făcut acea promisiune pe care mi-am respectat-o. E normal ca în urma unui eşec antrenorul să fie cel vinovat. Aşa se procedează la toate nivelurile. În cazul unei înfrângeri, chiar dacă se constată că jucătorul este vinovat, nimeni nu o să-l dea afară pe acesta. Tot antrenorul este înlocuit. În acest caz, eu doar mi-am respectat promisiunea. Oricum, cred că am realizat destul de multe cu această echipă în Liga a III-a. Acum voi intra şi eu într-o vacanţă ca antrenor de Liga a III-a. ”

Fostul tehnician nu exclude varianta de a antrena în altă parte

De la preluarea echipei de către Costel Gaiţă şi până în prezent, Oltchim-ul a trecut, probabil, prin cea mai fastă perioadă a existenţei sale. Ne referim aici la gruparea de Liga a III-a din cadrul clubului Oltchim Rm. Vâlcea care a ajuns la un moment dat să se bată pentru promovarea în eşalonul secund, reuşind chiar să termine pe primul loc. Cedarea locului din Liga a II-a unei alte echipe a fost pentru mulţi dintre jucătorii care s-au luptat pentru realizarea obiectivului ca o piatră de moară. Totuşi, în ciuda câtorva plecări importante s-a reuşit a se păstra cât de cât tonusul ridicat pentru a începe din nou, de la zero. Şi în aceste condiţii Oltchim-ul a reuşit să încheie un nou sezon în prima jumătate a clasamentului, chiar printre locurile fruntaşe ale seriei. O merit important pentru toate aceste realizări l-a avut şi Gaiţă care s-a ocupat de pregătirea echipei. Acum a rămas doar antrenor la grupele de copii şi juniori, însă nu exclude varianta de a antena din nou o echipă dintr-un eşalon superior celui judeţean, în cazul în care va fi solicitat să facă acest lucru. ,,Deocamdată nu am vreo ofertă să antrenez. Dacă vor fi, le vom analiza. Am promisiunea conducerii clubului că dacă voi fi solicitat să antrenez în altă parte, îmi va da drumul. Dar bineînţeles că nu pot să plec să antrenez pe maidan, aşa doar de dragul de a pleca. Mi-am făcut o carte de vizită şi vreau să o respect. Sunt posesor şi al licenţei A UEFA graţie căreia pot fi de la antrenor principal la Liga a III-a şi chiar a II-a până la secund în primul eşalon. Toate acestea nu mi le poate lua nimeni. Am muncit pentru ele şi nu vreau să-mi bat joc. Aşa că voi pleca numai dacă voi avea o ofertă avantajoasă. Nu pot să merg de la Liga a III-a într-un eşalon inferior”, ne-a spus Gaiţă referitor la o posibilă plecare a sa la o echipă care să se poată compara cu Oltchim-ul, ca obiective şi condiţii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button