Alte sporturi

La europenele de scrimă, muşchetarii au avut ghinion

Din păcate, participarea scrimerilor la Campionatele Europene de la Gent (Belgia) – floretă, sabie şi spadă – nu a fost încununată de multe succese. Delegaţia României s-a întors acasă doar o medalie de bronz, graţie evoluţiei în proba de sabie a lui Mihai Covaliu. Sportivul român i-a înşirat pe drum pe Boris Sanson (Franţa) cu 15-11, Aliksandr Buikevin (Belarus) cu 15-13 şi Nicolas Lopez (Franţa) 15-13, dar a cedat în penultimul act (în semifinală) în faţa spaniolului Jorge Pina cu 15-11, după ce a condus cu 10-6. În acest meci a existat însă un moment care s-a dovedit a fi decisiv: Covaliu a alunecat pe planşă, s-a accidentat, iar spaniolul a ajuns în finală, devenind apoi campion european.

Tot la sabie, Florin Zalomir a terminat pe locul 5, iar Rareş Dumitrescu pe locul 13. Echipa masculină de sabie a României a ocupat doar locul 9, după ce a depăşit Belgia (45-29) şi Polonia (45-36).
În proba de floretă feminin, Cristina Ghiţă s-a clasat pe locul 5, Cristina Stahl pe 15, iar Daniela Tănase (CS Chimia Rm. Vâlcea) pe locul 23. Nici în concursul de floretă pe echipe, fetele noastre n-au putut depăşi sferturile. Cu Cristina Stahl, Cristina Ghiţă şi Daniela Tănase, România a pierdut cu Germania, scor 25-35, pentru calificarea în semifinale, iar apoi s-a impus, scor 35-24, pentru locul 7 în meciul cu Ucraina.
Băieţii de la floretă – Radu Daraban, Virgil Săliscan şi Alexandru Diaconu (CS Chimia Rm. Vâlcea) – au terminat întrecerea printre primii 32 de sportivi.
În proba de spadă a fetelor, Ana Brânză a terminat concursul european pe locul 10, Loredana Iordăchinoiu pe 11, în timp ce băieţii n-au putut trece de faza 16-imilor.
Emil PREDA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button