Liga Nationala

ETO Gyor a refuzat s-o cedeze pe Brădeanu la Vâlcea

Săptămâna trecută, preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, şi vicepreşedintele Andrei Luca au fost prezenţi la Viena la tragerile la sorţi ale grupelor preliminare şi principale ale Ligii Campionilor. Şi cum pentru a ajunge în Austria, cei doi oficiali vâlceni au trebuit să treacă prin Ungaria, cei doi conducători au decis să încerce să dea şi o „lovitură” pe piaţa transferurilor. „Ţinta”  s-a numit Aurelia Brădeanu, conducătorul de joc al echipei naţionale, pe care au dorit s-o transfere în această vară la Oltchim. Din câte se pare, suma pe care clubul vâlcean ar fi fost dispusă s-o plătească ungurilor de la Gyor pentru înregimentarea handbalistei sub comanda lui Gheorghe Tadici s-ar fi ridicat la 100.000 de euro. Transferul a picat însă din motive independente de voinţa clubului vâlcean.

Oficialii echipei din ţara vecină nu au fost dispuşi să renunţe atât de uşor la jucătoarea română, despre care au spus că face parte din planurile lor de viitor.
Aflat la Băile Felix, în cantonament cu echipa naţională, antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat că nu a ştiut de tentativa celor doi conducători ai Oltchim-ului însă a comentat în stilul său caracteristic pretenţiile financiare ale ungurilor: „N-am avut cunoştinţă de faptul că s-a încercat transferul lui Brădeanu la Vâlcea. Nu e o handbalistă pe care eu am solicitat-o. Cât despre suma vehiculată, ce să zic? Sunt multe speculaţii la mijloc, dar probabil că ungurii vor să-i ridice cota jucătoarei”.
Deşi nu a fost încununată deocamdată de succes, tentativa de aducere la Vâlcea a Aureliei Brădeanu va fi reluată anul viitor, în 2008. Atunci când jucătoarei române îi expiră contractul cu echipa din Gyor şi poate ajunge astfel gratis la Oltchim.

Echipe mici cu şanse mari în Cupa României

Aşa cum se cunoaşte, la jumătatea lunii iunie, membrii Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de handbal au decis ca Liga Naţională feminină să se desfăşoare în continuare sub formă de etape şi nu cu turnee. Runda inaugurală a noului sezon este programată a avea loc pe 1 septembrie, până la finele anului 2008 urmând a se disputa doar opt etape. Campionatul intern (ultimul cu 14 echipe) îşi va cunoaşte câştigătoarea abia în luna mai a anului viitor.
Printre deciziile importante luate la respectiva şedinţă de oficialii FRH s-a numărat şi schimbarea sistemului de împerechere a echipelor pentru meciurile din Cupa României în ediţia 2007-2008 a acestei competiţii. Dacă numărul de echipe participante a rămas neschimbat (ca şi până acum trofeul urmează să şi-l dispute doar primele opt clasate), o modificare importantă s-a produs în privinţa modalităţii de tragere la sorţi a meciurilor din sferturi, semifinale şi finală. Astfel, pentru a da şansa şi echipelor mici să poate accede în finală, s-a decis ca la tragerea la sorţi să nu mai existe capi de serie. În acest mod, un duel Oltchim – Rulmentul poate fi posibil chiar în sferturi de finală, iar alte echipe, dintre cele mai mici, pot avea un culoar favorabil pentru a atinge ultimul act al competiţiei. „Se creează o altă emulaţie în rândul celorlalte echipe vizavi de această competiţie”, a recunoscut antrenorul Oltchim-ului, Gheorghe Tadici.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button