Diverse

E oficial! Supercupa Europei se dispută la Vâlcea

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis săptămâna trecută ca meciurile din cadrul Supercupei Europei să se joace la Rm. Vâlcea. Turneul, care va aduna la start patru echipe, este programat să se dispute pe 22 şi 23 septembrie, cu doar câteva zile înainte ca Oltchim-ul să joace în preliminariile Ligii Campionilor. În afara echipei noastre, câştigătoare a Cupei Cupelor în sezonul precedent, în Sala „Traian” vor fi prezente alte două deţinătoare de trofee europene. Este vorba de Slagelse (Danemarca) şi Zvezda Zvenigorod (Rusia), învingătoarele din Liga Campionilor şi respectiv Cupa EHF. Cea de-a patra participantă va fi puternica formaţie austriacă Hypobank Viena, semifinalista Ligii Campionilor în 2007.

Din acest sezon, echipa magnatului Gunnar Prokoff este antrenată de ungurul Andras Nemeth, fostul tehnician al echipei Ferencvaros Budapesta, grupare eliminată în această primăvară de Oltchim în Cupa Cupelor.

Primul meci, cu Zvezda Zvenigorod

Conform „ţintarului”, la Supercupa Europei, echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa va juca primul meci cu campioana Rusiei, Zvezda Zvenigorod. La cârma deţinătoarei Cupei EHF a trecut din iarna trecută însuşi Evgheni Trefilov, care şi-a adus alături şi câteva dintre jucătoarele cu care-a izbutit acum doi ani să câştige Campionatul Mondial. În cealaltă confruntare urmează a se întâlni Slagelse şi Hypobank. Ulterior, în a doua zi a turneului, învinsele vor juca finala mică, iar învingătoarele se vor bate pentru marele trofeu.

Oltchim, fără un obiectiv precis

Chiar dacă va găzdui această competiţie importantă pe continent, Supercupa Europei nu reprezintă un obiectiv principal pentru echipa vâlceană, în ciuda faptului că fetele lui Gheorghe Tadici vor juca în faţa propriilor suporteri. Se ştie că Oltchim-ul a depus dosarul de candidatură pentru organizarea Supercupei mai mult pentru a evita o deplasare obositoare la Slagelse sau Zvenigorod, celelalte două posibile oraşe care puteau găzdui meciurile. „Ne convine mai mult să jucăm Supercupa la Vâlcea. Jucătoarele ar fi scutite de un drum lung şi obositor”, au declarat oficialii Oltchim-ului.
Cu gândul la deplasarea la Madeira, vâlcencele ar putea trece pe linie moartă această competiţie. Cel puţin aşa reiese acum din declaraţiile oficialilor vâlceni. „E bine în primul rând că nu ne deplasăm. Însă, ca o părere personală, accederea în grupele Ligii Campionilor e mult mai valoroasă decât o performanţă deosebită la această Supercupă. Mai important e ca jucătoarele să fie sănătoase, apte de joc, să nu mai avem accidentări”, a admis şi antrenorul Gheorghe Tadici.
Însă lucrurile pot lua o întorsătură neaşteptată dacă, de exemplu, portughezii de la Maidera refuză organizarea turneului de calificare în Liga Campionilor, iar acesta va fi găzduit tot în Sala „Traian”. Atunci, cu publicul alături, Oltchim-ul ar putea trage pentru ambele competiţii. În plus, premiile considerabile acordate de EHF pentru Supercupa Europei ar putea de asemenea să le tenteze pe vâlcence.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button