Liga III

„Gaiţele”, la reunire

• preşedintele Mihai Diculoiu nu a uitat gafele din sezonul precedent

După o pauză de câteva săptămâni, a venit şi rândul echipei FC Oltchim să-şi reia în aceste zile pregătirile în vederea viitorului sezon competiţional. Elevii lui Costel Gaiţă au în spate un campionat catalog drept extrem de dezastruos de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Diculoiu, aşa că au obligaţia morală ca pe viitor să şteargă cu buretele prestaţiile mai puţin bune de până acum. „A fost un sezon catastrofal. Punctele pe care le-au acumulat jucătorii lui Gaiţă sunt întâmplătoare şi se datorează în primul rând faptului că au întâlnit echipe mai slab cotate şi mult inferioare valoric.

Obiectivul cu care s-aplecat la drum nu a fost nici pe departe îndeplinit. Dacă ar fi trebuit să aplicăm penalizările stabilite la începutul sezonul pentru înfrângeri, era nevoie ca jucătorii să vină cu bani de acasă!”, a apreciat recent Diculoiu.

FC Oltchim vizează un parcurs lung în Cupa României

În aceste condiţii, este clar că următorul campionat trebuie să fie diferit de precedentul. Diculoiu i-a anunţat deja pe jucători că va premia victoria pe teren propriu cu 1 milion de lei, iar cea din deplasare cu 3 milioane. În schimb, pentru orice punct pierdut acasă, fotbaliştii vor suporta o penalizare de câte 2 milioane lei. „Deci la o înfrângere acasă trebuie să câştige două jocuri în deplasare ca să vină pe zero. Se penalizează doar înfrângerea din faţa propriilor suporteri, nu şi cea din deplasare. Ar trebui însă ca acasă să nici nu mai primească primă, dar le-am dat un milion pentru că trebuie să joace măcar pentru salariul pe care-l iau la club. Obiectivul nu este legat doar de prestaţia din campionat. Ne vom concentra atenţia şi pe Cupa României, pentru că vrem să aducem la Vâlcea o echipă de Liga 1”, a mai spus Mihai Diculoiu.

Jucătorii, între plus şi minus

Altfel, vorbind despre jucătorii care s-au ridicat la nivelul pretenţiilor, oficialul clubului vâlcean abia a putut găsi câteva nume. Diculoiu a apreciat totuşi evoluţia lui Olaru, Creangă sau Stoica, pe viitor aşteptând şi răspunsul Centrului de Copii şi Juniori, care ar trebui să dea echipei mari câteva certitudini: „Le-am spus deja antrenorilor de la acest centru de copii şi juniori că vreau să văd şi eu în ce a constat munca lor de până acum”.
Altfel, referindu-se la posturile deficitare din echipa antrenată de Costel Gaiţă, preşedintele Mihai Diculoiu a spus: „După despărţirea de Roşoagă, este clar că am rămas fără un coordonator de joc. Însă până la urmă toţi mijlocaşii trebuie să intre pe rând în rolul de coordonatori de joc, în funcţie de faze. Apoi, încă nu avem un atacant pur sânge. Preda a terminat în genunchi sezonul precedent, în loc să intre pe o pantă ascendentă, s-a aflat în scădere. Probabil pentru că a mai luat şi câteva kilograme în plus. Sper de asemenea ca Smedescu să arate mai mult, pentru că personal încă am încredere într-un cuplu de atac Smedescu-Preda. În fine, ne mai trebuie un fundaş stânga deoarece Zgăbăruş ar trebuie să fie mai ofensiv pentru că deja, din postura în care se află, nu mai ştie să şuteze pe poartă. Şi cât de bine şuta! Altfel, se ratează şi el precum Roşoagă”.

Un alt antrenor… secund

În planul lui Diculoiu pentru viitorul sezon se află şi înlocuirea antrenorului secund. În campionatul trecut, s-a mai produs o schimbare de acest gen, Marian Diaconescu fiind substituit de Ion Lazăr. „Avem intenţia să schimbăm «secundul» pentru că Lazăr nu se implică în pregătirea fizică. Ne-am gândit deja la nişte variante. Este vorba despre Vlădoi sau Olaru. Mi se par doi jucători care pun suflet, mai serioşi. Am avut o discuţie cu ei şi le-am spus să se gândească unul dintre ei care ar putea să fie şi secund”.

Diculoiu îşi duce echipa în cantonament

În această vară, Mihai Diculoiu vrea să le asigure fotbaliştilor şi un cantonament, elevii lui Gaiţă urmând a merge fie pe litoral, fie în altă parte, dar musai în afara judeţului. „Am fixat acest cantonament cu trei săptămâni înainte de reluarea campionatului. Vom forma atunci un lot de vreo 24 de jucători, dintre care antrenorii trebuie să-i aleagă pe cei mai buni pentru viitorul sezon. Încă nu ştim precis unde va avea loc acest stagiu de pregătire, însă este de preferat ca acesta să se desfăşoare în afara judeţului. Altfel, am avea posibilitatea să-i ducem şi la Fedeleşoiu, însă o soluţie mai bună ar putea fi un stagiu de pregătire pe litoral. La momentul potrivit, vom analiza toate ofertele existente”.

Colaborarea cu CSM, sub semnul întrebării

Chiar dacă Mihai Diculoiu a respins vehement varianta ca FC Oltchim să devină „satelitul” CSM-ului în Liga a III-a între cele două cluburi din Râmnic se poate încropi pe viitor o colaborare fructuoasă. Pentru că gruparea din Zăvoi nu mai vrea să susţină financiar şi echipa de Liga a IV-a, se urmăreşte mutarea acesteia într-una din comunele unde se doreşte să se facă fotbal de performanţă. Iar printre variantele vehiculate se numără şi comuna Mihăeşti, acolo unde FC Oltchim a pus la punct încă de anul trecut o colaborare benefică.
Deşi cele două părţi neagă deocamdată orice înţelegere în acest sens, se pare că CSM II va ceda totuşi locul în Liga a IV-a echipei AS Mihăeşti, nimeni alta decât „satelitul” grupării FC Oltchim. Planul „municipalilor”, expus recent de preşedintele Alin Trandafir, este simplu şi prevede ca Gabriel Mangalagiu să ajungă la Mihăeşti cu un grup de tineri jucători talentaţi din Zăvoi.
Mihai Diculoiu este însă de altă părere: „AS Mihăeşti va juca în Liga a IV-a, iar acolo vrem să evolueze cel puţin 10 juniori de la Oltchim, cei de peste 17 ani, care vor fi de bază acolo. La aceştia se vor mai adăuga şi câţiva fotbalişti localnici”. Rămâne de văzut cum va decurge până la urmă
 Mihai VOICU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button