Liga IV

Viitorul Frânceşti va deveni Viitorul Rm. Vâlcea

• echipa patronată de Vali Chiriac îşi va disputa meciurile la Călimăneşti

Deşi este de mult timp angrenat într-o ramură a sportului-rege ce reprezintă judeţul nostru, la echipa de fotbal tenis a CS Chimia Rm. Vâlcea, Vali Chiriac a intrat în centrul atenţiei o dată cu implicarea la divizionara D, FC Govora, acolo unde-ar fi vrut să creeze o echipă de temut. Numai că lucrurile nu s-au derulat conform aşteptărilor lui, astfel că a încercat să găsească o altă soluţie pentru a colabora cu elita fotbalului judeţean. Cea mai bună variantă s-a dovedit a fi fost Viitorul Frânceşti, gruparea lui Dobrin Ionescu, ce se afla în momentul în care s-a produs contactul, în Liga a V-a, dar cu reale perspective de a termina pe primul loc şi prin urmare de a promova în Liga a IV-a.

S-a vorbit încă de pe atunci cum că Dobrin Ionescu i-ar fi vândut echipa lui Chiriac, însă de fiecare dată fondatorul Viitorului Frânceşti a infirmat zvonurile. Însă acestea au început să prindă tot mai mult contur în această pauză competiţională. Vali Chiriac ne-a confirmat că de acum înainte de el va depinde soarta acestei echipe. Iar deocamdată nu poate avea mari pretenţii, aşa că primul an în eşalonul de elită judeţean va fi de acomodare. Cu sfaturi şi tot ce trebuie îi va mai ajuta şi Cristi Lazăr, cel care deţine funcţia de antrenor şi la echipa de fotbal-tenis pe care Chiriac, alături de CS Chimia, o susţine din punct de vedere financiar. Speră să termine campionatul undeva în primele 6 locuri pentru ca mai apoi să se gândească şi la obiective mai îndrăzneţe. Până atunci, însă, vor căuta să găsească şi un cuplu de antrenori tineri, cea mai mare şansă pentru a prelua echipa având-o Iustin Croitoru (legitimat ca jucător la Viitorul Frânceşti) şi Marius Pufu.

Patronul de la Divastal a pus bazele unui nou teren de fotbal

Primul pas a fost făcut. Ar mai fi acum de rezolvat problema principală cu care se confruntă marea majoritate a echipelor de la acest nivel: lipsa unei baze sportive proprii care să se ridice la anumite standarde. Însă Chiriac a luat în calcul şi acest aspect. Imediat după ce a perfectat înţelegerea cu Dobrin Ionescu s-a apucat şi de lucrările la terenul de fotbal pe care vrea să-l amenajeze la Dăeşti. A cumpărat o suprafaţă considerabilă de teren care-i va folosi atât în scopuri personale, cât şi pentru a-şi satisface dorinţele vizavi de Viitorul Rm. Vâlcea. Deja a început lucrările pentru amenajarea bazei sportive care să corespundă cerinţelor pentru omologare în cazul disputării unor meciuri chiar de Liga a III-a. Însă pentru a ajunge aici e nevoie de timp, iar Viitorul Rm. Vâlcea trebuia să-şi găsească o altă locaţie pentru a-şi disputa meciurile din campionatul viitor. Varianta cu sinteticul din Zăvoi a căzut, astfel că au luat în calcul şi baza de la Călimăneşti. A fost vorba doar de o formalitate până când primarul Amuzan şi-a dat acceptul de a-i găzdui pe băieţii lui Vali Chiriac pe terenul din staţiune. În schimbul acestui favor, cei de la Viitorul Rm. Vâlcea au sarcina de a aduce îmbunătăţiri la baza sportivă. Situaţia de a juca din nou pe un teren care nu e a-l lor nu va dura prea mult, conform preconizărilor. Chiriac este de părere că proiectul legat de baza sportivă de la Dăeşti va fi finalizat cam într-un an, adică exact un sezon competiţional.

Prima acţiune cu grupul, un cantonament la mare

Una dintre primele surprize pe care Chiriac le-o va oferi jucătorilor, de fapt, doar unei anumite părţi a acestora, va fi un cantonament pe litoralul românesc. În anii precedenţi, când Chiriac era acompaniat de jucătorii de fotbal-tenis, a preferat staţiunea Vama Veche, însă acum, ţinând cont că în aceeaşi perioadă se va afla la mare şi Cristi Lazăr, probabil că va încerca să găsească soluţii pentru a se caza în Eforie Sud.

Pe litoral va avea loc şi o etapă la fotbal-tenis

În fiecare an campionatul de fotbal-tenis are programată o etapă şi pe litoral. Astfel s-a întâmplat ca acum să poată împăca şi „capra şi varza”. Pe lângă jucătorii obişnuiţi de fotbal-tenis ai CS Chimia, Chiriac a mai selecţionat câţiva şi de la Viitorul Rm. Vâlcea, echipa cu care va aborda Liga a IV-a în sezonul acesta. Cum spuneam, pe lângă aceştia, îl are alături şi pe Cristi Lazăr care se va afla în această săptămâna pe malul Mării Negre cu o grupă de copii şi juniori de la CSM pe care-o pregăteşte, aşa că totul s-a potrivit de minune.

FC Govora a rămas fără 8 jucători
• Adi „Ciorap” Răducanu i s-a alăturat lui Chiriac

Printre cei care vor beneficia de cantonamentul de pe litoral oferit de Vali Chiriac se numără şi un jucător de la FC Govora. De fapt, un fost jucător, asta pentru că tot în această perioadă Adi Răducanu a luat hotărârea să-şi retragă sprijinul de la gruparea lui Mihai Ciobanu, FC Govora şi să-şi transfere jucătorii la Viitorul Rm. Vâlcea. „Adi (nr. – Răducanu) a fost un adevărat prieten, un om care şi-a respectat cuvântul. Nu ne-a promis mai mult decât ne-a oferit deja. FC Govora şi-a îndeplinit obiectivul, iar Adi Răducanu a plecat acum cu toată trupa”, ne-a confirmat Mihai Ciobanu, cel care s-a zbătut în toată această perioadă ca FC Govora să existe. Şi o va face şi în continuare, mai ales că acum are din nou promisiuni de susţinere şi, practic, de reclădire a echipei, după pierderea masivă de jucători.
În altă ordine de idei, aşadar, Adi Răducanu şi-a luat de la Govora „bagajele” (cei 8 jucători) şi a plecat, ajungând tocmai în „curtea” lui Vali Chiriac, la Viitorul Rm. Vâlcea.
„Cu Govora…, asta a fost înţelegerea, să-i ajut să scape de la retrogradare şi atât! Ne-am îndeplinit obiectivul, aşa că acum mi-am luat băieţii, cei 7-8 jucători pe care i-am avut şi la Goleşti, pentru a ne alătura lui Vali Chiriac, la Viitorul Rm. Vâlcea. Cu Chiriac sunt şi prieten, am alte relaţii decât cu cei de la Govora, aşa că probabil va fi o colaborare de durată”, a precizat sponsorul Adi „Ciorap” Răducanu.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button