Liga V

Avântul Amărăşti vizează promovarea în Liga a IV-a

Preluată în plin campionat de Viorel Ionescu, antrenor cu vechi ştate de serviciu în fotbalul judeţean, Avântul Amărăşti a reuşit până la urmă o clasare la mijlocul ierarhiei, într-un sezon în care jocurile bune au alternat cu cele mai puţin bune. Cu un lot tânăr, fără mare experienţă, echipa din Amărăşti a parcurs o primă etapă pregătitoare în vederea realizării obiectivului trasat de conducerea Asociaţiei Sportive pentru viitoarea ediţie de campionat: promovarea în Liga a IV-a. Un obiectiv îndrăzneţ având în vedere că ar putea un rival pe măsură: Petrolul II Drăgăşani, echipă la care Mitică Dobre nu este dispus să renunţe.

Echipa de fotbal contează pe sprijinul autorităţilor locale

Aflată printre primele echipe din Campionatul Judeţean care a început pregătirile, Avântul Amărăşti are posibilitatea, având susţinere materială şi financiară din partea primăriei Amărăşti (primarul Constantin Drăghici), Consiliul Local (consilier Lorin Ancuţa), sponsorilor şi suporterilor, ca obiectivul să fie atins. Mai concură la îndeplinirea viselor şi alte lucruri cum ar fi: tenacitatea şi ambiţia lotului de jucători, experienţa şi intransigenţa unui antrenor care tinde, prin absolvirea cursului organizat de AJF pentru viitorii tehnicieni cu licenţă C – UEFA, să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă nou în fotbalul modern, readucerea pe banca tehnică a unui antrenor secund, Remus Badea, care încă mai are multe de spus în fotbalul judeţean, desfăşurarea antrenamentelor, jocurilor de pregătire şi oficiale pe una din cele mai frumoase baze sportive din judeţ, intrată prin grija edililor în circuitul guvernamental al reabilitării bazelor sportive din fonduri europene şi  pregătirea în paralel a unei tinere generaţii de fotbalişti (40 de jucători cu vârsta între 9 şi 16 ani). Acestea ar fi principalele atu-uri pentru ajungerea echipei din Amărăşti acolo unde a mai fost acum câţiva ani, când Primăria era condusă de profesorul Ion Burda, adică în eşalonul de elită al fotbalului judeţean.

Experienţa antrenorului Viorel Ionescu, garanţia performanţei

Premisele unui parcurs bun în noul campionat de către o echipă care doreşte să aibă să aibă o evoluţie constantă sunt garantate şi de faptul că este condusă de unul dintre cei mai înfocaţi oameni de fotbal – Viorel Ionescu. Dacă acesta va găsi şi sprijinul necesar din partea factorilor locali, susţinerea suporterilor şi va reuşi să instaureze liniştea la echipă, cel ce-a lăsat la Suteşti o echipă pentru viitor – acum antrenor cu acte în regulă, poate fi şi unul dintre salvatorii fotbalului din Amărăşti.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button