Liga IV

Chef de chef la Energia Malaia

Energia Malaia este singura dintre cele patru echipe clasate pe primul loc în seriile din Liga a V-a unde promovarea în eşalonul de elită al fotbalului judeţean a fost cinstită cum se cuvine. Aşa cum a promis iniţial preşedintele echipei Energia Malaia, nimeni altul decât vice-primarul comunei, Gheorghe Vangu, omul care-a făcut din fotbal o a doua religie, jucătorii au avut parte de recompense pe măsură pentru performanţa realizată. Din punct de vedere financiar, răsplata a venit din două direcţii: din partea conducerii clubului, dar şi din partea autorităţilor, în speţă a Consiliului Local şi-a Primăriei din Malaia.

Premii egale pentru fiecare jucător

La festivitatea de premiere, organizată la sediul Primăriei, echipa de fotbal a fost răsplătită de către autorităţile locale cu suma de 3.500 lei. Preşedintele Gheorghe Vangu nu a rămas deloc mai prejos şi le-a oferit jucătorilor o recompensă financiară aproape dublă, în valoare de 6.500 lei. Cei 10.000 de lei adunaţi în total au fost împărţiţi apoi în mod egal între toţi componenţi echipei.
„Au fost premiaţi toţi jucătorii, fiecare cu aceeaşi sumă de bani. Deşi unii s-au supărat, am decis că e mai bine să fie toţi răsplătiţi în mod egal. Adică inclusiv aceia care nu au jucat decât două minute. Le-am şi spus celorlalţi de ce am procedat astfel. Pentru că toţi au făcut antrenamente cot la cot, toţi au făcut eforturi ca echipa să ajungă în Liga a IV-a. Nu avea rost să facem acum diferenţe”, a explicat Gheorghe Vangu decizia de a nivela valoarea premiilor în bani oferite jucătorilor.

Câţiva consilieri, invitaţi speciali

Odată rezolvate recompensele financiare, a rămas ca promovarea să fie sărbătorită şi printr-un banchet, de a cărui organizare s-a ocupat tot vice-primarul Vangu. Cheful a avut loc joi, 21 iunie, într-o locaţie cu care jucătorii echipei Energia Malaia s-au obişnuit deja. Este vorba de Restaurantul „Hidroconstrucţia” de la Gura Lotrului, situat la intrarea în Brezoi, loc unde fotbaliştii servesc de regulă masa după fiecare meci, dar şi după antrenamente.
Banchetul a fost devansat cu două zile de conducerea grupării din Malaia pentru că sâmbătă, 23 iunie, atunci când acesta era programat iniţial, nu toţi jucătorii ar mai fi putut participa. „Aveam câţiva jucători care fac parte din echipa poliţiştilor, iar aceştia urmau să plece de vineri la Police Cup. Am dorit ca nimeni să nu lipsească şi astfel am decis ca banchetul să aibă loc joi, deci cu două zile mai devreme decât fusese programat iniţial”, a justificat Vangu decizia de a grăbi organizarea chefului.
La eveniment au fost prezenţi şi câţiva dintre consilierii locali aflaţi alături de echipă de-a lungul campionatului. Nu a lipsit Achim Ganea, despre care Gheorghe Vangu spune că a fost mai mereu trup şi suflet lângă echipa de fotbal. Altfel, aşa cum era normal, petrecerea a beneficiat şi de aportul unor muzicanţi.

S-a petrecut până după miezul nopţii

Pentru acest banchet de anvergură, conducerea echipei din Malaia s-a pregătit din timp. Cum băuturi nu s-a dus lipsă, marea problemă a constituit-o cumpărarea unui porc care să deservească pentru prepararea meniului. În acest sens, Gheorghe Vangu ne-a declarat că a purtat primele „negocieri” pentru achiziţionarea porcului numai bun de tăiat încă de la meciul decisiv de la Mihăeşti. Dar până la urmă, soluţia salvatoare a fost găsită în altă parte. Şi nu în judeţ, ci pe la Călăraşi. „Porcul şi lăutarii ne-au venit la pachet, dar nu de la Mihăeşti, ci de la Călăraşi”, a spus Vangu amuzat. Cum era şi normal, cheful s-a întins până după miezul nopţii.
La cheful celor de la Energia Malaia a fost invitată să participe şi conducerea AJF Vâlcea, însă nici un oficial al forului fotbalistic judeţean nu a mai ajuns până la urmă la petrecere. „Am vrut să-i avem alături şi pe conducătorii de la AJF, mi s-a părut o invitaţie normală, dar din păcate, au refuzat-o. Nu ştiu de ce, nu înţeleg ce s-ar fi putut interpreta de aici”, a mărturisit Vangu.

Pepinieră de tinere talente la Malaia

La Malaia, fotbalul pare a avea un viitor bine pus la punct. Cel puţin aşa afirmă vice-primarul comunei Gheorghe Vangu, care se ocupă îndeaproape de creşterea unor tinere talente. „Am vreo 40 de copii în pregătire, din Malaia şi Voineasa, cu care fac săptămânal câteva antrenamente. Astfel, sunt pregătit încă de pe acum pentru a juca într-o competiţie de juniori organizată de AJF din sezonul 2008-2009”, spune preşedintele echipei Energia Malaia. Atunci când va fi cazul, Vangu vrea ca de pregătirea acestor grupe de juniori să se ocupe Foltea, cunoscutul şlefuitor de talente din Brezoi.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button