Hidroelectra ţinteşte promovarea în Liga a III-a

• Gigi Bucuroiu a anunţat obiectivul pentru viitorul sezon

La finalul unui sezon încheiat nu tocmai fericit pentru Hidroelectra Rm. Vâlcea, preşedintele acestei grupări, Gheorghe Bucuroiu, a făcut o scurtă analiză a parcursului sinuos pe care elevii lui Lucian Giurcă l-au avut în campionat. Totodată, oficialul a anunţat şi obiectivele de viitor cu care „Rapiduleţul” porneşte la drum în următoarea ediţie a Ligii a IV-a.

* Care-ar fi concluziile după finalul unui nou campionat încheiat de Electra?

– A fost un sezon bun şi cea mai bună clasare de când există echipa, exceptând promovarea din «judeţ» cu Gică Lepădatu. Le mulţumesc tuturor jucătorilor, antrenorilor, pentru că, în special în retur, s-au mobilizat şi au avut o comportare foarte bună. Toate meciurile le-au jucat pe teren.

* Spuneţi că toate jocurile echipei dumneavoastră s-au jucat pe teren. Spre deosebire de altele?

– Nu comentez pentru că ceilalţi, prin rezultatele lor, şi-au dat seama că au desconsiderat competiţia. Cred că doar noi şi Sportul am fost cei care, până la un moment dat, am ţinut pasul şi am mers înainte. Berbeşti-ul, după meciul cu noi, când i-am scos definitiv din cursă şi, surprinzător faptul, Berbeşti-ul în meciul cu Electra a fost peste noi cu o clasă, au avut 6-7 ocazii de gol, un penalti ratat, dar de la meciul acela au ieşit din cărţi şi n-au mai avut aceea dăruire în continuare. Şi asta o afirm cu toată răspunderea. Au jucat fotbal doar ca să se afle în treabă, nu ca să fie o echipă de frunte. Singura care-a ţinut steagul sus a fost CSM-ul, dar şi ei, jucând cu o echipă de copii era normal să se împiedice.

* Referitor la CSM II, ei au ieşit din cursa pentru primul loc şi datorită greşelilor din afara terenului, ca să spunem aşa…

– Păi şi noi, dacă punem problema aşa, am făcut 6 sau 7 rezultate de egalitate în tur. La Govora puteam câştiga dacă vroiam să nu jucăm. La meciurile de acasă, intermediarele, când am jucat cu echipe cotate mai slab, puteam să câştigăm, dar unii jucători ai noştri au fost la facultate, nu ne-am dat interesul să-i aducem. Numai din retur s-a pus problema să încercăm să promovăm.

* Nu v-aţi fixat ca obiectiv promovarea încă de la începutul campionatului?

– Nu, nici vorbă. La începutul campionatului abia am reuşit să strângem 11 jucători. Aveam foarte mulţi copii pe banca de rezervă. Din retur, deja am început să facem nişte achiziţii. Şi eu zic că achiziţiile au fost foarte bune. Cu un plus pentru Harapu care-a demonstrat că este un jucător ce poate face pasul spre nivel superior. Toate transferurile au fost foarte reuşite.

* Totuşi, prestaţia echipei n-a încântat. Am putea-o compara cu Cozia Rm. Vâlcea din sezonul trecut, care-a avut rezultate, dar a fost lipsită de strălucire…

– Nu. Nu se poate compara cu Cozia de anul trecut. Pentru că echipa de anul trecut a Coziei a vrut să promoveze. S-a dus la baraj şi, mă rog, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Noi am vrut în acest retur să câştigăm toate meciurile şi poate din acest motiv jocul nu a fost atât de spectaculos. În funcţie de partidă s-au adaptat anumiţi jucători la joc. Eu vă spun că dacă mai jucăm de 10 ori cu cei de la Popeşti, de 9 ori îi învingem. Le-am şi spus asta după meciul acela. Ne-au prins pe noi descoperiţi, am jucat foarte slab atunci, a fost şi o prestaţie „mai aşa” a arbitrului Popescu, nu vrem să mai comentăm. Ce-a fost, s-a dus. Una peste alta, au fost mai buni ca noi, a fost singura noastră înfrângere, însă celelalte meciuri eu zic că le-am abordat în funcţie de adversarul întâlnit. Prin jocul rezultatelor şi prin meciul egal făcut de noi cu Berbeşti-ul, s-a ajuns la o diferenţă de puncte aproape insurmontabilă. Ne-am revenit şi am câştigat la CSM, meci despre care eu zic că a fost unul de referinţă pentru Hidroelectra, când am condus cu 2-0, am fost egalaţi şi am câştigat în final cu 3-2. CSM-ul a aliniat atunci una din cele mai bune formaţii din campionat. Dacă CSM-ul ar fi jucat cu acea formaţie cu care-a jucat cu noi în tot campionatul, erau de departe câştigătorii locului 1. Oricum, nu pot să discut eu despre CSM. Îi felicit că au dus competiţia până la capăt. Acolo se rulează nişte copii. Nu este treaba noastră ce se întâmplă. Acolo nu s-a urmărit efectiv promovarea, ci creşterea unor jucători şi ţinerea în priză a celorlalţi care nu jucat la echipa mare şi se pare că a avut efectul dorit pentru că o parte din jucători care-au început la Divizia D, au terminat titulari la Divizia B.

* De obicei, după un asemenea eşec, pentru că n-aţi reuşit promovarea, poate urma un recul. Vă temeţi că s-ar putea întâmpla astfel şi cu Hidroelectra?

– N-are cum să fie un eşec din moment ce nu ne-am propus promovarea de la început. Ne–am dorit în primul rând să facem o echipă competitivă. Abia după parcursul din tur ne-am gândit atacăm promovarea. Ca drept dovadă au venit 7-8 jucători noi. Astfel, am alcătuit şi un lot valoros. Singurul lucru pe care n-am putut să-l realizăm a fost acela că n-am făcut o pregătire centralizată. Pentru că, după cum poate ştiţi, avem în echipă 6-7 jucători care sunt studenţi şi se aflau în sesiune în perioada respectivă. Apoi nici timpul nu ne-a mai permis pentru că a început campionatul, iar după start nu am avut un ritm constant în antrenamente. Ceea ce s-a văzut în jocul echipei. Au fost şi problemele că noi, pe baza sportivă am disputat numai meciuri, n-am făcut antrenamente, a fost grea şi acomodarea cu noul teren. Pentru că pe o nouă bază, de dimensiuni mari, chiar am avut probleme, şi s-a văzut clar asta la meciul cu Berbeşti-ul. Atunci când adversarii au fost de departe peste noi. Au avut şi ei noroc, pentru că dacă reuşeam să marcăm noi în prima repriză la ocazia pe care-am avut-o, se putea întâmpla altceva, poate evolua altfel rezultatul. Am avut şi necazuri pentru că Mătăsaru s-a accidentat şi de-atunci n-a mai jucat. Tot în acest sens, vreau să spun că la toate achiziţiile pe care le-am făcut înainte de retur, am pierdut o întreagă linie de mijloc: Mitrache, Ninciuleanu, Florescu. Ultimul dintre aceştia, jucător de bază, este încă accidentat, n-a jucat nici un minut în retur, a făcut operaţie la Bucureşti. Şi totuşi, chiar şi în toate condiţiile astea, am jucat destul de bine. Însă chiar dacă învingeam Sportul la Bărbăteşti, cred că tot ei luau locul 1, pentru că nu aveau unde să se mai încurce. Surprinzător ne-am încurcat tot noi în ultima etapă la Zătreni. Dar deja atunci meciul nu mai avea nici o miză.

* Apropo de meciul cu Zătreni, a fost unul dintre cele suspectate de aranjamente. Care-i punctul dumneavoastră de vedere referitor la acea partidă?

– Noi ne-am dorit foarte mult să câştigăm jocul acela. Toată lumea ne-a acuzat că am avea anumite parti-pri-uri, că o să dăm meciul la Drăgăşani sau mai ştiu eu unde. Nici nu s-a pus problema, nici nu am discutat despre aşa ceva. Cu Petrolul II am câştigat categoric, iar la Zătreni am condus de fiecare dată. Numai că acolo a contat dorinţa extraordinară a adversarilor, şi poate faptul că jucătorii noştri au fost cu gândul mai mult la vacanţă în urma eşecului de la Sportul. Afirm cu toată tăria că nu a fost nici un aranjament!

* Era normal să existe suspiciuni din moment ce ei aveau nevoie de acest rezultat de egalitate care s-a consemnat…

– Eu ştiu că Olteţul avea nevoie de victorie ca să fie sigură că se salvează. Nici nu m-au interesat rezultatele directe. Eu n-am fost la meciul acela, dar când băieţii au plecat de la Vâlcea am discutat cu antrenorul şi cu căpitanul echipei. Exact cum am discutat la pauză la meciul cu Petrolul II, când era 2-0 pentru noi iar toată lumea ne acuza în tribună că facem «blat». Aşa că m-am dus în cabină, lucru mai rar pentru mine, deoarece nu intru în cabina jucătorilor decât la începutul şi sfârşitul campionatului, l-am chemat pe căpitan şi l-am întrebat dacă ştie ceva. Mi-a spus: «Nu! Jucăm şi câştigăm!». Ca drept dovadă, am câştigat. Chiar dacă s-au supărat cei de la Drăgăşani. Noi am jucat toate jocurile pe teren. Singura supărare pe care-am avut-o a fost legată de meciul cu Popeşti-ul, unde dacă reuşeam să câştigăm cele trei puncte echipa avea un alt moral. Altfel, dacă vroiam să ţinem această competiţie în priză, probabil trebuia să pierdem noi meciul cu Berbeşti-ul pentru a-i menţine în «cărţi». Acum eu nu ştiu dacă ei au avut obiectivul să promoveze sau doar să termine în frunte. Eu aşa am simţit, pentru că după meciul cu noi ei n-au mai fost aceea echipă Minerul Berbeşti care punea probleme. Dacă ei ar fi jucat meciurile cu celelalte echipe din frunte exact cum au făcut-o cu noi, de departe puteau încurca acest campionat. Una peste alta a fost un campionat bun, mi-am felicitat jucătorii, antrenorii, a fost o etapă încheiată în care, eu zic, am consemnat cel mai bun parcurs al nostru, chiar şi cu micile sincope care-au fost.

* Ce vă propuneţi pentru viitor? Veţi putea continua acest parcurs, bun, aşa cum îl apreciaţi?

– Normal că la anul ne dorim mai mult. Şi afirm cu tărie că sezonul viitor, având în vedere condiţiile de care dispunem, obiectivul ar fi promovarea. Vrem să facem o echipă şi să promovăm. Problema cea mai mare la ora actuală ar fi că o parte dintre jucători sunt împrumutaţi. Aceşti jucători, în momentul actual, nu avem nicio datorie faţă de ei, tot ce s-a promis s-a realizat, şi noi am fost mulţumiţi de ei, şi ei probabil de noi. Dacă-şi doresc, o să avem o discuţie, pe 24 iulie, când va fi prima reuniune a echipei, şi vom vedea cine vrea să rămână în continuare alături de noi.

* Spuneţi că reunirea va avea loc în jurul datei de 24 iulie. Nu e cam târziu, mai ales că atunci vreţi să vedeţi cine rămâne pentru a vă orienta şi ce-ar mai trebui la echipă?

– Deja i-am contactat pe jucătorii pe care vrem să-i aducem şi a rămas ca în cel puţin o săptămână să ne dea răspunsul. O parte dintre aceşti jucători au dorit să vină si-n iarnă la Hidroelectra, dar au fost alte probleme. Au văzut acum că la noi este seriozitate, este o echipă care vrea ceva şi unii dintre ei chiar m-au sunat şi şi-au exprimat dorinţa de a veni. Le-am spus că lotul nu-l fac eu, sunt bineveniţi ar trebui să se prezinte la antrenamente, antrenorul Giurcă face lotul, el are nevoie de jucători. Deocamdată nu am făcut o listă, aşa cum am făcut în iarnă de achiziţii. Este prematur şi vrem să vedem ce se mai întâmplă şi pe plan judeţean. Pentru că după cum ştiţi şi dumneavoastră, multe echipe vor fuziona, vor pleca unele, vor veni altele. Cele nou promovate nu ştiu cum se vor acomoda, vor fi mutări spectaculoase. Vor mai apărea probabil încă 3-4 grupări noi.

* Va fi interesant de văzut componenţa Ligii a IV-a în acest sezon. În afară de înţelegerile astea între echipe despre care vorbiţi, mai sunt şi probleme legate de bazele sportive…

– Eu pentru asta felicit AJF-ul, pentru faptul cum pune problema în acest an. Faptul că s-a pus piciorul în prag şi au spus că dacă la Fedeleşoiu nu se creează condiţii, nu se va juca, le dau dreptate. Eu n-am nimic cu echipele care joacă acolo, dar pe acel teren numai dacă mergi poţi să facă entorsă, dar să mai joci fotbal. Trebuie să găsească o soluţie. Locaţia este foarte bună pentru fotbal, dar dacă nu se fac nişte mici modificări, să-l cilindrăm, să-l aranjăm, e păcat, că este aproape de oraş şi s-ar putea crea acolo o bază foarte frumoasă. Şi este valabil şi pentru echipele de judeţ şi cele pe unde mergem noi pe Divizia D. Pentru că nu-i corect. Sunt 6-7 echipe care au condiţii, terenuri bunicele, şi nu-i corect să primeşti acasă în nişte condiţii bune şi să joci în deplasare în condiţiile pe care dumneavoastră le ştiţi bine. Şi eu cred că se va ţine de cuvânt pentru că deja domnul Pintilie e la începutul mandatului şi am încredere că se vor schimba multe. Cred că şi dânsul a avut anumite informaţii de cum s-au jucat anumite meciuri în acest retur. Dar neavând probe oficiale, n-a luat nici o măsură. Cheia acestor meciuri sunt observatorii care ar trebuie să scrie şi ce li se pare suspect la un meci şi să aprecieze prestaţia arbitrilor. Dacă ei nu relatează… Şi la meciul nostru cu CSM-ul când o parte din spectatori au întors spatele şi au arătat partea dorsală, observatorul probabil n-a văzut, dar ceilalţi au văzut şi nu au zis nimic. Pentru mine a fost cea mai umilitoare situaţie de când sunt în fotbal. A fost foarte multă lume şi curios, au văzut numai spectatorii, iar oficialii nu. Asta e. S-a dus, s-a terminat, dar asemenea gesturi nu se fac. Fair-play-ul trebuie să existe, dacă se vrea un campionat sănătos. Şi dacă vreţi vă mai spus şi alte aspecte huliganice care au avut loc şi care au fost trecute cu vederea, pe care presa le-a spus uneori.

* Aveţi obiectiv promovarea sau doar clasarea pe primul loc ca şi ultimele campioane ale judeţului?

– Avem obiectiv promovarea, împreună cu antrenorul Giurcă, cu antrenorul «Pendy» Cherăscu. În momentul actual conducerea tehnică este formată din Giurcă şi Cherăscu.

* Cherăscu susţine echipa şi din punct de vedere financiar, că aşa s-a vorbit la un moment dat, cum că anumiţi jucători ar fi plătiţi de acesta?

– Nu, nu ştiu. Cel puţin eu n-am avut asemenea discuţii de când «Pendy» a venit la această echipă. Sunt zvonuri aruncate de unii şi alţii, dar Cherăscu a fost jucător în tur, şi jucător-antrenor secund în a doua parte a campionatului. Nu ştiu care sunt relaţiile cu anumiţi jucători, dar eu am simţit că suntem o familie şi chiar am fost impresionat de acest lucru în retur.

* Legat de baza sportivă, în ce stadiu se mai află lucrările?

– Baza sportivă se află în curs de finalizare. Nu pot să vă dau o dată exactă. Se lucrează intens. Mai mult nu pot să vă ofer încă. Eu sunt angajatul bazei sportive de anul trecut. Administrator de bază sportivă, asta e funcţia pe care o îndeplinesc. Urmează să preluăm un inventar, să finalizeze.

* Aţi spus anul trecut că baza sportivă nu este a echipei de fotbal…

– Baza sportivă nu este a echipei pentru că acolo se desfăşoară multe alte sporturi, nu numai fotbal. Se desfăşoară tenis de câmp, tenis de masă, vor fi spaţii destinate la asemenea activităţi. Baza sportivă este baza Hidroelectricii pentru refacerea forţei de muncă a salariaţilor, iar concursurile toate care vor fi la nivel de Hidroelectrica şi altele se ţin pe baza sportivă din Rm. Vâlcea. Întâietate vor avea salariaţii.

* Şi dacă va fi să promovaţi în Liga a III-a, care va fi statutul echipei pe acea bază?

– Va fi altceva. Să dea Dumnezeu să promovăm noi în Liga a III-a şi echipa o să-şi desfăşoare activitatea împreună cu celelalte. Nu vă ascund faptul că probabil, în momentul când va fi gata, până la sfârşitul lunii septembrie, încercăm să o omologăm şi la FRF ca să îndeplinească condiţiile de Liga a III-a şi Liga a II-a.

* O dată cu omologarea veţi putea găzdui şi baraje de promovare. Veţi da curs solicitărilor?

– Tot ce e posibil. Deocamdată n-am fost solicitaţi. Am fost solicitaţi la meciul de Cupă, dar după cum ştiţi, nu puteam să onorăm aceasta pentru că a fost prea din scurt şi deja erau montate instalaţiile de irigare, făcusem tratamentele la teren. E o activitatea foarte complexă, nu e aşa simplu să întreţii un gazon la asemenea nivel. Cu aceste temperaturi, apar boli pe teren şi altele de genul acesta.

* Pe cine vedeţi ca principală contracandidată în lupta pentru promovare?

– Sunt multe echipe. În primul rând Minerul Berbeşti, apoi CSM Drăgăşani. Şi la Horezu se anunţă schimbări importante. Poate să apară şi dintre astea nou promovate, poate Malaia, care are o bază bună. Şi Dinamo Rm. Vâlcea, din câte am înţeles eu, vor juca sigur în Liga a IV-a. Ei au listă impresionantă de achiziţii şi la susţinerea spectatorilor pe care-o au şi faptul că au la dispoziţie terenul din Nord care este unul bun, unde se poate juca fotbal chiar şi la Divizia C, cu mici îmbunătăţiri. El a fost omologat pentru juniori republicani şi Divizia C. Cu un minim efort, face faţă fără probleme.

* Care dintre echipe pleacă cu prima şansă la câştigarea campionatului?

– Toate echipele. La noi obiectivul este, cum v-am spus, promovarea, dar trebuie să ne facem şi un lot de jucători cu care să abordăm de la prima etapă ce ne-am propus. Dacă rămânem cu această echipă şi mai luăm şi câţiva jucători tineri, dintre care doi deja îmi vor aduce acordul de transfer şi legitimaţiile, orice este posibil. Acum rămâne să vedem şi cine rămâne. Vă spun că nici la noi nu vor rămâne toţi. Nu dau nume, dar sunt jucătorii pentru care avem oferte de la Bucureşti, Raul Nistor a fost împrumutat, Laurenţiu Mutu la fel.

* Dacă se anunţe atâtea plecări, se poate spune că se destramă Electra?

– La o primă discuţie de zvonuri, se auzea că de la noi pleacă 15 jucători. Ceea ce nu e adevărat. Într-adevăr vreo 7 pot să plece. Dar dacă se va pune astfel problema, vom găsi soluţii şi vom aduce încă 15 şi va fi o adevărată concurenţă pe posturi. Apoi, trebuie un ciclu săptămânal de antrenamente şi jocuri, pentru că fără asta niciodată n-ai ce să cauţi la un meci de baraj. Faci de râs şi echipa şi judeţul. Eu un alt nivel.

* Sezonul trecut ştiu că n-aţi avut un stagiu de pregătire centralizat. Anul acesta veţi mai avea timp să faceţi cantonament?

– Nu, în vară nu vom face nici un cantonament pentru că e timpul scurt, campionatul începe pe 11 august, băieţii termină cu sesiunea undeva pe 15 iulie şi o să mai aibă şi ei vreo două săptămâni de vacanţă. Alţii termină liceul şi au examenele pentru facultate. Noi nu le putem impune nimic, pentru că lucrurile astea e normal să primeze pentru ei.

* Spuneţi că le oferiţi condiţii jucătorilor. Care-ar fi acestea, în afara unei baze sportive moderne?

– Mult mai bune decât alte echipe, la nivelul Ligii a III-a. Inclusiv financiar. Încercăm să asigurăm, prin prime de joc, indemnizaţii de efort, condiţii peste nivelul la care jucăm. Nu vă pot da cifre pentru că noi, deocamdată, alcătuim bugetul şi până pe 15 iulie vom şti exact pe ce ne putem baza. Pentru că dacă nu avem un buget stabil nu vom mai avea obiectiv promovarea, ci doar participarea în Liga a IV-a. Oricum, în proporţie de 80 %, cei care suntem angrenaţi în fotbal, lucrăm ca până la data stabilită să avem un buget important pentru anul viitor. Având această stabilitate financiară, eu zic că nu avem cum să nu câştigăm la pas. 

 * Dacă nu sunteţi sigur de bugetul pe acest an, cum credeţi că va fi anul viitor, atunci când se presupune că veţi promova?

– Eu am spus că începând din acest an vom avea un buget de nivelul Divizia C. Ne dorim să fim pregătiţi pentru la anul, să avem un buget mult mai mare decât cel cu care promovăm, ca să putem face faţă în Divizia C. Singurul lucru care ar trebui să-l mai luăm în calcul ar fi cheltuielile de arbitraj şi observare care se plătesc la FRF. Şi probabil că vom lucra cu FRF-ul la fel ca şi cu AJF-ul. Banii vor fi viraţi dinainte în cont şi noi ştim ce avem de făcut. De fapt aşa s-a lucrat la Electra în ultimii 3-4 ani, cu transparenţă, nu cu bani negrii şi niciodată cât voi fi eu preşedinte nu se pune problema astfel. Pentru că am fost acuzaţi de oameni şi de presă că nu am putut stopa echipa Sportul. Nu aveam cum să o stopăm pentru că Sportul a jucat foarte bine, şi-a dorit mai mult decât noi primul loc, iar noi nu am avut acele mijloace subterane prin care să influenţăm unele echipe sau anumiţi arbitri sau anumiţi oameni din afara sau mijlocul fotbalului. Atâta timp cât voi fi la această echipă, va fi totul transparent şi se va juca cu cărţile pe faţă.

* Ce se va întâmpla dacă nici sezonul viitor nu veţi ajunge în Liga a III-a?

– Chiar dacă la anul e posibil să nu promovăm, nu-i nicio problemă, o luăm de la capăt anul viitor. Din 1993 Electra a avut suişuri şi coborâşuri şi a mers înainte. Avem în spate o altă logistică, nu suntem o echipă de patroni ca alţii: «S-a supărat Bucuroiu şi s-a terminat». Nu mai e Bucuroiu, va fi altcineva şi echipa merge mai departe. Această echipă nu stă într-un singur om, are un colectiv de conducere format din oameni destoinici, cărora le place sportul. Şi care am pus umărul la crearea acestui brand. Noi am fost cam singura echipă cu continuitate din 1993. În divizia D, la Onoare…am mers înainte şi vom merge în continuare înainte.

* Susţineţi ideea unui play-off între primele 4 clasate?

– Nu mă deranjează. Dacă se făcea un play-off anul acesta aveam cea mai mare şansă dintre toate echipele. Orice formă în folosul fotbalului este binevenită. Susţin această idee. Eu am fost adeptul că seria cu 18 echipe este un campionat bun, de anduranţă, dar nu toate sunt pregătite să facă faţă. O serie cu maxim 14-16 echipe ar fi ideală. Ar concentra valori, i-ar obliga să facă baze sportive bune.

* Revenind la lotul de jucători, Alin Bucuroiu va rămâne în continuare la Electra? Am înţeles că a avut oferte din Italia. Ce ne puteţi spune despre acest lucru?

– Alin este momentan jucătorul Hidroelectricii. Oferte sunt multe şi din ţară şi din străinătate. Deocamdată nu a semnat cu nici un club. A primit prin fax programul de pregătire de la echipa naţională şi, aşa cum am văzut şi eu pe site-ul Federaţiei sunt acolo nişte acţiuni care cuprind tabere de pregătire, definitivare lot pentru următoarele competiţii şi din câte ştiu eu în acest an, în toamnă, sunt preliminariile Under 17 din Germania pentru Campionatul European. Probabil în toamnă va fi prima competiţie oficială la care participă această selecţionată. Se joacă în Germania, Suedia, Insulele Feroe şi România. Faptul că atât el cât şi Pîrvu Robert sunt convocaţi periodic la lot e un lucru bun, benefic pentru fotbalul din Vâlcea. Acum chiar sunt bucuros că cei doi copii, Omeag şi cel de la Drăgăşani, Enache, sunt în vederile antrenorilor Federaţiei înseamnă că la Vâlcea se munceşte şi se munceşte bine. Dacă reuşim constant să avem câte doi-trei jucători în fiecare lot, înseamnă că viitorul sună bine pentru Rm. Vâlcea.

* În legătură cu ratarea promovării de către CSM, aveţi ceva de comentat?

– Antrenorul Pană când a pornit la drum cu CSM a avut obiectiv în trei ani de zile să promoveze. La începutul campionatului erau foarte mulţi care nu erau de acord cu antrenorul Pană, cu preşedintele Trandafir, cu Verigeanu. Alţii chiar ne cântau sorocul că suntem echipă care va retrograda, care nu scăpăm cu lotul de jucători pe care-l aveam. Eu zic că priceperea antrenorului Pană şi staff-ul tehnic, implicarea Urbanului, a Primăriei, a dus, treptat-treptat, la creşterea valorii acestui lot de jucători. Şi pe final, am ajuns să fim la locul 2. Obiectivul nu era promovarea în acest an şi dacă n-am promovat e o tragedie. Mergem înainte. Au fost fel de fel de aşa-zise jocuri de culise, după cum am citit prin presă, dar CSM n-a intrat în aceste jocuri. Dacă câştigau, o făceau cu demnitate, au pierdut, trebuie să mergem înainte. Îmi pare rău, dar nu ştiu dacă eram pregătiţi noi, la actualul lot, să facem faţă în Divizia A. Iar în orice construcţie trebuie să avem răbdare. Probabil că şi la anul va veni alt antrenor, i se va cere promovarea. E greu, nu poţi să spui de la început că trebuie să promovezi. Noi puteam promova şi atunci când a fost domnul Furnică, era un culoar şi mai bun. Acum ne aducem aminte ce culoar favorabil am avut cu Pană, la anul poate ne aducem aminte ce culoar bun am avut sau am promovat cu antrenorul «X». Oricum, va fi greu. Să presupunem o serie, cu FC Argeş, Sportul Studenţesc, Otopeni, Petrolul, Jiul Petroşani. Nu ştiu dacă Vâlcea poate fi peste aceste echipe.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button