Alte sporturi

Judoka Viorel Pană, locul 10 la Cupa Mondială de seniori

Tânărul judoka vâlcean Viorel Pană, legitimat la Clubul Sportiv Chimia, care face parte şi din lotul olimpic al României, a participat recent la întrecerile Cupei Mondiale de seniori, desfăşurate recent în Capitală, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”. Competiţia a adunat la start sportivi din aproape 40 de ţări din întreaga lume şi a contat drept criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară de la Beijing (China) din 2008. Sportivul format de antrenorul Ion Luciu la CS Chimia a concurat la categoria +100 de kilograme, alături de alţi 25 de judoka de o valoare deosebită, campioni europeni, olimpici şi chiar mondiali.

Pană a reuşit să ocupe la finalul întrecerii locul 10, o poziţie onorabilă dacă avem în vedere faptul că vâlceanul nostru abia a împlinit vârsta de 20 de ani. Elevul lui Ion Luciu a trecut de primul tur fără emoţii, deoarece adversarul său nu s-a prezentat, însă s-a poticnit apoi în optimi de finală, fiind învins de ungurul Bor Barna, nimeni altul decât campionul european en-titre.

Urmează Campionatul Mondial Universitar

La finele acestei săptămâni, mai precis în perioada 27-30 mai, Viorel Pană va fi prezent la Campionatul Mondial Universitar. Întrecerile vor fi organizate tot la Bucureşti, iar sportivul de la CS Chimia va reprezenta Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Rm. Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button