Liga IV

ŞTIRI – Liga a IV-a

Două rezultate surprinzătoare în această rundă

În această etapă de Liga a IV-a s-au consemnat două rezultate care pot fi considerate surprize ale rundei. La cel dintre Topologul Nicolae Bălcescu şi Forestierul Băbeni, încheiat cu victoria oaspeţilor şi la cel dintre Olteţul Zătreni şi Minerul Berbeşti, unde cele trei puncte au fost trecute în contul gazdelor. Cârcotaşii spun că, de fapt, nu s-a consemnat vreo surpriză, ci că a fost vorba de înţelegeri între conducerile echipelor ce s-au întâlnit. Şi anume că Topologul – Forestierul s-a încheiat cu 2-1 pentru oaspeţi datorită faptului că o anumită persoană se află în angrenajul ambelor echipe şi le era necesară o mână de ajutor celor de la Băbeni, în ideea că victoria i-ar putea ajuta să se salveze de la retrogradare.

Cei care-au fost la meci susţin că totuşi, n-a fost chiar aşa, şi cei de la N. Bălcescu şi-au apărat corect şansele. A fost un meci în care putea câştiga oricare, poate gazdele ar fi fost mai îndreptăţite, însă n-au reuşit să se impună decât în prima repriză când au înscris golul de 1-0. Oaspeţii au revenit, au preluat conducerea şi şi-au menţinut avantajul minim până la final, astfel că s-a terminat 2-1 pentru Forestierul Băbeni.
Şi în cazul jocului de la Zătreni dintre echipa din localitate şi „minerii” lui Ilinca, meci încheiat cu scorul de 3-2 pentru trupa lui Vîlcu, au existat suspiciuni. Se pune că, acum, din moment ce pentru ei s-a terminat campionatul, berbeştenii pot să facă jocurile altor echipe. Că au implicaţii şi la promovare şi la retrogradare. Dar este greu de demonstrat acest lucru. Mai ales ca n-au înregistrat rezultate negative doar cu echipele cu implicaţii în partea superioară sau inferioară a clasamentului. Iar la Zătreni rezultatul se poate pune şi pe seama timpului de afara. A plouat în continuu, terenul a fost alunecos, balonul mai greu de controlat, astfel că, chiar dacă oaspeţii s-au aflat mai tot timpul la timonă, conducând cu 1-0 (din penalti), apoi cu 2-1, după ce fuseseră egalaţi tot din penalti, s-au văzut înfrânţi la final, oaspeţii impunându-se cu scorul de 3-2, graţie golurilor marcate de Marian Ion („Măru”) de două ori, respectiv Mircea Herăscu. Cele trei puncte obţinute îi ajută, dar nu sunt suficiente în perspectiva salvării de la retrogradare pentru cei din Zătreni.

Din Divizia C a coborât până la Onoare
• Lotru Brezoi, în inferioritate numerică şi valorică

Ajunsă într-o situaţie dramatică, având şi opt puncte penalizare rămase drept piatră de moară la picioare după un an de participare în Liga a III-a, Genesis Lotru Brezoi şi-a diminuat considerabil toate şansele de salvare de la retrogradare. Practic, în ultimele două etape, dacă ar obţine maximum de puncte, abia ar ajunge la egalitate cu Minerul Costeşti şi Forestierul Băbeni, ceea ce nu înseamnă că se salvează de la retrogradare. Singura speranţă a celor din Brezoi ar sta în rejucarea partidei de la Zătreni, pentru care preşedintele-jucător Dan Vârtopeanu intenţiona să depună memoriul a Comisia de Apel. Rejucarea acelei partide nu înseamnă şi victoria brezoienilor, mai ales că aceştia au dat semne de oboseală în ultimul timp. La meciul de la Costeşti cu greu s-au strâns zece jucători, aceştia neputând face faţă ritmului impus de Minerul. Cu Vârtopeanu în teren, la început ca atacant, Lotru Brezoi n-a trecut prea des de centrul terenului, însă trecerea acestuia în apărare a echilibrat într-un final raporturile, însă era deja o diferenţă confortabilă pentru gazde pe tabela de scor. Scorul final, 9-0, spune totul despre diferenţa de valoare din teren dintre cele două echipe.

Govora, una caldă, alta rece

După victoria în inferioritate numerică de săptămâna trecută de la Brezoi, echipa lui Mihai Ciobanu n-a mai reuşit o evoluţie la fel de bună. În disputa cu Alma Lex Drăgăşani principalele momente ale partidei i-au avut în prim plan pe Costi Creangă şi Mădălin Târş. Primul a ratat într-un moment important un penalty contestat de oaspeţi, iar al doilea şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică. De altfel, prin comportarea sa, Târş a devenit oaia neagră a etapei la Liga a IV-a, fiind singurul jucător de fotbal cu o asemenea ieşire nesportivă. Gestul său necugetat s-a produs cu puţin timp înainte de final, când a sărit cu ambele picioare asupra unui adversar, primind direct cartonaşul roşu. N-a fost suficientă eliminarea, căci govoreanul a reacţionat necugetat, lovindu-l cu pumnul, violent, în cap (în zona urechii) pe fotbalistul echipei Alma Lex. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru oaspeţi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button