Liga IV

Luncavăţul Popeşti, victorie fără luptă

• „sportul-rege din Tomşani, învins de conştiinţa civică”

Una dintre echipele Ligii a IV-a al cărui viitor se cunoaşte deja încă din urmă cu mai multe etape, ce din proximul se va reîntoarce în ultimul eşalon al fotbalului judeţean, Unirea Tomşani, avea o misiune dificilă în etapa desfăşurată zilele trecute pe terenul de la Şirineasa, acolo unde joacă şi gruparea lui Costel Şerban, Luncavăţul Popeşti. Jucătorii din comuna primarului Pearcu veneau şi după o înfrângere mai mult decât categorică consemnată pe propriul teren, cu Nicolae Bălcescu, aşa că se temeau de acest meci. Nu-şi doreau ca într-un interval de doar câteva zile să mai consemneze un record negativ.

Dacă cu Topologul au primit 10 „boabe” pe propriul teren, se puteau aştepta să-i umilească şi cei de la Popeşti şi să se întoarcă acasă cu „tolba” plină de goluri. Pe baza acestor aspecte au luat decizia de a nu se mai prezenta în această rundă la meci. Şi-au făcut publică intenţia cu o zi înainte de meci, astfel că nu au provocat probleme cuiva. „Era un meci care oricum nu avea vreo importanţă în clasament, niciuna dintre echipe nu are implicaţii la promovare sau retrogradare. N-am vrut să încurcăm competiţia sau să o desconsiderăm, tocmai de aceea am şi anunţat înainte de meci AJF-ul pentru a nu mai trimite brigadă de arbitri acolo şi pentru a nu-i mai pune pe cheltuială pe cei de la Popeşti. O parte din jucători sunt plecaţi din localitate, ei ştiau de acum două săptămâni că nu se va juca în ziua referendumului, iar alţii sunt la votare. Aşa că am putea spune că de această dată sportul-rege din Tomşani a fost învins de conştiinţa civică”, a motivat profesorul Diaconescu, cel care se ocupă de Unirea Tomşani, decizia de a nu se prezenta la Şirineasa. Totodată acesta a mai precizat că Unirea Tomşani va termina campionatul şi va onora etapele care au mai rămas de disputat.

Din sezonul viitor, Unirea ar urma să treacă pe locul secund în Tomşani
* pe terenul din localitate ar putea juca Dinamo Horezu

S-au făcut şi câteva speculaţii pe seama viitorului acestei echipe, Unirea Tomşani. După cum spuneam, din sezonul următor se va reîntoarce în Liga a V-a, unde însă, se pare, nu va avea acelaşi obiectiv ca în urmă cu un an, acela de a promova. Se zvoneşte că pe primul loc al ordinii de priorităţi în ceea ce priveşte fotbalul din comună ar urma să se situeze Viitorul Foleşti. O parte dintre jucătorii actuali ai Unirii Tomşani vor merge la Foleşti, echipa se va întări şi va ţinti promovarea. Astfel, din sezonul viitor celui care urmează, comuna Tomşani să fie din nou reprezentată în eşalonul de elită judeţean, însă de Viitorul Foleşti. Totodată, a mai fost lansată şi ideea că, chiar din campionatul 2007-2008, iubitorii fotbalului din localitate vor putea vedea pe viu meciuri din eşalonul de elită judeţean. Asta pentru că cei de la Dinamo Horezu, una dintre echipele favorite la câştigarea unei serii de la Onoare, în cazul în care vor promova, ar urma să-şi dispute meciurile de pe teren propriu la Tomşani, acolo unde au fost acceptaţi să joace în Liga a IV-a şi cei de la Unirea. Terenul II din Horezu nu corespunde cerinţelor eşalonului de elită judeţean, iar la baza sportivă principală din Treapt se pare că poliţiştii dinamovişti n-au acces. Însă toate cele menţionate sunt deocamdată doar la nivelul de discuţii, deciziile urmând a se lua în pauza competiţională.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button