Liga IV

Nemulţumitului i s-a luat totul!

Petrolul II Drăgăşani – Alma Lex Drăgăşani 2-1(1-0)

Ambele echipe erau în suferinţă de puncte, după evoluţii neconvingătoare, mai ales în returul acestui campionat, ce au făcut ca acestea să ajungă în zona nisipurilor mişcătoare, iar în ultimele etape să stea cu sabia deasupra capului. Militarii nici nu luau în calcul o remiză, dar fotbalul le-a jucat din nou o festă. Mitică Dobre a mizat totul pe o singură carte: şi-a adunat cei mai reprezentativi jucători, nu numai ai echipei, ci şi ai întregului fotbal drăgăşănean (din Spania au venit fraţii Alin şi Daniel Dumitrescu). Tot astfel, Marian Nicolae, deşi nerecuperat, a jucat o repriză şi a marcat, iar Dan Butişteanu a reapărut şi el la echipă după o lungă absenţă, datorată profesiei.

Dar nu numai aceştia au făcut diferenţa, cei de la Alma Lex neconcepând decât obţinerea celor trei puncte, a căzut în propria sa capcană care va atârna greu în desfăşurarea ultimilor etape.
A fost o primă repriză care a aparţinut, în marea majoritate a timpului, echipei Petrolul. În minutul 10, Marian Nicolae a „înţepat” mingea din careul de 16 metri în poarta lui Tănasie şi a deschis scorul, după o fază creată de Daniel Dumirescu (1-0). Alma Lex îşi revine din şocul primirii golului, însă ziua nu e deloc una prea fastă pentru „jandarmi”: fundaşul petrolist Roşu scoate cu capul de pe linia porţii un gol ca şi făcut.
În a doua repriză, Alma Lex mizează totul pe atac, dar de multe ori neconvingător, întârziind mult egalarea. Într-un final incendiar, în minutul 80, Nicu Buniţă înscrie după o lovitură de la colţ, precedată de un excelent şut de la 25 metri al lui Buşu, scos de sub bară de Ciocîia (1-1). Militarii par a fi pe val, dar Mitică Dobre mai face o mutare inspirată şi-l introduce în joc pe Ancuţa, care în ultimele minute de joc, cu un excelent călcâi îi pune pe tavă o minge lui Alin Dumitrescu şi acesta îl execută sec pe Tănasie pentru o victorie meritată şi muncită (2-1). Cu toate că ambele echipei au cerut pe parcursul jocului mai multe lovituri de la 11 metri, arbitrajul nu a influenţat nici pe departe rezultatul.
Au evoluat formaţiile:
Petrolul II Drăgăşani: Ciocîia – Butişteanu, Munteanu, Lupu, Roşu, Ionescu, Zamfir, Ciobanu, Daniel Dumitrescu, Alin Dunitrescu, Marian Nicolae. Au mai jucat: Tudor, Ancuţa, Marinescu.
Alma Lex Drăgăşani: Tănasie – Buşu, Ciortan, Nichifor, Chirea, Voican, Octavian Buniţă, Nicu Buniţă, Ciopor, Popescu, Jalbă. A mai jucat: Bădoi.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button