Liga IV

Trupa lui Giurcă a încins finalul de campionat

CSM II Rm. Vâlcea – Hidroelectra Rm. Vâlcea 2-3 (0-2)

Cel mai interesant meci al etapei de sâmbătă, 12 mai, din Liga a IV-a, s-a desfăşurat pe terenul sintetic din Zăvoi. CSM II şi Hidroelectra au oferit puţinilor iubitori ai fotbalului prezenţi un spectacol agreabil, cu cinci goluri şi cu multe alte faze frumoase de joc. Întâlnirea nu a avut totuşi aceeaşi semnificaţie pentru cele două combatante. Dacă băieţii lui Gabriel Mangalagiu erau ieşiţi din cursa pentru primul loc după eşecul de la FC Vartex din runda precedentă, trupa lui Lucian Giurcă încă mai spera să preia până la final şefia. Înaintea rundei, cele două rivale din fruntea Ligii a IV-a erau despărţite în clasament de doar cinci puncte.

Însă scorul de la Bărbăteşti (acolo unde Sportul câştigase la pas duelul cu Minerul Berbeşti), îi obliga pe cei de la Hidroelectra să câştige întâlnirea din Zăvoi, orice alt rezultat fiind fatidic pentru echipa lui Gigi Bucuroiu.

Hidroelectra a dominat prima repriză

Jucătorii de la CSM II au avut un debut de meci mai bun, au dominat jocul de la mijlocul terenului preţ de aproape un sfert de oră, timp în care şi-au creat şi două ocazii de gol, irosite de Oană. Replica oaspeţilor nu a întârziat să apară: era minutul 16 când Belu a fost lansat excelent în adâncime, a şutat de la 12 metri, din unghi, însă portarul Udeanu a salvat un gol ca şi făcut cu un reflex admirabil. Peste două minute s-a produs prima fază controversată a meciului. La o sarabandă de şuturi succesive spre poarta gazdelor, din careul de 16 metri, respinse miraculos, pe rând, de portarul Udeanu şi de bravii săi fundaşi, o minge nimerind şi bara transversală, Hidroelectra a cerut penalti, pe motivul că unul dintre „municipali” ar fi făcut henţ în suprafaţa de pedeapsă. Centralul Cătălin Buşi a rămas însă impasibil, iar jocul a continuat. Peste câteva minute, oaspeţii au cerut iarăşi penalti, la un şut al lui Harapu, un fundaş al celor de la CSM II, aflat la mică distanţă de jucătorul Hidrolectrei, fiind acuzat că a respins mingea cu mâna. Nici de această dată Buşi nu a considerat că faza ar fi fost pasibilă de un 11 metri. La un minut după ce Buşi le-a acordat echipelor o mică pauză pentru a bea apă (deh, căldura!), la jumătatea reprizei, a picat şi primul gol al meciului. Hidroelectra avea să deschidă scorul prin Harapu, care-a reluat în plasă din 6 metri, o centrare înaltă, prelungită cu capul de L. Pufu (0-1). În minutul 36, s-a făcut chiar 0-2, după o fază parcă trasă la indigo, centrare, prelungire L. Pufu cu capul, şi gol Harapu, de data aceasta cu capul, scor cu care s-a şi intrat la vestiare.

Hat-trick Harapu

Nici nu începuse bine partea secundă a meciului, era abia minutul 47, când Ţuţuraş a marcat cel mai frumos gol al meciului, cu un trasor de la 25 de metri, iar mingea s-a dus direct în vinclul porţii lui Mutu (1-2). Şi iată cum jocul era iarăşi relansat, 2-0 arătându-se încă o dată că e cel mai periculos scor. Imediat după aceea, Mutu, care-a acuzat o stare de ameţeală – să fi fost oare de la golul splendid al lui Ţuţuraş?, la care nu a avut replică  – i-a lăsat locul între buturi lui Alin Bucuroiu, iar acesta s-a achitat bine de sarcini, stăvilind în câteva rânduri atacurile oaspeţilor. În minutul 62, fază controversată la poarta oaspeţilor: Strâmbeanu a fost faultat de Popa la limita suprafeţei de pedeapsă, gazdele au cerut penalti, dar Buşi a acordat doar o lovitură liberă de la 17 metri. În minutul 71, nici Bucuroiu nu a mai avut însă ce face, la o centrare a lui Ţuţuraş, de departe cel mai bun jucător al gazdelor, şi-o lovitură de cap imparabilă a lui Iordache (2-2). Scor egal, iar Hidroelectra trebuia s-o ia iarăşi de la capăt pentru a-şi adjudeca victoria. Cum era de aşteptat, băieţii lui Giurcă au răbufnit imediat, dar apărarea celor de la CSM II a fost mai atentă decât în prima repriză. Până la urmă însă, tot Hidroelectra şi-a acontat toate punctele puse în joc, datorită unui gol marcat de acelaşi Harapu, care-a realizat astfel hat-trickul. Atacantul Hidroelectrei a fost omul providenţial în faţa porţii lui Udeanu, la o altă învălmăşeală care s-a încheiat de data aceasta cu gol (2-3).
Au evoluat echipele:
CSM II Rm. Vâlcea: Udeanu – Grecu (Builescu 85’), M. Pufu, Niţulescu, Chebar, Iordache, Păunescu (Jugăstreanu 46’), Robicek (Dobrin 64’), Ţuţuraş, Negruţ, Oană (Strâmbeanu 46’).
Hidroelectra Rm. Vâlcea: Mutu (Bucuroiu 63’) – Pătularu, Nicolaescu, Giurcă, Popa, Ariciu (Zmarandache 90+3’), E. Gheorghe, Belu (I. Grigore 70’), Nistor (Faur 86’), Harapu, L. Pufu.

Cu fundul gol spre Liga a III-a

La finele întâlnirii din Zăvoi, preşedintele echipei Hidroelectra, Gheorghe Bucuroiu, a acuzat în termeni duri gestul grupului de jucători ai echipei Sportul Rm. Vâlcea, prezenţi în tribună, care-au avut o atitudine cu totul nesportivă la cel de-al treilea gol marcat de Harapu, golul victoriei. Atunci, cei câţiva echipieri ai liderei s-au ridicat în picioare, s-au întors cu spatele la terenul de joc şi şi-au dat pantalonii jos, dezaprobând bucuria celor de la Hidroelectra.
„Aşa ceva nu am mai văzut pe terenurile de fotbal. Nu s-a mai întâmplat în toată istoria fotbalului ca la un gol jucătorii unei alte echipe aflaţi în tribună să se ridice şi să-şi dea pantalonii jos. E lamentabil! Sunt consternat de gestul incalificabil şi reprobabil pe care cei câţiva jucători ai echipei Sportul Rm. Vâlcea l-au făcut. Nu mă interesează cine va fi până la urmă pe primul loc. Acest gest pe mine m-a şocat. Dacă această echipă Sportul ne va reprezenta la baraj, eu le urez succes. Dar această lipsă de fairplay pe mine mă deranjează. Nu înseamnă cumva sfidarea competiţiei, oare nu se pedepseşte şi acest lucru? Nu cumva gardienii prezenţi la meci trebuiau să se auto-sesizeze pentru gesturile obscene pe care cei de la Sportul le-au făcut pe toată durata partidei la adresa jucătorilor din teren? Observatorul Marian Leţa mi-a spus că nu a văzut faza respectivă, ori asta trebuie să şi facă un observator, să consemneze tot ce se întâmplă pe terenul de joc şi-n afara lui. Pentru mine, dacă nu a notat acea întâmplare, Leţa s-a desconsiderat ca observator”, a declarat Bucuroiu.
Prezent de asemenea în tribună, Constantin Lazăr, preşedintele Comisiei de Disciplină a putut vedea cele petrecute, dar va judeca numai după felul cum au fost relatate faptele de către observatorul meciului, Marian Leţa.

Harapu a trecut prin Zăvoi

Marcator a trei goluri pentru Hidroelectra în meciul cu CSM II Rm. Vâlcea, Harapu putea ajunge vara trecută în Zăvoi. Însă pentru că unii de acolo nu au văzut în el un real talent, a fost îndepărtat. Gafă de management, pe care Mircea Poenaru a taxat-o la pauza meciului, după ce Harapu le marcase deja „municipalilor” primele două goluri. „Când am vrut să-l luăm vara trecută de la Călimăneşti cineva nu l-a vrut. Am ţinut însă alţii în echipă care abia au dat câte un gol în tot campionatul”, a spus iritat Poenaru.

Se decide campionatul!
* derbiul Sportul – Hidroelectra se joacă sâmbătă, la Bărbăteşti

Suspansul se prelungeşte în Liga a IV-a după meciurile desfăşurate la finele săptămânii trecute, în cea de-a 30-a rundă a sezonului. Din totalul celor patru echipe care mai sperau acum câteva etape că pot să ocupe la sfârşitul campionatului primul loc în clasament nu au mai rămas decât două: Sportul şi Hidroelectra. Ambele s-au impus în derbiurile jucate sâmbătă, 12 mai (Sportul a depăşit Berbeştiul cu 4-1, în timp ce Hidroelectra a trecut de CSM II cu 3-2), la capătul unor meciuri extrem de spectaculoase, iar toată suflarea fotbalistică aşteaptă acum confruntarea directă, care va avea loc sâmbătă, 19 mai, la Bărbăteşti.
Înaintea duelului dintre primele două clasate diferenţa de puncte este favorabilă elevilor lui Cristi Bora, care se pot mulţumi şi cu un egal pentru a-şi păstra avansul de 5 puncte în fruntea clasamentului. Un avans care s-ar putea dovedi până la urmă decisiv pentru cucerirea titlului de campioană judeţeană.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button