Liga V

ŞTIRI – Liga a V-a

Dublă contestaţie la Măciuca

Meciul de la Măciuca, dintre CSR şi Cerna Fârtăţeti s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-1, dar există posibilitatea fie a păstrării rezultatului din teren, fie a pierderii partidei de către una sau ambele echipe. Atât cei de la Fârtăţeşti, cât şi cei de la Măciuca, au formulat contestaţii, jucătorii vizaţi refuzând să se prezinte la raport pentru a-şi înscrie datele de identitate. În acest caz echipa care va achita contestaţia va provoca astfel înfrângerea celeilalte grupări cu scorul de 3-0, ceea ce înseamnă că există şi posibilitatea unui dublu fort-fait şi ambele echipe să fie declarate învinse. Dacă nici una dintre echipe nu achită contestaţia – şi, potrivit oficialilor AJF, luni nu se plătise nimic – va rămâne rezultatul din teren.

Dinamo Şuşani, mai bună în inferioritate numerică

Luceafărul Pesceana a dat o replică bună grupării din Şuşani, care a reuşit cu greu să deschidă scorul. În ciuda ocaziilor numeroase avute de Luceafărul, aceasta nu reuşit să restabilească egalitatea. În minutul 60, dinamovistul Mihai Popescu a fost eliminat pentru injurii la adresa tânărului arbitru-asistent Antonio Ispir, iar fără nervosul jucător echipa gazdă a reuşit cu mai mare lejeritate nu doar să se desprindă la 2-0, ci chiar să marcheze şi golul trei, autorul golurilor, Ovidiu Iagăru, fiind de altfel i cel mai bun jucător de pe teren în acest meci.

Răsturnare de scor spectaculoasă la Amărăşti

Probabil că cei din Amărăşti nu-şi mai făceau mari speranţe în a câştiga meciul de pe teren propriu cu Nycoil Guşoeni, după ce la jumătatea primei reprize scorul era 2-0 pentru oaspeţi. Marcaseră Hoţaru şi Călinoiu, dar la vestiare s-a intrat cu un nesperat 2-2, Proteasa şi Jianu restabilind egalitatea. Partida a avut parte şi de un eveniment neplăcut, atunci când Daniel Jilcu (Avântul) a lovit cu palma pe un suporter, fiind imediat eliminat. Chiar dacă au rămas in inferioritate numerică, cei din Amărăşti au marcat cu mai puţin de zece minute golul unei victorii greu de anticipat la un moment dat.

Scandalagii de la Slătioara au revenit: unul cu golurile, altul tot cu scandal

Măgura Slătioara, ex-campioana de anul trecut, a reuşit să iasă în evidenţă, în acest campionat, doar prin fapte de încălcare a regulamentelor. Cele mai grave astfel de evenimente s-au petrecut în martie, la jocul cu ALX Mateeşti, când unul dintre jucători a rupt ecusonul arbitrului. Vinovaţii şi-au primit pedepsele transpuse în etape de suspendare, pe care le-au şi efectuat. Reveniţi pe gazon, doar unii şi-au văzut de treabă, în sens pozitiv fiind remarcată prestaţia lui Luigi Angheluţă, autor a două goluri în prima repriză a partidei de la Copăceni, cu ultima clasată, Piovra Lăpuşata. Un altul, Pătroi, care fusese suspendat patru etape, aşteaptă acum o nouă sancţiune întrucât a fost eliminat pentru injurii la adresa oficialilor partidei de la Copăceni. După eliminare jucătorul echipei Măgura a continuat să aibă o comportare nesportivă, potrivit spuselor observatorului Emil Râmniceanu.

Pe stelişti i-a cam bătut soarele-n cap, la Călimăneşti

Meciul dintre Viitorul Călimăneşti şi Steaua Nicolae Bălcescu a fost marcat de un eveniment ce nu are nici o legătură cu fairplay-ul. La jumătatea reprizei a doua, la scorul de 6-2 pentru echipa gazdă, centralul partidei, Adrian Lazăr, a decis să oprească meciul pentru trei minute, permiţându-le astfel jucătorilor să se hidrateze. În loc să stea liniştiţi la marginea terenului şi să bea apă, între câţiva jucători a avut loc un schimb de replici mai dure, inclusiv injurii. Portarul echipei Steaua a răbufnit şi, potrivit spuselor arbitrului, a lovit cu pumnul pe un oficial al echipei gazdă. De aici s-a declanşat un conflict ce a durat aproape două minute, cu un meleu şi o încăierare generală între jucători, oficiali şi chiar suporteri ai celor două echipe. Poliţia şi o patrulă de jandarmi, prezente la meci, au intervenit prompt şi au restabilit ordinea. Centralul partidei a eliminat câte un jucător de la fiecare echipă şi meciul a continuat fără alte incidente.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button