Liga V

Matematic, au promovat

CSM Drăgăşani – Vilarossa Laloşu 2-1(0-0)
* cu patru etape înainte de final, CSM Drăgăşani poate începe fiesta

Un singur punct le trebuia drăgăşenenilor pentru a rezolva matematic ecuaţia primului său campionat din istoria de nici un an al acestui club. Meritul este şi mai mare cu cât punctele au fost obţinute în faţa celei de-a doua clasate, care a pus mari probleme liderului autoritar al acestei serii în meciul direct.
O aşteptată stare de oboseală a cuprins lotul CSM-ului în ultimele partide desfăşurate cu adversari care şi-au vândut scump pielea pentru a obţine un succes în faţa acestei echipe. Este drept însă, mai mult de jumătate din jucători din lot sunt încă juniori, mulţi din ei fiind titulari în toate partidele disputate.

Conducerea tehnică a gazdelor se aştepta la un joc greu, iar absenţa căpitanului echipei Barbu (suspendat pentru cumul de cartonaşe), care a dereglat întregul sistem de joc, a cântărit greu în economia partidei. Numai muştruluiala primită în pauză de jucători de la preşedintele Alin Pavelescu şi de la antrenorul echipei Florin Lupu au salvat a doua repriză şi le-a readus pe gazde în prim-plan, pentru a-şi apropia succesul aşteptat. Nu e mai puţin adevărat că nici norocul nu a fost de partea gazdelor, barele opunându-se de patru ori la şuturile lor, iar de aici, odată cu trecerea timpului, a intervenit panica şi implicit unele greşeli în fazele de finalizare.
Cei de la Vilarossa Laloşu au pus destule probleme gazdelor, s-au apărat pe trei linii cu toţi jucătorii, dar au contraatacat periculos ori de câte ori li s-a ivit ocazia. Un minut a ţinut avantajul gazdelor pe tabelă (gol marcat de Traşcă cu capul dintr-o lovitură de colţ excelent executată de Ştefănescu – minutul 62), oaspeţii egalând prin Smarandache pe un tipic contraatac. Se părea că meciul, ca şi în tur, se va încheia remiză, dar în minutul 87, Nicuşor Sticlaru şi-a adus aminte că trebuie să se aproprie de cota 50 de goluri marcate şi a punctat pentru o horă a bucuriei încinsă de jucători împreună cu conducerea clubului. În acest fel, primăria Drăgăşani doreşte să rescrie istoria fotbalului drăgăşenean. Iar o mică prefaţă a fost scrisă de aceşti minunaţi copii, urmează alte capitole mult mai grele şi cu toţii sperăm că ei vor fi ajutaţi.
Au evoluat formaţiile:
CSM Drăgăşani: Vlada – Traşcă, Ciocea, Turică, Olteanu, Ziber, Iana, Stancu, Bălan, Sticlaru, Pîrvoiu. Au mai jucat: Ştefănescu, Marinescu.
Vilarossa Laloşu: Bujor M. – Trăistaru V., Stoica, Trică, Trăistaru A., Dinucu, Bujor, Smarandache M., Smarandache I., Pîrlan, Smarandache. Ai mai jucat: Ion Nicolae, Dincă.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button