Liga V

Viitorul Frânceşti a jucat în devans cu Zorile Scundu

Antrenorul Dobrin Ionescu a solicitat Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea ca meciul pe care echipa ce-o pregăteşte, Viitorul Frânceşti, îl avea de jucat în runda de duminică, 20 mai, împotriva formaţiei Zorile Scundu, să se desfăşoare în devans. „Vrem să nu ratăm returul finalei Cupei Cupelor la handbal feminin, Oltchim – Byassen Trondheim, şi nu ar trebui să se supere nimeni dacă jucăm meciul mai înainte. Nu cred că se pot crea suspiciuni, poate numai dacă am fi cerut să disputăm meciul după acea dată ne-ar fi putut acuza cineva că încercăm să vedem ce fac celelalte. Altfel însă, nu există nici o problemă”, ne-a declarat Dobrin Ionescu înainte de disputarea partidei.

Pentru că nu s-au încadrat în termenul de „cu 10 zile înainte”, a fost nevoie de acordul echipei adverse, în speţă Zorile Scundu, pe care elevii lui Dobrin Ionescu urmau s-o întâlnească în deplasare. Cum răspunsul afirmativ al celor din Scundu a venit în timp util, partida dintre cele două formaţii a avut deja loc la mijlocul săptămânii trecute şi s-a încheiat cu victoria trupei din Frânceşti, lideră incontestabilă a Seriei a II-a din Liga a 5-a, cu scorul de 2-1.

Oaie de la Victoria Frânceşti acuză că a fost aranjament

Programarea acestui meci, cum era de aşteptat a născut suspiciuni, cei de la Victoria Frânceşti fiind nemulţumiţi de faptul că i s-a dat voie echipei lui Dobrin Ionescu să joace mai devreme partida cu Zorile Scundu. Ei ştiau că cererea de reprogramare s-a făcut chiar în săptămâna disputării partidei, aşa că nu se încadra în acel termen, iar atunci când li s-a spus că cele două echipe au ajuns la un acord pentru disputarea meciului la o altă dată, Oaie şi compania au tras concluzia că meciul ar fi fost „aranjat”. Dobrin Ionescu a infirmat toate acestea, ba chiar i-a atenţionat public: „Să nu se mai joace cu acuzaţii de acest gen că voi lua măsuri! Am recunoscut când a fost cazul, da să nu mai vină cu astfel de speculaţii. Eu când spun ceva, am dovezi. Nu sunt doar vorbe”. „Cum putea fi aranjament la Scundu, când ne-au «tocat» acolo? Dacă nu era Cătălin Buşi şi ar fi fost dat un arbitru de duzină, eu scoteam echipa de pe teren. Măcel! Au dat şi-n mine care sunt prieten cu unii de acolo. Ca la Rovine au jucat! Au avut o singură fază şi ne-au dat gol. A fost 1-0 pentru ei la pauză. După ce-au marcat, s-au apărat pe 7 linii. Noi am făcut un joc bun. Până la urma am şi câştigat. Au fost şi două cartonaşe roşii la ei. Ce să spun…, pe un asemenea teren şi cu astfel de mentalitate, risc şi cariera copiilor”, a mai adăugat Ionescu referitor la acel meci.

Dobrin Ionescu a marcat singurul gol al meciului de la Genuneni

Antrenorul-jucător al Viitorului Frânceşti spune că şi la Genuneni a avut parte de o trataţie specială: „Am bătut cu 1-0, dar a fost un meci pe «viaţă şi pe moarte». Dar nu mă deranjează c-au jucat cu aşa mare ambiţie cei de la Genuneni. Noi am jucat fără cei 5 jucători de bază (Budihoi, Şuteu, Brozbă, Smărăndoiu şi Ilinescu) pe care i-am împrumutat la Forestierul Băbeni, presiunea a fost mare, aşa că n-au reuşit băieţii să marcheze. Au avut şi gazdele ocazii, dar a apărat bine Iustin Croitoru. De marcat, a trebuit să intru eu în teren să le-o bag în poartă”. Şi aşa s-a scris istoria unei noi victorii a Viitorului Frânceşti.

A întâmpinat probleme şi Victoria, dar la Băbeni

La fel cum spune Dobrin că a întâlnit o echipă motivată în această rundă, şi Ion Oaie de la Victoria Frânceşti s-a văitat că au dat peste un adversar excesiv de motivat, FC Băbeni, echipă ce i-a condus la pauză cu 2-1. S-a terminat, însă, 5-3 pentru Strâmbeanu şi compania. Nemulţumiţi că scorul devenise 2-0, unii suporteri au încercat să-l lovească pe arbitrul asistent, aruncând cu obiecte contondente în teren. Intervenţia agentului de poliţie a calmat spiritele în tribună, însă le-a încins pe banca tehnică acolo unde delegatul Ion Oaie (Victoria Frânceşti) a avut un limbaj virulent, aducând mai multe acuze şi injurii centralului Vasile Niculicioiu. Oaie s-a arătat nemulţumit de faptul că a fost eliminat din incinta terenului de joc, acuzând că Dobrin Ionescu este din nou vinovat pentru toate neplăcerile create Victoriei Frânceşti. Acesta este de părere că Ionescu le-a plătit celor de la FC Băbeni inclusiv arbitrajul pentru acest meci. „Nici nu mă mai pot aştepta la altceva din partea lor. Dar e absurd ce spun! Păi după ce că m-am dus gratis la Forestierul Băbeni (echipă strâns legată de FC Băbeni), cu jucători pe cheltuiala mea, le mai dădeam şi bani? Probabil că băieţii au vorbit înainte de meci să joace cu ambiţie, să ne întoarcă oarecum favorul? Însă de aici şi până la ce spune Oaie, e diferenţă mare”, a replicat Dobrin Ionescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button