Alte sporturi

BC CSŞ Niţulescu, locul 1 în Divizia B

La finele săptămânii trecute, echipa de baschet feminin BC CSŞ Niţulescu, pregătită de profesoara Manuela Cornea, a participat la ultimul turneu din acest sezon al Diviziei B. Competiţia a avut loc la Tg. Mureş, acolo unde vâlcencele au repurtat două victorii, suficiente pentru a termina campionatul actual pe primul loc în clasament. Elevele Manuelei Cornea au câştigat cu CSŞ Tg. Mureş (65-47) şi „U” Craiova (74-63), astfel că cele două înfrângeri suferite apoi – în faţa echipelor CSM Sf. Gheorghe (54-61) şi CSŞ 5 Bucureşti (63-68) nu le-au mai putut împiedica să ocupe prima poziţie în ierarhie.

„Mai aveam nevoie de două victorii pentru a termina pe primul loc, iar odată ce le-am obţinut am dat prilejul şi jucătoarelor tinere să se afirme”, ne-a spus Manuela Cornea după turneul de la Tg. Mureş. Din echipa vâlceană a lipsit Coca Niţulescu, cea mai experimentă jucătoare, preocupată cu pregătirea unei grupe de copii. În clasamentul final al Diviziei B, fetele de la CSŞ BC Niţulescu au avut o victorie în plus peste următoarea clasată, CSM Sf. Gheorghe, locurile următoare fiind ocupate în ordine de CSŞ 5 Bucureşti, „U” Craiova şi CSŞ Tg. Mureş.

Vor afla dacă promovează sau nu

Dacă pe teren au reuşit să-şi câştige deja dreptul de a juca în Divizia A, baschetbalistele antrenate de Manuela Cornea trebuie să aştepte acum o decizie favorabilă a federaţiei pentru a face saltul în elită. În acest sens, am aflat că luni, 7 mai, avut loc la sediul FR Baschet din Capitală o importantă şedinţă menită să lămurească lucrurile. „Dacă vom primi acceptul de a juca în Divizia A sau dacă măcar ni se va da dreptul de a juca un eventual de promovare cu ultimele clasate din elită vom începe să căutăm sponsori pentru a susţine financiar participarea pe prima scenă a ţării!”, a încheiat Manuela Cornea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button