Diverse

Ambiţii mari pentru un trofeu deloc de neglijat

în perioada 4-6 mai, oraşul Bistriţa găzduieşte turneul final al Cupei României

La finele acestei săptămâni, mai precis în perioada 4-6 mai, cele mai bune opt echipe din Liga Naţională de handbal feminin se vor aduna la Bistriţa, acolo unde vor avea loc meciurile ediţiei din acest an a Cupei României. Desfăşurată după un nou sistem, sub forma unui turneu final, competiţia din Ardeal naşte alte ambiţii şi are o miză uriaşă pentru echipele care-au asistat neputincioase la felul cum Oltchim a dominat campionatul: un trofeu deloc de neglijat pe plan intern şi prezenţa în toamnă la startul Cupei Cupelor.

Fetele lui Tadici şi Popa pornesc însă şi de această dată din postura de favorite, iar dacă vor izbuti să şi câştige întrecerea atunci echipa cu care vâlcencele vor juca în ultimul act va avea dreptul de a se alinia în ediţia viitoare a Cupei Cupelor. Mai mult ca sigur, pentru acest loc se vor bate Rulmentul Braşov şi „U” Cluj-Napoca, între cele două grupări prefigurându-se în semifinale un duel de zile mari, o adevărată finală pentru Cupa Cupelor.

Primul meci, cu echipa Ilenei Bistriceanu

La Bistriţa, conform „ţintarului” stabilit de FR Handbal, Oltchim Rm. Vâlcea va juca primul meci vineri, 4 mai, cu ocupanta locului 8 în ediţia abia încheiată a Ligii Naţionale, CSM Cetate Deva, echipa Ilenei Bistriceanu, portar care-a început sezonul sub comanda lui Tadici. Va urma apoi sâmbătă o confruntare cu învingătoarea meciului dintre HCM Baia Mare şi Dunărea Brăila, nici una dintre acestea neavând în mod normal şanse prea mari de izbândă în faţa echipei noastre. În fine, duminică, 6 mai, se va juca marea finală.
Înaintea plecării spre Bistriţa, acolo unde vâlcencele trebuie să îndeplinească cel de-al doilea obiectiv stabilit de conducerea clubului la începutul sezonului, câştigarea Cupei României, antrenorul Gheorghe Tadici avertizează: „Trebuie să fim foarte atenţi pentru că sunt sigur că o să avem obstrucţii nu neapărat doar din teren. Cunoaştem bine nişte dorinţe din afara terenului, care ne-ar putea împiedica să ne realizăm obiectivul. Sper ca până la ora primului meci să reuşim să le scoatem din euforia cuceririi titlului naţional, din euforia acelei festivităţii de premiere”.

Meciuri televizate în direct pe TV Sport

Aşa cum era de aşteptat, canalul TV Sport (mai nou sport.ro), de regulă apropiat de lumea handbalului românesc şi nu numai, va transmite în direct meciurile din semifinale şi finala Cupei României. Sâmbătă, prima semifinală se va juca de la ora 13.00, iar a doua de la ora 15.00, în timp ce duminică finala este programată de la ora 11.00.

Cupa României – Bistriţa, 4-6 mai

Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Cetate Deva
HCM Baia Mare – Dunărea Brăila
„U” Cluj-Napoca – Tomis Constanţa
Rulmentul Braşov – Oţelul Galaţi
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button