Liga Nationala

Ultimele reprezentaţii în campionat

Meci lejer cu Jolidon: Oltchim s-a impus cu 35-18

Vâlcencele au început greoi meciul cu „U” Jolidon Cluj-Napoca. După aproximativ un sfert de oră de joc, echipa oaspete conducea cu 5-4, însă apoi trupa lui Covaciu s-a ales cu trei eliminări consecutive, Oltchim-ul a întors rezultatul (9-5), iar din acel moment lucrurile au mers într-o singură direcţie. La pauză, diferenţa era doar de şase goluri (16-10), dar după revenirea de la vestiare, clujencele au contat prea puţin. În aceste condiţii, cu o Adina Meiroşu în zi de graţie – tânăra handbalistă fiind, în opinia specialiştilor, cu mult peste forma care-a consacrat-o în urmă cu doi ani de zile, înainte de accidentarea ce-a ţinut-o pe tuşă o bună bucată de vreme – vâlcencele au făcut tot ce-au vrut pe teren.

S-a terminat în final 35-18 pentru Oltchim, un rezultat care ne scuteşte de alte comentarii.
Au marcat pentru echipa noastră Adina Meiroşu – 10 goluri, Ionela Gâlcă – 7, Ramona Maier – 7, Adriana Nechita – 4, Steluţa Luca – 3, Narcisa Lecuşanu – 2, Valeria Beşe – 1 şi Roxana Gheorghe – 1.

Dunărea Brăila – Oltchim Rm. Vâlcea 24-36

După fiesta de joia trecută din Sala „Traian”, prilejuită de decernarea trofeului de campioană echipei Oltchim, elevele lui Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa s-au întors repede pe terenul de joc pentru o ultimă reprezentaţie în actualul sezon al Ligii Naţionale. Evenimentul s-a produs duminică, 29 aprilie, la Brăila, acolo unde formaţia Dunărea din localitate s-a străduit din răsputeri să facă faţă vâlcencelor, gazdele fiind încurajate frenetic şi de spectatorii prezenţi în tribune. Deşi euforia generată de acordarea tricourilor de campioane încă nu se stinsese, Tadici a ştiut perfect cum să-şi mobilizeze elevele în faţa unui public care-a umplut la maxim Sala Sporturilor din Brăila.
Dunărencele nu s-au ridicat decât în puţine momente la nivelul jocului etalat de handbalistele Oltchim-ului, care-au ştiut să facă şi spectacol atunci când a fost nevoie, aşa că nici deznodământul meciului nu e greu de ghicit. Vâlcencele au câştigat fiecare dintre cele două reprize cu aceeaşi diferenţă de goluri (6) – a fost 19-13 la pauză, iar în final s-au bucurat pentru cel de-al 26-lea succes din acest sezon din tot atâtea meciuri jucate, un record absolut care cu greu va mai putea fi egalat.
Au marcat pentru Oltchim: Adina Meiroşu – 7 goluri, Narcisa Lecuşanu – 6, Ionela Gâlcă – 5, Ramona Maier – 5, Steluţa Luca – 4, Oana Manea – 3, Adriana Nechita – 3, Roxana Gheorghe – 1, Roxana Gatzel – 1 şi Clara Vădineanu – 1. De la formaţia gazdă s-a remarcat în mod special Elena Moise, care-a înscris jumătate din golurile echipei brăilene (12).

Ardean s-a odihnit două meciuri

Valentina Ardean a ratat ultimele două meciuri din Liga Naţională. Handbalista Oltchim-ului a fost singura dintre titulare care nu şi-a găsit un loc între valoroasele jucătoare din primul 14 nici acasă cu Clujul, şi nici în deplasare la Brăila. După meciul cu ardelencele, Tadici a spus că absenţa Valentinei Ardean nu se datorează vreunei accidentări, ci a fost vorba doar de o încercare de a o odihni pe cea mai valoroasă extremă din lume. „Ardean nu a jucat pentru că i-a venit şi ei rândul să stea în tribună. Era singura dintre extreme care nu o făcuse până acum şi se resimţea o oarecare oboseală”, a justificat Tadici absenţa din teren a handbalistei pe care-o pregăteşte la Vâlcea. Reintrarea sa pe teren va avea loc probabil la meciurile de la finele acestei săptămâni, atunci când Oltchim-ul joacă la Bistriţa în Cupa României.

Punctaj maxim în Liga Naţională

26 de meciuri – 26 de victorii. Iată un record care cu greu va mai putea fi egalat vreodată de o echipă din campionatul intern. Antrenorul Gheorghe Tadici spune că elevele sale merită din plin toate aprecierile pentru această performanţă şi nu numai, Oltchim-ul fiind în acest sezon echipa care-a dat ora exactă în handbalul feminin românesc. Cele mai multe goluri marcate, cele mai puţine goluri primite, titlul de golgheteră a Ligii Naţionale cucerit tot de o vâlceancă – Ionela Gâlcă, iată reuşitele unui campionat fără greşeală. „Am vrut să terminăm acest campionat neînvinşi. Şi iată că am ajuns să fim primii şi la alte capitole. Avem cele mai multe goluri marcate, cele mai puţine încasate, iar în plus am luat şi titlul de golgheteră prin Ionela Gâlcă”, a spus Tadici.

Bădulescu şi Tâlvâc au prins locul 7

Andreea Tâlvâc a înscris 14 goluri pentru Oţelul Galaţi în ultima etapă din Liga Naţională de handbal feminin, într-un meci pe care trupa lui Cornel Bădulescu l-a câştigat în deplasare la Astral Buzău cu scorul de 26-23. Graţie acestui succes, echipa de la malul Dunării a urcat până pe locul 7 în ierarhia Ligii Naţionale (se vede mâna fostului tehnician de la Oltchim) şi va fi prezentă la finele acestei săptămâni la Bistriţa la întrecerile Cupei României, competiţie la care participă primele opt clasate din campionatul intern. În întregul sezon, Tâlvâc – o jucătoare de bază în angrenajul pus la punct de Bădulescu, a marcat în total pentru Oţelul Galaţi nu mai puţin decât 93 de goluri, aşadar cu cinci mai puţine decât a marcat a doua golgheteră a Oltchim-ului, Ramona Maier (98), dar cu două mai multe decât Valentina Ardean (91), handbalista care ocupă locul al treilea între cele mai prolifice jucătoare din formaţia lui Tadici. În ciuda eficacităţii sporite, Tâlvâc – care a fost împrumutată un sezon la Galaţi la dorinţa expresă a lui Cornel Bădulescu, are şanse minime de a reveni la Oltchim în vara acestui an.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button