Liga IV

Mai clar decât arată scorul

Petrolul II Drăgăşani – Forestierul Băbeni 1-2 (0-2)

La Drăgăşani, Forestierul Băbeni, care luptă pentru supravieţuire în Liga a IV-a, a demonstrat autorităţilor locale că această echipă nu-şi merită lipsa de interes din partea lor şi cu un singur om – Eugen Roşu, este greu să supravieţuieşti. La sfârşitul meciului, întreaga echipă a dedicat cele trei puncte obţinute celor ce au „reuşit” să ducă fotbalul din Băbeni acolo unde nu-i este locul.
Se ştia de la început că Petrolul II nu va avea un joc uşor, aşa cum s-a temut de altfel, înaintea startului partidei şi Dumitru Dobre, care, presimţind că Forestierul va face o figură frumoasă ar putea trimite echipa sa în subsolul clasamentului.

Presimţirile lui Dobre au devenit realitate şi pe teren, cei din Băbeni dominându-i net adversari mai clar decât arată scorul. Iar dacă la final meciul se termina 8-1 pentru oaspeţi nu trebuia să se mire nimeni. Petrolul II a făcut cel mai slab joc din acest campionat, fiind depăşiţi la toate capitolele. Cu jucători excesiv de nervoşi (gen Val. Ionescu), cu indicaţii aiurea venite de pe bancă de la mulţi neaveniţi, cu un portar (Ciocâia) demn de un film de comedie, echipa drăgăşeneană s-a întrecut în gafe, dând prilejul băbenarilor să zburde pe tot terenul.
Deşi drăgăşenenii au început bine jocul, tripleta Ancuţa-Şuşanu-Drăguşin nereuşind prin ultimul să deschidă scorul în minutul 10, dintr-o ocazie favorabilă, odată cu trecerea timpului s-au stins şi au dat posibilitatea oaspeţilor să profite. Prima oară în minutul 19, când mingea pasată în adâncime l-a depăşit pe portarul Ciocâia, ieşit la 30 de metri de buturile sale, iar Bivolaru a trimis-o în plasă (0-1). A doua oară în minutul 26, când acelaşi Bivolaru a marcat după o lovitură de colţ executată de Despoiu (0-2).
Au urmat ratări după ratări, nu ale gazdelor, ci tot ale echipei din Băbeni („campioni” în această privinţă fiind Bivolaru, Biculescu şi Negrea), deşi au avut în faţă o apărare ca şi inexistentă. Noroc cu Ancuţa (în minutul 82), care-a redus din handicap şi a mai spălat din ruşinea unei evoluţii sub aşteptări (1-2). Era însă prea târziu ca să se mai întâmple ceva.
Au evoluat formaţiile:
Petrolul II Drăgăşani: Ciocâia – Ciobanu, Val. Ionescu, Şuşanu, Crăciun, Lupu, Tudor, Apostolescu, Drăguşin, Munteanu, Ancuţa. Au mai jucat: Marinescu şi Ciortan.
Forestierul Băbeni: Sitaru – Lazăr, Matei, Bivolaru, Negrea, Biculescu, Drăghici, Andrei, Despoiu, Filipoiu, Popescu.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button