Liga IV

Surpriza nu s-a mai produs

AS Şirineasa – Hidroelectra Rm. Vâlcea 1-3 (0-1)

Seria reuşitelor pentru trupa susţinută de primarul Săraru din Şirineasa a fost întreruptă de Hidroelectra Rm. Vâlcea. Alături de cel disputat pe sinteticul din Zăvoi, dintre CSM II şi Minerul Berbeşti, meciul dintre AS Şirineasa şi formaţia pregătită de Lucian Giurcă era considerat un adevărat derby al acestei runde. Gazdele nu mai pierduseră puncte de mult timp în campionat, reuşiseră să încurce celelalte echipe aflate în lupta pentru promovare, şi în plus meciul se juca la Şirineasa, acolo unde puţine echipe au izbutit să câştige, indiferent de momentul în care s-au disputat jocurile.

Totuşi partida nu s-a jucat la intensitate maximă. În sensul că jocul a fost dezechilibrat din start. N-am putea afirma cu tărie că balanţa a înclinat într-o parte sau cealaltă, însă rezultatul final al jocului şi modul în care golurile au fost marcate ne fac să credem că mai importantă a fost absenţa portarului gazdelor, Mărăcine, de la această întâlnire, decât a jucătorilor Mătăsaru (accidentat) sau Emil Popescu ce s-a căsătorit în ziua meciului, ambii de le Electra. Au existat şi cârcotaşi înaintea partidei care au prevăzut un rezultat favorabil oaspeţilor. Prima „pastilă” pentru a se înteţi zvonurile legate de un eventual aranjament între cele două formaţii le-a fost aruncată imediat după meciul dintre Minerul Costeşti şi AS Şirineasa, când Mărăcine a luat cartonaşul roşu pentru că s-a înjurat cu un adversar. S-a spus că el ar fi provocat această eliminare pentru a fi suspendat la partida cu Electra. Nu ştim cât de adevărate sunt cele spuse, însă cert este că absenţa sa de la acest meci a fost mai mult decât sesizabilă în economia jocului.
Un alt amănunt de menţionat ar fi şi faptul că antrenorul oaspeţilor, Lucian Giurcă, a revenit, după mai mult timp, ca jucător titular la Electra. Iar prestaţia sa a avut un rol important în stabilirea rezultatului final al jocului.

Giurcă, eroul primei reprize

Până să ne îndreptăm atenţia către teren, am avut parte mai întâi de primele dispute între cele două bănci tehnice. Au existat câteva schimburi de replici care au mai continuat şi pe parcursul meciului, însă a fost mai interesant ce s-a petrecut în teren. Repriza a fost dominată de Giurcă şi compania care nu le-au dat nicio şansă elevilor antrenaţi de Viorel Ciofîcă. În plus, dacă ar fi greşit în apărare, îl aveau pe Mutu în poartă care nu poate fi învins aşa uşor. În schimb, în partea cealaltă lipsa de experienţă a tânărului Mihai Ion s-a cunoscut. Şi oaspeţii l-au simţit de la început nesigur pe portarul celor de la Şirineasa. Au avut prima şansă (pe care au şi valorificat-o) de a-l testa în minutul 15 când au obţinut o lovitură liberă la vreo 20 şi ceva de metri de poarta adversă, uşor lateral dreapta. Giurcă a executat precis şi goal-keeper-ul gazdelor a scăpat-o în poartă: 0-1. Golul marcat de antrenorul-jucător avea să fie singurul al primei reprize. De fapt, singurul acceptat, pentru că a mai existat unul, marcat de Rachina de la gazde, dar nevalidat pe motiv de off-side. În rest, au mai existat vreo două-trei ocazii clare de gol pentru Hidroelectra. Norocul i-a ocolit în minutul 26 când Faur a scăpat singur cu portarul pe care l-a depăşit, dar mingea, aproape de pe linia porţii, a sărit peste transversală. A mai fost şi o lovitură reluată cu capul de Nicolaescu puţin peste transversală. Prin minutul 43 s-a consumat şi cea mai mare ocazie a trupei lui Ciofîcă. Borcan a centrat pentru Istratie ce a trimis cu capul un lung de linie prin faţa porţii, balonul trecând peste transversală. 

Greşelile neforţate ale gazdelor au stabilit soarta partidei

După o primă repriză în care oaspeţii au fost mai buni, a urmat partea secundă în care jocul a fost ceva mai echilibrat. AS Şirineasa a început mai decis, părea că are forţa să pună probleme adversarilor, însă a venit golul doi pentru râmniceni care-a spulberat toate speranţele. Marga a fost depăşit în două faze. Mai întâi a primit cartonaş galben pentru proteste, fiind foarte aproape de eliminare, iar apoi, în postură de ultim apărător, a fost deposedat de Pufu care l-a păcălit cu uşurinţă şi pe portarul Mihai Ion: 0-2. Marga a acuzat că ar fi fost faultat, dar n-a mai insistat cu protestele la adresa centralului Laurenţiu Mosor. A urmat şutul-centrare, cu boltă, al lui Pătularu ce a depăşit cu puţin transversală, iar apoi şansa lui Săraru de a reduce din diferenţă. Mingea l-a prins puţin prea în faţă pe juniorul gazdelor care, din 3 metri, a trimis cu capul peste poartă. Imediat după ce gazdele au ratat, în minutul 73, oaspeţii au marcat. Tot după o greşeală a defensivei adverse. Borcan, de la marginea careului propriu, a trimis înapoi, înspre poarta sa. A fost practic o pasă ideală pentru Pufu care l-a învins din nou, pentru 3-0 în favoarea Hidroelectrii, pe tânărul portar al celor de la Şirineasa. Până la final doar Sporea s-a mai evidenţiat. A marcat cu capul pentru 3-1 şi a mai avut alte câteva posibilităţi de a înscrie, însă nevalorificate.
La final, după 90 de minute în care a pătimit pe bancă, Dan Săraru, a preferat să nu vorbească prea mult despre acest meci: „Trei-patru dintre băieţi cred că au jucat pentru Electra. Dar nu pot să comentez nimic. Vă las pe dumneavoastră să analizaţi. Eu sunt acum doar un om supărat, nu pot să mai caracterizez în vreun fel acest meci”.
Au evoluat formaţiile:
AS Şirineasa: Mihai Ion – Niţulescu, Borcan, Negrea, Sporea, Marga, Rachina, Iordache, Istratie, Bădălan, Stoian. Au mai jucat: Săraru, Drăgan, Streinu şi Rădoi.
Hidroelectra Rm. Vâlcea: Mutu – Pătularu, Nicolaescu, Giurcă, Popa, Grigore, Nistor, Belu, Harapu, Pufu, Faur. Au mai evoluat: Cherăscu, Bîzgan şi Carcadia.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button