Liga V

E mai convenabil să scuipi adversarul decât să înjuri arbitrul

 Pe lângă cazurile obişnuite de genul cumulului de cartonaşe galbene în urma cărora cei vinovaţi sunt sancţionaţi cu o etapă de suspendare, pe biroul Comisiei de Disciplină au mai fost două cazuri de abateri care au necesitat confruntarea cu Regulamentul Disciplinar. Cel al jucătorului Constantin Mătulescu de la Luceafărul Pesceana, eliminat în meciul cu Vilarossa Laloşu pentru scuiparea unui adversar şi al jucătorului Sorin Margine (Dinamo Horezu), eliminat în meciul cu Păstorul Vaideeni pentru injurii la adresa arbitrului.

Mătulescu are o pedeapsă de ispăşit de două etape de suspendare (dintre care ar mai trebui să stea pe margine doar una), iar Margine a fost sancţionat cu trei etape de suspendare. Pe lângă măsurile luate disciplinar, jucătorii amintiţi au fost sancţionaţi şi pecuniar.

Lera Stroeşti a pierdut la „masa verde” meciul cu Grădiştea

Meciul dintre Lera Comerţul Stroeşti şi Ştiinţa Grădiştea disputat în urmă cu mai bine de o săptămână, ce a reprezentat, la momentul respectiv, derby-ul etapei, s-a încheiat pe teren la egalitate, scor 3-3. Însă rezultatul nu a fost astfel omologat pentru că, şi la sesizarea făcută de cei de la Grădiştea, dar şi în urma analizării raportului de arbitraj, Comisia Campionatului a descoperit că gazdele nu au folosit doi juniori pe întreg parcursul jocului. Astfel, Toma Ciolacu şi compania au pierdut la „masa verde” partida, cu scorul de 3-0. O dată cu acest eşec şansele acestora la primul loc au scăzut considerabil. Mai ales că acum, în etapa de duminică, au consemnat un alt rezultat negativ, dacă ţinem cont de pretenţiile acestora: 4-4 pe teren propriu cu Montana Izvorul Rece.  În urma jocului cu Grădiştea, pe lângă faptul că li s-a dat meci pierdut, celor de la Stroeşti le-a mai fost sancţionat şi un jucător, Iordan Ionescu, eliminat în acea partidă pentru lovirea unui adversar şi injuriile adresate arbitrului asistent. Acesta a primit trei etape de suspendare şi amendă din partea „Federaţiei”.      Mihai Voicu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button