Liga V

Mai greu pe margine decât pe teren

Ceramica Lungeşti – CSM Drăgăşani 1-3 (0-1)

Cu mic, cu mare, toate echipele care întâlnesc liderul autoritar al întregii Ligi a V-a, CSM Drăgăşani vor să smulgă măcar un punct, folosind un întreg arsenal de mijloace pentru a-şi atinge scopul. Aşa s-a întâmplat şi la Lungeşti, unde vice-primarul Chesnoiu şi cel ce asigura ordinea la joc – agentul Ion Neacşu, au fost primii care-au incitat spectatorii împotriva arbitrilor şi a oaspeţilor. Tragem astfel un semnal de alarmă pentru AJF Vâlcea, pentru ca incidentele nefericite de la Voiceşti să nu se mai repete, iar echipele care nu au minime condiţii de organizare a unui joc (gard împrejmuitor, bănci de rezerve) să joace doar între ele.

Fără mai mulţi titulari (Mitală, Traşcă, Ziber), dar cu zece juniori în lot, pe un teren plin de crăpături (a fost secetă mare la Lungeşti dar şi o totală indiferenţă a celor ce stau la mâna contribuabilului), CSM Drgăşani a pornit greu motoarele, în faţa unui adversar care şi-a depăşit clar condiţia în acest joc. Cele câteva ocazii din startul partidei pe care gazdele le-au avut (prin Achim şi Opriţa) a fost semnalul de alarmă că pe oaspeţi îi aşteaptă o partidă grea. A venit însă minutul 35, când drăgăşeneanul Barbu a fost cosit în suprafaţa de pedeapsă, iar arbitrul a acordat fără dubii lovitura de la 11 metri de rigoare. Însă nu a fost de acord vice-primarul urbei, Chesnoiu, care-a luat un start lansat spre teren şi după o cursă de 50 de metri s-a dus să-i ceară socoteală arbitrului de centru Vasile Niculicioiu. Până la urmă, spiritele s-au calmat, penalti-ul a fost executat şi transformat de acelaşi Barbu (0-1). Dar jocul CSM-ului a suferit în continuare, iar gazdele au avut în continuare iniţiativa, pe care-au concretizat-o în minutul 56 printr-un frumos gol al lui Ciocoşi. Pregătirea fizică şi experienţa unora din jucătorii CSM-ului au făcut însă ca finalul jocului să le aparţină în totalitate , iar drăgăşănenii au putut astfel să-şi treacă în cont un nou succes, după golurile marcate de Sticlaru (în minutul 80) şi Olteanu (în minutul 90). Scor final: 1-3.
Au evoluat formaţiile:
Ceramica Lungeşti: Ilinca – Pârvu, Ilie Neacşa, Ştefan, Ion Neacşa, Guşe, Ciocoşi, Dinu, Opriţa, Achim, Drăghici. Au mai jucat: Şerban şi Matei.
CSM Drăgăşani: Târziu – Iana, Turică, Stăvaru, Ciocea, Olteanu, Bălan, Stanciu, Barbu, Sticlaru, Pârvoiu. Au mai jucat: Marinescu şi Ştefănescu.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button