Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

ŞTIRI – Liga a IV-a

Olteţul Zătreni, performera ultimelor etape

După ce a învins pe teren propriu o formaţie cu pretenţii, Topologul Nicolae Bălcescu, echipa din comuna primarului Constantin Liţoiu a mai făcut o victimă. La finele săptămânii trecute Olteţul Zătreni a obţinut un succes extrem de important şi meritat pe terenul din Şirineasa, contra echipei Luncavăţul Popeşti, cea care administrase nu de mult timp prima înfrângere puternicei Hidroelectra Rm. Vâlcea. La Şirineasa, cei din Zătreni au deschis scorul prin Lucian Bujor, în minutul 12. Mihai Zanfirescu a restabilit egalitatea cu puţin timp înainte de pauză.

În repriza a doua, imediat după reluarea partidei, Ionuţ Iordache a adus din nou pe Olteţul Zătreni în avantaj şi, în ciuda numeroaselor ocazii de gol ale gazdelor, cei ce se considerau pe nedrept vânaţi de AJF şi arbitri au demonstrat că fără scandalagii şi cu disciplină în teren pot să se salveze de la retrogradare.

Govora ratează, Topologul învinge!

Cu un lot radical schimbat în iarnă, FC Govora spera să învingă la Nicolae Bălcescu, bazându-se pe faptul că echipa lui Vali Badea venea după un eşec dureros la Zătreni. N-a fost aşa pentru că în prima repriză Topologul a deschis scorul, apoi FC Govora a alergat în zada după egalare. Chiar dacă în partea a doua a meciului au atacat de la poarta din deal spre cea din vale, govorenii s-au grăbit şi s-au precipitat în atac irosind numeroase şanse de gol. „Am ratat cât în trei partide. Este vina noastră că am pierdut, dar şi meritul gazdelor că au ştiut să ţină de scor!” – a spus Adi Răducanu, unul dintre susţinătorii echipei din staţiune.

Senzaţii tari la Tomşani: fără eşec acasă de trei etape

În 24 martie a fost ultima înfrângere suferită de Unirea Tomşani pe teren propriu, cu FC Vartex Rm. Vâlcea. De atunci toate echipele trecute prin comuna primarului Pearcu au trebuit să se recunoască învinse: Cozia Rm. Vâlcea, Flacăra Horezu şi, recent, Petrolul II Drăgăşani. În ultimul meci câştigat, contra echipei lui Mitică Dobre, oaspeţii au deschis scorul prin Narcis Ancuţa, în minutul 10, dar la scurt timp „s-a răsturnat scorul”: Lungu şi Brânză, în minutele 13 şi 15, au adus Unirea în avantaj. În chiar ultimul minut al primei reprize s-a restabilit egalitatea şi se părea că aşa se va termina meciul, dar când nimeni nu se aştepta, cu cinci minute înainte de final, Grigoroiu (Unirea) a adus victoria nesperată a echipei sale, conducerea începând acum să-şi facă tot felul de calcule referitoare la şansele de a evita ultimul loc al clasamentului.

Forestierul a creat probleme liderului

Dată fiind evoluţia din ultimele meciuri ale Forestierului Băbeni şi rezultatele consemnate de această formaţie, partida dintre gruparea lui Roşu şi Sportul Rm. Vâlcea, liderul din Liga a IV-a, nu era de luat în seamă. Se punea practic doar problema scorului pentru trupa coordonată de Cristi Bora. Însă gazdele i-au luat prin surprindere pe jucătorii formaţiei de pe primul loc. O grupare formată în majoritate din juniori a reuşit să ţină în frâu echipa de valori a Sportului. Ba chiar băbenarii au şi marcat în poarta liderului, avantaj pe care şi l-au putut menţine până spre finalul primei reprize. Vreo 20 de minute s-au chinuit oaspeţii să revină în joc. Apoi au luptat pentru a-şi apropia victoria. Un rezultat negativ la Băbeni ar fi fost ruşinos pentru ei, dar şi îngrijorător în perspectiva meciurilor viitoare. Dar, cum ne-au obişnuit în ultima perioadă, ei se descurcă mai bine când există presiune, sunt forţaţi să atace. Aşa că prin minutul 80 au preluat conducerea, pentru ca, în ultimul minut al prelungirilor, să se distanţeze la două goluri. 3-1 pentru Sportul a fost rezultatul final al jocului, astfel că revirimentul Forestierului se amână.

Cozia a părăsit zona periculoasă din clasament

După insuccesul de la Tomşani, campioana en-titre a judeţului, Cozia Rm. Vâlcea, şi-a revenit. A fost o săptămână reuşită pentru Mihăilă şi compania. Mai întâi au surclasat Forestierul, iar în etapa de sâmbătă, 21 aprilie, i-au învins pe brezoienii de la Genesis. Meciul, unul echilibrat în prima repriză (0-0 la pauză), nu a fost presărat de evenimente. Gazdele au avut şansa să intre la vestiare în avantaj, însă până la urma nici una dintre echipe nu a reuşit să se departajeze în prima repriză. Partea a doua a meciului a debutat cu un gol al Coziei care-a reuşit până la urmă să-şi mărească avantajul şi în cele din urmă să ducă scorul la 3-0 pentru Cozia. Totuşi, scorul final a fost de 3-1 pentru oaspeţi, gruparea lui Vârtopeanu reuşind să marcheze şi ea în poarta adversarilor. Ar mai fi de amintit faptul că singurele cartonaşe galbene ale jocului au fost acordate gazdelor pentru imprudenţă. Brezoienii au vrut să facă o schimbare, dar au uitat să anunţe arbitrul. Jucătorul a ieşit de pe terenul de joc, înlocuitorul a intrat, iar când centralul Popescu şi-a dat seama, a trebuit să-i avertizeze pe ambii jucători pentru abaterea comisă.

Scorul etapei la Berbeşti

La mijlocul săptămânii n-au reuşit să marcheze vreun gol pe terenul Hidroelectricii, nici măcar din penalti, aşa că berbeştenii au ţinut să răzbune acea zi cu ghinion pentru ei la meciul cu Flacăra Horezu. Băieţii lui Ilinca n-au mai ţinut cont nici de prieteniile dintre cele două grupări. Au marcat de câte ori li s-a oferit ocazia. Primele acţiuni mai importante le-au avut oaspeţii, însă n-au reuşit să marcheze în poarta lui Marinescu. Prin minutul 7 gazdele au deschis recitalul. Atât a fost mai greu, până au marcat primul gol, pentru că apoi totul a venit de la sine. În doar câteva minute s-a făcut deja 3-0, iar până la pauză au ajuns până la cota 7, ultima dintre reuşite fiind consemnată chiar înaintea fluierului de final al reprizei. După pauză, aceeaşi „partitură”. Au mai fost ocazii şi de partea oaspeţilor, însă tot „minerii” au fost cei care-au marcat. S-a terminat în final 12-0 pentru gruparea lui Ilinca.

Costeştenii, tot mai aproape de Liga a V-a

AS Şirineasa continuă să se ţină în coasta echipelor ce sunt angrenate în lupta pentru primul loc. Este singura dintre primele 5 clasate din campionat care n-a anunţat că ar avea pretenţii la promovare. Şi totuşi realizează succes după succes. Nu ia în serios doar echipe ca Sportul, Minerul Berbeşti şi celelalte din fruntea clasamentului, ci şi pe cele care se bat la retrogradare. Un exemplu în acest sens sunt ultimele etape pe care echipa lui Dan Săraru, pregătită de Viorel Ciofîcă, le-a disputat. A fost Govora, apoi un adversar mai de calibru, Vartex, iar în runda recent disputată a venit rândul celor de la Minerul Costeşti. Sporea şi compania s-au impus la limită, cu scorul de 4-3, însă victoria nu le-a fost pusă nici un moment la îndoială, AS Şirineasa conducând mai tot timpul la două goluri diferenţă. La pauză a fost 3-1, iar la final 4-3 pentru formaţia susţinută de primarul Săraru, ultimul gol al gazdelor fiind marcat în prelungirile partidei. În acest joc AS Şirineasa şi-a pierdut portarul, pe Mărăcine, care s-a înjurat cu un jucător al echipei gazdă, fiind eliminat pentru acest lucru.
Mihai Voicu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button