Liga III

Egal norocos pentru adversari

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Mureşul Deva 0-0

Un nou meci la Brezoi, un alt rezultat satisfăcător pentru Oltchim. De această dată au întâlnit o echipă ce ţinteşte promovarea în cel de-al doilea eşalon al ţării, Mureşul Deva, grupare ce se luptă acum doar pentru locul 2, pentru că prima poziţie pare deja a fi fost acontată de cei de la Arieşul Turda. Apreciam încă dinaintea disputei că diferenţa între vâlceni şi hunedoreni nu poate fi aşa mare şi până la urma acest lucru s-a reflectat şi în rezultatul final al jocului. Nici una dintre echipe nu s-a putut departaja. Asta în ciuda faptului că au existat câteva ocazii de ambele părţi.

Însă n-am asistat la un joc spectaculos, ci mai mult speculativ, dus undeva între cele două careuri de 16 metri. În prima repriză, cel puţin, nu ştiu dacă am putut număra mai mult de două-trei acţiuni mai închegate. Primele şuturi spre poartă au aparţinut oaspeţilor: o lovitură liberă şi o centrare, ambele reţinute de Vlădoi. Tot echipa adversă a avut şansa de a marca în urma unui corner şi după o greşeală a portarului vâlcean, reparată până la urmă. Cea mai importantă ocazie pe care-au avut-o vâlcenii în prima repriză s-a consemnat în minutul 35 când Pană, de la marginea careului, a prins un şut bun lângă bara laterală, ce a fost respins în ultimul moment de portar.
După pauză „chimiştii” au intrat mai motivaţi pe teren. Oaspeţii au contat foarte puţin în joc. În general, s-au mulţumit doar să se apere. N-au mai avut nicio intenţie ofensivă. Pe când vâlcenii au tot atacat, au pus presiune, reuşind în câteva rânduri să-şi creeze şanse bune de a marca. Prima ocazie au avut-o prin Preda, din centrarea lui Negrescu, însă atacantul Oltchim-ului, cu toată poarta în faţă, a trimis dezamăgitor, mult pe lângă. Prin minutul 67 Creangă, de la aproximativ 20 de metri, a şutat puţin peste transversală, pentru ca în minutul 81 să ratăm cea mai concludentă ocazie a finalului de meci. Pană a recuperat balonul undeva în apropierea cornerului, a centrat perfect în mijlocul careului de unde Negrescu, cu capul, a trimis lângă bară, spre interior. Portarul advers i-a scos, însă, din nou, şi la această fază pe hunedoreni, astfel că meciul s-a încheiat nedecis.
Au arbitrat: Liviu Cincă (Balş) – la centru, ajutat la cele două linii de Marius Firulescu şi Daniel Mitruţi (Craiova). Rezervă: Alin Croitoru. Observator: Zoltan Tamaş.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Marinescu, Zgăbăruş, Pană, Olaru, Negrescu, Creangă, Smedescu, Preda. A mai jucat Băiţa.

Oaspeţii au contestat neregularitatea terenului de joc

Încă dinainte de începerea meciului reprezentanţii echipei din Deva au încercat să-i şicaneze pe vâlceni prin tot felul de chichiţe. Cel mai important de amintit ar fi că aceştia au formulat o contestaţie cu privire la neregularitatea porţilor amplasate pe terenul de la Brezoi care, conform spuselor acestora, n-ar corespunde dimensiunilor menţionate în ROAF. „Nu e treaba noastră ce fac ei. N-avem de ce să ne facem probleme pentru că terenul a fost omologat de Federaţie, cea care a şi programat meciul pe stadionul de la Brezoi. Dar ei au formulat acea contestaţie doar ca să ne enerveze”, ne-au lămurit oficialii vâlceni.

Probleme de efectiv

În ultima perioadă s-a constatat de la meci la meci o subţiere a lotului Oltchim-ului. Pe zi ce trece antrenorul Gaiţă mai pierde câte-un jucător pe care se baza, astfel că a ajuns acum să aibă soluţii doar din rândul juniorilor clubului. În mare parte lipsa seniorilor se datorează accidentărilor. Şi n-ar fi o problemă aşa mare dacă aceste accidentări ar fi uşoare şi le-ar permite jucătorilor să revină repede, însă la unii dintre ei (Vali Popa, Tudorică, Şorega) durează deja de mult timp. Oricum, şi în cazul în care vor fi refăcuţi în scurt timp, până să poată reveni la forma şi nivelul celorlalţi jucători va mai dura, aşa că e posibil să mai revină spre sfârşitul campionatului. Cei doi antrenori, Gaiţă şi Lazăr, ştiu cel mai bine ce înseamnă pentru echipă acest lucru. „De când sunt eu la Oltchim nu m-am confruntat cu aşa probleme de efectiv la echipă. În meciul trecut chiar n-am putut face nicio înlocuire. S-a văzut şi acum. Aveam nevoie de soluţii în atac, dar ar fi trebuit să bag un junior în teren pentru că pe altcineva nu puteam conta. Excluzându-l pe Monea, din 6 rezerve, 5 erau juniori”, ne-a informat antrenorul principal al „chimiştilor”.

Astăzi, cu Dacia Orăştie

Intermediara care fusese iniţial programată a se desfăşura în cea de-a doua zi a Paştelui, pe 10 aprilie, se va disputa în această săptămână, mai exact marţi, 24 aprilie, începând cu ora 17.00. Vâlcenii întâlnesc Dacia Orăştie, o formaţie care ne vizitează cu scopul precis de a ne lua toate cele trei puncte. Rămâne de văzut dacă vor şi reuşi. Elevii lui Gaiţă nu vor fi, cu siguranţă, o pradă uşoară şi, oricum, în mod normal, ei sunt favoriţii acestui joc. Va fi totuşi un meci, poate, mai dificil decât cel cu Mureşul Deva, o formaţie care ţinteşte doar poziţia a doua şi a venit la Vâlcea din postura deja, de câştigătoare a acestui loc ce poate duce în Liga a II-a. Pe când pentru Dacia Orăştie situaţia în clasament nu este deloc una îmbucurătoare. În ultima etapă au pierdut „acasă” cu Transil Tg. Mureş, aşa că şansele lor de a scăpa de retrogradare se leagă şi de meciul de la Vâlcea. Dacă pierd se cam clarifică lucrurile pentru ei. Şansele vor tinde spre zero. Aşa că trebuie să ne aşteptăm la o replică tăioasă a adversarilor.

Se joacă în Rm. Vâlcea

Meciul cu Dacia Orăştie va fi primul, după câteva săptămâni bune, pe care Oltchim-ul îl va disputa „acasă”, pe propriul teren. Vineri, după partida cu Mureşul Deva încă nu se ştia dacă vâlcenii de la Oltchim vor fi lăsaţi să se pregătească pe baza proprie în vederea meciului cu Dacia Orăştie. Ei au făcut primele antrenamente pe „Ghencea”, terenul de la intrarea în stadion. Însă se pare că până la urmă au primit acceptul de a-şi disputa meciurile în Rm. Vâlcea. De altfel, oficialii CSM-ului nu-i mai puteau ţine prea mult departe de stadion pe „chimişti”, dat fiind faptul că formaţia-fanion a judeţului şi-a disputat deja un prim meci pe acel teren a cărui suprafaţă s-a dorit a fi îmbunătăţită.
Partida va fi arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Gabriel Dogaru (Ploieşti), iar la cele două linii pe asistenţii Gabriel Nuţu (Ploieşti) şi Adrian Stănescu (Pauleşti). Rezervă: Alin Voicescu. Observator: Iulian Spătaru (Timişoara)

Urmează Atletic Sibiu

După meciul cu Dacia Orăştie, la interval de doar două zile, va urma partida cu Atletic Sibiu, pe care vâlcenii o vor disputa în deplasare. „Pentru noi cel mai important meci e cel care urmează, aşa că mai întâi să vedem ce facem cu Dacia şi apoi ne vom gândi şi la întâlnirea de la Sibiu. Va fi greu pentru că se acumulează oboseala, urmează alt joc la două-trei zile, dar trebuie să câştigăm. Important e să nu mai survină şi alte probleme de efectiv” ne-a spus antrenorul Costel Gaiţă despre întâlnirea de la sfârşitul săptămânii, de vineri, 27 aprilie, cu Atletic Sibiu, echipă care în turul campionatului părea o candidată serioasă la promovare.

Republicanii au făcut scor cu Chimia Brazi

Dacă la echipa mare Oltchim-ul n-a reuşit să obţină decât o remiză albă, în schimb, la juniori republicani, grupele pregătite de antrenorii Lazăr şi Deaconescu au marcat din toate poziţiile, reuşind astfel să se impună în defavoarea reprezentantelor clubului Chimia Brazi. La grupa cea mare de juniori a fost 9-3 pentru Oltchim, în timp ce la juniori B s-a terminat 8-1 pentru vâlceni. Duminica viitoare „chimiştii” au programat noi meciuri pe teren propriu cu grupele Şcolii de Fotbal „Nicolae Dobrin”.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button