Diverse

Tadici, de Paşti, în Ungaria

• sub ochii vigilenţi ai lui Tadici, FTC Budapesta a pierdut Cupa Ungariei

Prezent în Ungaria de Paşti, pentru a urmări la lucru viitoarea adversară din semifinalele Cupei Cupelor, antrenorul Gheorghe Tadici a îmbinat utilul cu plăcutul. Pentru ca familia să nu se supere că tehnicianul Oltchim-ului va petrece această sărbătoare a creştinătăţii departe de casa sa din Zalău, Tadici a ales să-şi ia la Budapesta soţia şi cei doi copii. FTC a jucat pe 7 şi 8 aprilie în Final Four-ul Cupei Ungariei, învingând mai întâi în semifinale Dunaferr, cu 33-29, pentru ca apoi, să fie înfrântă în finală de Gyor, cu 35-28.

„Am vrut să văd în ansamblu jocul lor, pentru că una e să le urmăreşti evoluând în înregistrări video şi alta să le observi pe viu. Au câteva jucătoare extrem de valoroase. Mă refer la Szucsanszki (a dat 12 goluri cu Dunaferr), la Timea Toth, la pivotul slovac Uhrackova, la Erika Kirsner (jucătoare de lot naţional) sau la extrema dreaptă Mravrikova, o jucătoare de viteză, foarte periculoasă”, a remarcat Tadici. Pentru că nu a dorit să fie remarcat în mod deosebit de gazde, Tadici l-a lăsat pe fiul său să filmeze meciurile echipei maghiare, iar înregistrările au ajuns până la urmă în posesia antrenorului de la Oltchim şi sunt o mărturie cât se poate de elocventă vizavi de forma pe care FTC Budapesta o afişează în acest moment.

Oltchim, singură împotriva echipelor din Liga Campionilor

Oltchim este singura echipă rămasă în cursă dintre cele care-au luat startul la începutul sezonului în Cupa Cupelor. După intrarea în scenă a formaţiilor ce provin din Liga Campionilor, trupa lui Tadici a rămas singura care-a avut câştig de cauză în faţa unei grupări venită din cea mai puternică întrecere de pe continent. Aşa cum remarca un personaj emblematic al sportului vâlcean, practic, Oltchim-ul a câştigat Cupa Cupelor, nu mai e nici un adversar din vechea întrecere în cursă, dar pentru a le oferi vâlcencelor un bun prilej de a-şi verifica forţele în perspectiva viitoarei participări în Liga Campionilor, le-au mai scos în cale alte două echipe din Ligă.

Arbitri nordici pentru dubla cu Ferencvaros

Arbitrii care vor oficia dubla manşă din semifinalele Cupei Cupelor dintre Oltchim şi FTC Budapesta provin din ţările nordice. Astfel, coincidenţă sau nu, meciul tur de la Vâlcea va fi arbitrat de aceeaşi cavaleri ai fluierului care-au condus şi meciul din semifinalele Campionatului Mondial din Rusia 2005, dintre România şi Ungaria, partidă încheiată atunci cu victoria tricolorelor. Este vorba de arbitrii suedezi Patrick Hakansson si Maths Nilsson, observator EHF urmând a fi elveţianul Reto Morell. În meciul retur de la Budapesta, arbitrajul va fi asigurat tot de un cuplu din nordul Europei: Martin Gjeding si Mads Hansen, ambii din Danemarca, iar delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi spaniolul Ramon Gallego.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button