Liga II

Tot mai aproape de Liga I

 FC Bihor – CSM Rm. Vâlcea 1-2

Cu o zi înainte de Paşti, „Municipalii” lui Costel Pană şi Mitică Teleşpan au avut un hop destul de greu de trecut, la Oradea, unde au întâlnit pe FC Bihor. După semieşecul de pe teren propriu din partida cu Building Vânju Mare, vâlcenii erau hotărâţi să-şi recupereze punctele pierdute. Faţă formula de start din meciul precedent, Costel Pană a făcut modificări considerabile, apărând în formula da start Pampea, Lepădatu, Onofrei şi Mandea, schimbări care s-au dovedit benefice în economia jocului.
Decişi să tranşeze meciul în favoarea lor încă de la debut, vâlcenii au început în forţă luând cu asalt poarta gazdelor.

În minutul 4, Nemanja Jovanovic a deposedat un adversar în marginea terenului şi a centrat la marginea careului de 16 metri, iar Marius Onofrei a reluat din prima fără speranţă pentru portarul advers, scorul devenind 0-1. Onofrei a fost titularizat în locul lui Cilea, după ce mijlocaşul a suferit o contractură musculară la mijlocul săptămânii trecute. Şi după marcarea golului, tot vâlcenii au fost „vioara întâi” în această partidă continuând să atace. După ce Jovanovic a fost la un pas de a mări avantajul municipalilor, fundaşii orădeni oprindu-l în ultimul moment. Eforturile vâlcenilor de a-şi asigura un avantaj confortabil până la pauză au dat roade în minutul 20 când fundaşul Tiberiu Bier a reluat mingea cu capul în plasa bihorenilor după o centrare excelentă a aceluiaşi Onofrei, care a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, tabela de pe stadionul arătând 0-2. După primirea celui de-al doilea gol, orădenii parcă au fost hipnotizaţi, elevii lui Costel Pană continuând să se întreacă în ratări. Mai întâi tânărul Mandea a rata singur cu portarul, după care Jovanovic şi Melcea au fost la un pas de a mări avantajul de pe tabelă. Dacă la pauză, vâlcenii intrau la cabine cu un avantaj de 3-4 goluri nu mira pe nimeni, însă, cum în fotbal ocaziile se răzbună… după primele 45 de minute scorul avea să fie 1-2, după ce atacantul orădean, Achim, a prins un şut de zile mari, în minutul 43, trimiţând mingea de la 25 de ani direct în vinclul porţii apărate de Forin Pampea.
După pauză, trupa lui Costel Pană şi Mitică Teleşpan a făcut pasul înapoi, asta după ce tehnicienii vâlcenii şi-au arătat clar intenţiile de a conserva rezultatul, introducându-l în locul lui Alexandru Mandea, pe fundaşul Marius Dumitru. Această mutare cu intenţii clar defensive a permis gazdelor să controleze cu autoritate partea a doua a întâlnirii. Dacă în prima repriză, „Pampone” nu prea a fost întrebuinţat, în mitanul secund, goalkeeperul vâlcean a avut foarte mult de lucru. Portarul revenit printre titularii lui Pană a devenit eroul CSM-ului la Oradea după ce a avut două intervenţii salvatoare în situaţii de unu la unu reuşind astfel să păstreze rezultatul de 1-2 de pe tabelă. Exactitatea lui Cumpănaşu şi Bier coroborată cu intervenţiile salvatoare ale lui Pampea au făcut ca, CS Municipal să-şi consolideze poziţia secundă în clasament, fiind la patru puncte de următoarea clasată, Minerul Lupeni şi la cinci de Dacia Mioveni.
În partida cu FC Bihor, „Municipalii” au evoluat în următoarea formulă: Pampea –Cumpănaşu, Bier, Dandea – Cercel, Lepădatu, Onofrei (’63 Iordache), Melcea, Stanca, Jovanovic (’79 Moţ) şi Mandea (’46 Dumitru).
De partea cealaltă, antrenorul Florin Farcaş a început cu următorul unsprezece: Curiman –  Târcă, Pătraşcu, Muscă (’27 Gongolea), Bar (’57 Sigartău) –  Predică, Foro, Ember, Achim – Radu (’75 Siminic) şi Iacob.

„Le-am oferit un Paşti Fericit iubitorilor CSM-ului!”

Costel Pană s-a ţinut de cuvânt şi a reuşit să se întoarcă de la Oradea cu toate cele trei puncte puse în joc în partida cu FC Bihor. Săptămâna trecută tehnicianul CSM-ului a promis că va face tot posibilul să facă o surpriză plăcută iubitorilor echipei din Zăvoi şi a reuşit. Referitor la meciul de la Oradea, Costel Pană a spus: „A fost un meci destul de greu, ştiam că vom întâlni un adversar care nu cedează uşor punctele în special pe teren propriu. Însă, după cum am mai spus, noi jucăm întotdeauna la victorie, iar acest meci nu a făcut excepţie de la regulă. Am avut noroc că am înscris repede, iar fotbaliştii de la Oradea a resimţit şocul din plin. După pauză, adversarii noştri au dominat, iar dacă rezultatul era egal nimeni nu se supăra, dar am avut noroc. Vreau să-mi felicit băieţii pentru că au munci foarte mult pentru a obţine acest rezultat. În acest meci, cel puţin în a doua repriză, ei au avut ocaziile cele mai mari, dar noi am fost echipa mai pragmatică şi am reuşit să obţinem toate cele trei puncte” – a concluzionat Costel Pană.

Pampea, salvatorul echipei

După ce în ultimele trei etape Florin Pampea a fost doar rezervă, în partida de la Oradea, „Pampone” a revenit printre titulari, iar revirimentul a fost de bun augur, goalkeeperul având în repriza a doua doua intervenţii salvatoare. Titularizarea lui Rusandu în dauna sa nu i-a căzut prea bine lui Pampea, acesta spunând în cercuri restrânse că dacă nu va mai fi titular este decis să plece din Zavoi. Însă inspiraţia tehnicienilor vâlceni a făcut ca, în partida de la Oradea, Pampea să fie titular, iar acesta şi-a făcut pe deplin datoria la Oradea fiind unul dintre principalii artizani ai succesului vâlcenilor în partida cu FC Bihor.
În meciul a sâmbătă a revenit ca titular şi Victor Lepădatu, care şi-a ispăşit etapa de suspendare pentru cumul de cartonaşe galbene, iar prezenţa sa la mijlocul terenului fiind benefica pentru municipali.

Inspiraţia lui Pană

La mijlocul săptămânii trecute, în timpul unui antrenament, Ionel Cilean a suferit o contractură musculară, devenind incert pentru partida de la Oradea. În locul acestuia, în formula de start, a apărut Marius Onofrei, iar această modificare a fost de bun augur pentru echipa vâlceană. Tânărul mijlocaş al CSM-ului a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren reuşind un gol şi o pasă de gol, contribuţia sa fiind decisivă în economia jocului.
 
Dacia, a rămas în urmă

Principala contracandidată a CSM-ului la locul doi, Dacia Mioveni, a făcut un nou pas greşit la Alba Iulia. Pe terenul unde municipalii au reuşit să se impună, piteştenii au condus cu 1-0, însă la final, scorul a fost 2-1 pentru Apullum. Un alt rezultat care îi avantajează pe vâlceni a fost cel de la Timişoara, acolo unde viitoarea adversară, CFR, a învins la limită pe FCM Reşiţa cu 1-0. Victoria de la Oradea, coroborată cu eşecul celor de la CFR Cluj în partida cu Building Vânju Mare a făcut ca CSM-ul să se apropie la doar şase puncte de prima clasată.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button