Liga V

Arbitrul Hoarcă, al 12-lea jucător al gazdelor

Lera Stroeşti – Real Cernişoara 3-1

Două echipe al căror nume este compus din aceleaşi litere s-au întâlnit într-un meci pe care martorii oculari preferă să-l facă uitat cât mai repede cu putinţă. Oaspeţii au avut prima ocazie de gol în minutul 8, când Bănescu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 22 de metri, pe care goal-keeper-ul gazdelor a reţinut-o. Lera avea să deschidă până la urmă scorul peste zece minute, dar cei din Cernişoara au acuzat poziţia afară din joc a atacantului de la Stroeşti, observată de arbitrul asistent, dar de care centralul Cristian Hoarcă nu a ţinut cont (1-0).

Centralul avea să-şi dea în continuare în petic şi l-a eliminat pentru injurii şi proteste pe jucătorul N. Constantin de la Real, care se afla atunci pe banca de rezerve. Contrar aşteptărilor, după primirea golului, oaspeţii au avut mai mult iniţiativa, au controlat jocul, iar după mai multe ratări ale lui Bănescu şi Cazacu a venit şi golul egalizator. Bănescu a executat atunci magistral o lovitură liberă, făcând inutilă intervenţia portarului din Stroeşti (1-1). În finalul primei reprize, cei din Cernişoara au acuzat un fault dur, de cartonaş roşu la un jucător al gazdelor, pe care însă centralul Hoarcă l-a trecută uşor cu vederea, acordând doar un simplu avertisment.
A doua repriză a început în nota de dominare a gazdelor, care-au avut mai multe şanse de a prelua conducerea, însă portarul Realului, Ciurci, a stăpânit cu autoritate situaţia din careul său. Cea mai hilară fază s-a produs în minutul 55, atunci când Ghentar de la Real a fost chemat la margine pentru a fi schimbat, şi-a scos tricoul, iar Hoarcă l-a sancţionat imediat cu cartonaşul galben. Cum era deja la al doilea, galbenul s-a transformat în roşu, iar fotbalistul de la Cernişoara a fost nevoit să plece imediat la vestiare. În inferioritate numerică pe teren, oaspeţii au cedat tot mai mult teren, iar desprinderea la 2-1 nu a întârziat prea mult. Reveniţi în ofensivă, cei de la Real nu au avut suficientă tărie de caracter pentru a restabili încă o dată egalitatea, asta şi pentru că gazdele din Stroeşti, pentru a îndepărta pericolul de poarta lor, au transformat fotbalul în rugby. Deşi intrările la minge avea pe undeva un soi de lupte K1, Hoarcă a rămas impasibil. Cea mai clară fază de gol a Realului s-a ivit în minutul 70, când Rachina a ţintit transversala cu un şut din lovitură liberă, iar apoi mingea a fost respinsă de portarul gazdelor. Până la urmă, cei care aveau să înscrie au fost tot jucătorii echipei Lera, în minutul 89, scorul devenea 3-1 şi nu a mai putut fi schimbat în puţinul timp rămas de jucat până la final.
Supărat pe maniera de arbitraj a centralului Cristian Hoarcă, tânărul antrenor al echipei Real Cernişoara, a spus la final: „Niciodată nu cred că în fotbalul judeţean se va schimba ceva. Păcat, pentru că sunt unii oameni, cum este Bebe Gologan de la Cernişoara, care îşi doresc cu adevărat să aibă fotbal în comunele în care locuiesc, care fac adevărate sacrificii să aibă o echipă competitivă, nu merită să fie trataţi într-un asemenea hal de arbitri”.
Mihai VOICU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button