Alte sporturi

„Gala sportului dragasanean” si „Cupa Craciunului” la minifotbal în sala încheie un

„Gala sportului drăgăşănean” şi „Cupa Crăciunului” la minifotbal în sală încheie un an sportiv plin de succese în municipiul Drăgăşani

Ce-a dea doua ediţie a acestor evenimente, pline de semnificaţii pentru sportul drăgăşănean, în contextul în care sportivii acestui municipiu au adăugat zestrei de medalii şi în acest an rezultate excelente sunt cele mai ample manifestări sportive întâlnite în municipiul Drăgăşani. Dacă la prima ediţie a galei, publicaţia noastră a avut cel mai mare rol în organizare, la ediţia din acest an ni s-a alăturat şi primăria Drăgăşani care cu sprijinul Consiliului Local doreşte să aducă un prinos de mulţumire celor ce au purtat, atât în ţară cât şi peste hotare culorile şi numele oraşului în care trăiesc şi se pregătesc.
„Gala Sportului drăgăşănean” este o filă din istoria acestui municipiu, de istorie sportivă autentică, iar pentru mişcarea sportivă drăgăşăneană, această gală este o necesitate, prin multitudinea aspectelor ei. Mai întâi, pentru că ea se constituie într-o cronică fidelă a succeselor sportivilor, care se impun a fi consumate şi păstrate în timp. Apoi, pentru că fiecare nominalizare de fapt, reprezintă un exemplu, un drum pe care următoarele generaţii de performeri este bine să-l cunoască în toate detaliile.

Asemenea marilor campioni, laureaţii de azi şi de mâine ai sportului drăgăşănean nu pot atinge vârfurile înalte decât printr-o totală dăruire şi angajare, individuală şi colectivă, atât în îndelungile ore de antrenamente, cât şi în încleştarea dârză cu partenerii de întrecere. Locurile ocupate în întrecerile sportive ilustrează concret frumuseţea luptei din arene, puritatea spiritului olimpic, sensul moral al confruntării, menite a contribui la cunoaşterea şi apropierea oamenilor, la înţelegerea şi prietenia între sportivi.

„Gala Sportului Drăgăşănean” este o carte de istorie iar cea de-a doua ediţie constituie nu numai semnul de mulţumire faţă de cei ce vor rămâne mari sportivi ai acestui municipiu ci şi un imbold adresat celor ce vor avea onoarea de a reprezenta şi apăra culorile în marile arene.

Realizatorii acestui mare spectacol, Consiliul Local, Primăria Drăgăşani, Arena, directorul Clubului Copiilor din Drăgăşani, profesoara Adriana Tănasie şi Sandu Şocu vor aduce pe scenă, într-u fascinant joc de culoare şi lumină dansul şi muzica uşoară, tradiţiile folclorice şi colindele sărbătorilor de iarnă. Vineri 22 decembrie 2006, începând cu orele 17:00 Casa de Cultură „Gib Mihăescu” din municipiul Drăgăşani  va fi scena unui grandios eveniment unde pe lângă expoziţia cu vânzare de icoane pe sticlă şi lemn, exponate ale copiilor şi profesorului Andrei Luţă de la Cercul de pictură di cadrul clubului Copiilor, lansarea revistei micilor jurnalişti de la Cercul de Jurnalistică condus de profesorul Gheorghe Duinea de la acelaşi club, invitaţii, spectatorii, sportivii şi părinţii vor asista la desemnarea sportivului, antrenorului şi echipei anului, la acordarea diplomelor de merit şi excelenţă pentru întreaga activitate în slujba sportului drăgăşănean şi românesc. Un spectacol în care  micii artişti de la clubul copiilor din Drăgăşani pregătiţi de profesorul Mihai Diaconeasa, corepetitor Marin Lică vor aduce mica lor mulţumire laureaţilor anului 2006.

23 şi 24 decembrie 2006, Sala Sporturilor din Drăgăşani va cunoaşte cea mai mare afluenţă de mici fotbalişti şi spectatori. Ediţia a II-a a „Cupei Crăciunului” la minifotbal (grupele de copii născuţi în 1994, 1995,1995 şi 1997) organizată de poetul fotbalist drăgăşănean – Sorin Radu, stabilit în Germania va aduce la start un număr de 160 de fotbalişti care la sfârşitul celor două zile vor fi fiecare premiaţi de Sorin Radu şi de invitaţii săi: Sergiu Radu, Vlad Munteanu, Răzvan Zamfir. Şi-au anunţat participarea la cel mai mare şi puternic turneu organizat în judeţul nostru: CSS Triumf Drăgăşani, FC Oltchim Rm. Vâlcea, Sporting Rm. Vâlcea, CSM Rm. Vâlcea, CSS Slatina. După încheierea acestui turneu, va avea loc un meci demonstrativ între foştii fotbalişti locali ce activează în echipe din primul şi al doilea eşalon şi o selecţionată alcătuită din organizatorul acestui turneu şi invitaţii săi.

Sandu Şocu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button