Liga I

Stoica a transformat Stiinta într-o echipa redutabila

Stoica a transformat Ştiinţa într-o echipă redutabilă

Mourinho din Bănie a reuşit să tranforme Universitatea Craiova într-o echipă redutabilă, capabilă să joace de la egal la egal cu orice echipă puternică. După ce în ultimele şase etape a obţinut 4 victorii şi 2 înfrângeri, oltenii au ajuns pe locul 8 şi promisiunile patronului Adrian Mititelu de la începutul campionatului încep să prindă contur, în special după instalarea pe banca tehnică a lui Ştefan Stoica.
După înfrângerea din etapa precedentă, contra timişorenilor, jucătorii au demonstrat că acea înfrângere a fost doar un accident şi de acum înainte, nu vor mai pierde.
Oltenii au început tare partida cu constănţenii. Velcovici a pătruns în careu, dar centrarea sa a fost respinsă în corner de Barbu. În minutul 29, Lungu a şutat lobat de la 20 de metri, dar mingea a trecut peste transversală. Două minute mai târziu, craiovenii au avut şi ei o bună şansă de a marca, Velcovici a executat direct pe poartă o lovitură liberă, însă Curcă a reuşit să respingă peste transversală. În minutul 81, oltenii au marcat prin Săceanu care, cu o lovitură de cap de la un metru de poartă, a trimis mingea în plasă, după o acţiune de atac prelungită. În minutele de  prelungire craioveni au tras cu dinţii de acest rezultat şi în cele din urmă au reuşit să-şi atingă obiectivul propus: obţinerea celor trei puncte puse în joc.

„Blocknotes”, în tribună

La meciul de sâmbătă, în tribunele stadionului „Ion Oblemenco” a fost prezent şi atacantul Claudiu Raducanu, acesta declarându-se suporter necondiţionat al Universităţii, cu toate că nu a evoluat niciodată pentru formaţia fanion a Olteniei. „Blocknotes” a jucat ultima oară în China, iar în prezent este liber de contract. „Normal că ţin cu Ştiinţa. Am crescut urmărind meciurile de pe «Oblemenco», şi asta nu se poate şterge. Până la iarnă vreau să mă odihnesc. Momentan un am nicio ofertă, dar nici nu mă zbat prea tare să prind vreuna. Din iarnă o să văd încotro o apuc, aş prefera tot o echipă din străinătate. Dar o vacanţă chiar îmi trebuia acum”, a declarat Raducanu.

Solomon n-a venit la meci

Cu toate că s-a împăcat cu patronul  Universităţii de aproape o lună, primarul Craiovei, Antonie Solomon, n-a fost să vadă echipa pe viu. „Nu m-am dus din superstiţie. Dar mi-am dorit ca echipa să-mi facă un cadou frumos de ziua mea, o victorie contra Constanţei”, a declarat Solomon, care duminică a împlinit 51 de ani. Este bine ştiut faptul că primarul Solomon nu a fost la nicio partidă a Universtăţii de când clubul a fost preluat de Adrian Mititelu, în vara lui 2005. Relaţiile dintre cei doi au fost tensionate mai bine de un an, dar în această toamnă edilul-şef a revenit la sentimente mai bune, promiţând că va cesiona clubului stadionul „Ion Oblemenco” pe o perioadă de 20 de ani.

Radu Voicescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button