Liga II

Trei puncte de aur

Unirea Dej – CSM Rm. Vâlcea 1-2 (0-0)

 

Trei puncte de aur

 

Trupa din Zăvoi a făcut la Dej unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest sezon, comparabil cu cel jucat tot în Ardeal, la Cluj-Napoca, unde „municipalii” au fost aproape să ia de asemenea toate cele trei puncte. Elevii lui Costel Pană şi Dumitru Teleşpan au jucat sâmbăta trecută ceea ce ştiu cel mai bine să facă încă din cele mai vechi timpuri (a se citi, de pe vremea lui Adrian Furnică): să se apere şi să contracte periculos atunci când li se iveşte ocazia. Totuşi, a fost nevoie în plus şi de un dram de şansă. La 0-0, în minutul 19 al primei reprize, portarul Pampea s-a dovedit încă o dată a fi un adevărat înger păzitor pentru echipa vâlceană, parând inclusiv o lovitură de la 11 metri. Moţ şi Melcea au făcut diferenţa în repriza secundă, vâlcenii rezistând până la final atacurilor declanşate de gazde. Au încasat un gol, dar au avut tăria de caracter să-şi păstreze măcar avantajul minim.

Goluri marcate de Moţ şi Melcea

„Municipalii” au avut încă din prima repriză şansa să treacă în avantaj, dar Melcea a preferat să şuteze la poartă în locul unei pase ideale pentru Budean, care nu ar mai fi avut de îndeplinit decât o simplă formalitate: să împingă mingea în plasă. . În repriza a doua, mai precis în minutul 61, Costel Pană a mutat decisiv şi l-a înlocuit pe Budean cu Moţ, cel ce avea să deschidă şi scorul în minutul 72. A fost atunci o centrare înaltă a lui Dumitru pe care Moţ a deviat-o inspirat în poartă, spre disperarea portarului gazdelor (0-1). Fotbaliştii din Dej au acuzat imediat şocul primirii golului şi peste doar două minute Melcea avea să marcheze şi golul al doilea, care s-a dovedit până la urmă a fi şi cel decisiv, ce le-a adus cele trei puncte în contul vâlcenilor. Până la final, dejenii nu au mai reuşit decât să reducă din handicap prin Chiorean, în minutul 87.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Dumitru, Bier, Mocioacă, L. Popa, Cercel – Iordache, Lepădatu, A. Savu (Negruţ ’88) – Budean (Moţ ’61), Melcea (Cumpănaşu ’90)

Lepădatu a jucat accidentat

 

Victor Lepădatu este unul dintre eroii meciului de la Dej. Nu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, dar evoluţia sa în teren rămâne de apreciat. Mai ales că experimentatul mijlocaş vâlcean a evoluat pe toată durata celor 90 de minute accidentat. Un gest de sacrificiu, care merită apreciat. Necazurile lui Lepădatu au apărut chiar înainte de startul meciului. A alunecat pe zăpadă şi s-a lovit rău de tot la picior, însă a strâns din dinţi şi a jucat eroic până la final.

Vâlcenii preferă 2-1

Este pentru a patra oară când CSM-ul se impune cu 2-1 în sezonul actual al Ligii Secunde. Elevii lui Costel Pană au reuşit acest scor de două ori pe teren propriu (cu Unirea Alba Iulia şi Dacia Mioveni) şi de alte două ori în deplasare (la CFR Timişoara şi acum la Unirea Dej).

Încă o dată Melcea

Micuţul mijlocaş vâlcean Iosif Melcea a fost şi de această dată printre cei mai utili jucători de pe teren. Prin reuşita de la Dej, a patra din acest sezon pentru CSM, Melcea a devenit acum golgheterul echipei din Zăvoi, postură cu care era obişnuit încă de pe vremea când juca pentru Tineretul Rm. Vâlcea, în Divizia D.

 

500 milioane lei de la Urban

 

Săptămâna trecută, unul dintre sponsorii principali ai echipei vâlcene, firma Urban, patronată de Theodor Florescu, a livrat în conturile CSM-ului suma de 500 de milioane de lei. Banii sunt precum aerul pentru gruparea din Zăvoi şi vor fi folosiţi la plata datoriilor către stat şi de asemenea pentru achitarea la zi a primelor şi salariilor tuturor jucătorilor.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button