Liga V

Viitorul Frâncesti nu a mai jucat la Surupate

Oaie şi-a respectat promisiunea:

Viitorul Frânceşti nu a mai jucat la Surupate

* Dobrin Ionescu recunoaşte că a motivat financiar echipa adversă
* Vali Pleantă contraatacă

După cum a atenţionat încă de săptămâna trecută, delegatul şi jucătorul echipei Steaua Mânăstireni, Ion Oaie, s-a ţinut de cuvânt şi nu i-a lăsat pe cei de la Viitorul Frânceşti să mai joace pe terenul de la Surupate. Toate măsurile, drastice dealtfel, luate împotriva echipei Steaua după eşecul suferit în faţa celor din Olanu, au fost puse pe seama intervenţiei antrenorului Dobrin Ionescu care a devenit o persoană non-grata pentru Oaie şi compania. Oficialii stelişti l-au acuzat pe Dobrin pentru faptul că a motivat financiar echipa adversă pentru a-i încurca în lupta pentru promovare, ceea ce s-a şi întâmplat.
Acuzaţia nu a fost nefondată, Ionescu confirmând în mare parte cele spuse de Oaie: „E adevărat că am dat bani echipei adverse. Le-am promis din timp şi trebuia să mă ţin de cuvânt. Dar dacă ştiam că Steaua joacă aşa prost, nici nu mă mai încurcam. Însă de la a da bani echipei adverse şi până la acuzaţii că am mituit arbitrii, e diferenţă mare. Niciodată n-aş face acest lucru nici pentru echipa mea, nici împotriva alteia. E o acuzaţie gravă şi dacă m-aş coborî la mintea lor, ar trebui să-i dau în judecată. Dar oricum până la urmă valoarea îşi va spune cuvântul. Dacă au valoare intră, dacă nu stau tot aici. Nu înţeleg de ce îi deranjează că eu am motivat echipa de la Olanu. Să facă şi ei la fel dacă vor. E o practică legală ce se obişnuieşte şi la Divizia A. Noi de ce să nu o facem?” Cele două formaţii implicate în acest scandal jucau, prin rotaţie, pe acelaşi teren, cel de la Surupate, însă supărarea provocată de Dobrin echipei Steaua l-a făcut pe Oaie să recurgă la măsuri duse până la extrem. A ameninţat încă de săptămâna trecută că nu-i va lăsa pe cei de la Viitorul să joace la Surupate şi şi-a respectat promisiunea. În preziua meciului dintre Viitorul Frânceşti şi Sportul Genuneni, steliştii s-au dus la teren şi-au dărâmat stâlpii uneia dintre porţi. Astfel meciul a fost mutat pe terenul central din Frânceşti unde Viitorul s-a înţeles cu Nicu Strâmbeanu şi ceilalţi care i-au oferit găzduire şi i-au propus chiar o colaborare şi pe viitor.

Antrenorul Dobrin Ionescu spune în continuare: „Puteam să jucăm la Surupate pentru că noi avem încheiată o convenţie şi e terenul Primăriei, nu al lor. Dacă vroiam să joc, luasem legătura cu oamenii de ordine, dacă era nevoie chemam şi de la Vâlcea o firmă pentru a ne oferi protecţie, însă am considerat că cel mai deştept trebuie să cedeze. Am jucat la Frânceşti, am câştigat cu 3-0 jocul cu Sportul Genuneni şi ne-am înţeles foarte bine cu băieţii de la Victoria Frânceşti. N-am avut nicio problemă. Până la finalul turului vom jucat tot aici, urmând să găsim o soluţie din retur”. 

De altfel, o altă persoană implicată în această poveste, Vali Pleantă, spectatorul ce a pătruns pe teren şi l-a alergat pe arbitru, fiind acuzat că după meci i-a urmărit cu maşina pe cavalerii fluierului cu intenţia de a-i lovi pe aceştia, a ţinut să-şi facă cunoscut şi punctul său de vedere cu privire la cele întâmplate: „Nu mai contează ce s-a întâmplat în timpul jocului, însă nu-mi explic cum s-a putut afirma că eu l-am urmărit ca-n filme cu maşina pe arbitrul Ghinea. Într-adevăr, am fost la meci şi după terminarea jocului m-am întors spre casă, la Buneşti. Eu nu aveam de unde să ştiu că arbitrii vor merge pe acelaşi traseu. Erau în faţa mea cu maşina, am încercat să-i depăşesc, să-mi continui drumul, dar nu m-au lăsat. M-au ţinut aşa tot drumul. Dacă întâlneam un poliţist i-aş fi comunicat acest aspect. Când au oprit, m-am dus să le reproşez acest lucru pentru că nu puteam să înţeleg de ce au procedat astfel. Cam aşa s-au petrecut lucrurile, nu cum au relatat alţii”.

 Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button