Liga V

Sase goluri, doua eliminari si cinci „chimisti” care au decis soarta meciului

AS Mihăeşti – FC Budeşti 4-2 (3-0)

Şase goluri, două eliminări şi cinci „chimişti” care au decis soarta meciului

Etapa cu numărul opt în Seria a III-a a Diviziei Onoare aducea la Mihăeşti o formaţie tânără, dar cu pretenţii mari, spre cinstea celor ce au „construit-o” în vara acestui an: FC Budeşti, echipă pusă pe picioare de consilierul local Marian Sucea alături de Ionel Toader, Dănuţ Barbu şi Mihai Lepşa, formaţie antrenată de binecunoscutul Radu „Delasală”, venea, aşadar, în fieful liderului, AS Mihăeşti fiind, alături de Energia Malaia, echipele care revendică supremaţia seriei, fiecare dintre aceste două formaţii ţintind promovarea în „D” la finalul acestui sezon. Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, 4-2, experienţa „chimiştilor” Tudorică, Zgripcea, Şorega, Zaharioiu şi Căpătan făcând diferenţa în dese rânduri. Profesorul Lucian Catargiu, antrenorul gazdelor, a început meciul cu budeştenii în formula 4-4-2, la fel ca şi oaspeţii, de altfel. Primul gol vine în fatidicul minut 13. Căpătan este faultat în careu de un fundaş advers şi centralul Daniel Demetrescu arată punctul cu var. Execută Zaharioiu şi transformă:1-0 pentru gazde. În minutul 38 pică şi golul doi al celor de la Mihăeşti. Aflat într-o suspectă poziţie de ofsaid, Şorega înscrie pentru 2-0. Gazdele intră, totuşi, la vestiare cu 3-0 în urma unei faze create de Căpătan: în minutul 45, atacantul echipei AS Mihăeşti face o cursă pe stânga, centrează şi în încercarea de a degaja, fundaşul oaspeţilor, Florin Gherguş, trimite mingea în propria poartă.

Doi jucători de la gazde, eliminaţi

Repriza secundă începe cu acelaşi registru tactic. Gazdele atacând, oaspeţii apărându-se şi încercând contraatacuri firave. Astfel, golul trupei lui Lucian Catargiu vine firesc, judecând după cursul jocului. În minutul 55, Alin Stănică primeşte o minge în marginea careului de 16 metri advers, pătrunde şi şutează din alergare fără speranţe pentru portarul oaspeţilor. Din acel minut, însă, situaţia se schimbă. La adăpostul acestui aparent liniştitor 4-0, gazdele iau piciorul de pe acceleraţie şi le permit celor de la Budeşti să iasă la joc. Astfel, în minutul 58 atacantul gazdelor, Alin Stănică, încearcă să-şi facă singur dreptate şi-l loveşte intenţionat pe fundaşul oaspeţilor, Pistol. Pentru acest lucru Demetrescu îl trimite pe Alin Stănică la vestiare. Nu trec nici şase minute şi oaspeţii înscriu pentru prima dată. Pătrundere a lui Florin Nedeluş, acesta este faultat în careu şi Demetrescu arată pentru a doua oară punctul cu var. Execută Belivacă, Rohatinovici fiind pentru prima dată după mult timp învins: 1-4. Tot Belivacă este cel care punctează şi a doua oară pentru FC Budeşti la o fază la care gazdele reclamă că mingea nu a intrat cu toată circumferinţa în poartă. Golul este validat de central, astfel că în minutul 71 se stabileşte scorul final: 4-2 pentru gazde. Şi, pentru ca Demetrescu să-i supere şi mai mult pe mihăeşteni, acesta mai arată o dată cartonaşul roşu, acesta eliminându-l şi pe mijlocaşul gazdelor, Cătălin Stănică.

În acest meci au jucat echipele:

AS Mihăeşti: Rohatinovici – Bărănguţă, Tudorică, D. Popescu, Radu, Cătălin Stănică, Zgripcea, Şorega, Zaharioiu, Căpătan, Alin Stănică. Au mai jucat Ilinescu şi Guran. Antrenor Lucian Catargiu.

FC Budeşti: Marius Nedeluş – Laurenţiu Gherguş, Pistol, Rentea, Belivacă, Vasile Gherguş, Ciulpan, Barbu, Căpruci, Florin Nedeluş. Au mai jucat Marian Radu şi Codin. Antrenori Marian Radu şi Marian Sucea.

Au arbitrat Daniel Demetrescu, la centru, Robert Diaconu şi Sergiu Burda, la cele două linii. Observator din partea AJF a fost Mircea Râmniceanu.

– Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button