Liga V

Victorie în ultimul minut pentru trupa lui Mitica

Forestierul Romani – AS Bărbăteşti 3-2 (0-2)

Victorie în ultimul minut pentru trupa lui Mitică

* la final, oaspeţii au formulat o contestaţie

Egalul scos în deplasare, la o pretendentă la promovare, Steaua Mânăstireni, le-a dat încredere băieţilor lui Mitică Drăgănescu. Astfel, Forestierul Romani s-a întors pe propriul teren pentru meciul din runda a şaptea cu AS Bărbăteşti. La ora jocului cele două formaţii erau despărţite de trei puncte în clasament, gazdele, locul 6, cu 9 puncte, oaspeţii patru locuri mai jos cu 6 puncte. Cele două grupări erau însă egale, 0, la adevăr. Dacă pentru oamenii din localitatea mânăstirii lui Brâncoveanu meciul nu a suscitat prea mult interes, doar vreo 20 de localnici alegând să vadă jocul pe viu, oaspeţii au venit în număr destul de mare pentru a-şi susţine favoriţii de pe margine. Şi aşa cum le stă bine unor susţinători, aceştia au ajuns la teren şi cu câteva sticle de băutură, alături, desigur, şi de altele de apă minerală. Bineînţeles că „tăria” jocului şi-a spus ulterior cuvântul asupra unor spectatori de la Bărbăteşti care s-au comportat adesea destul de zgomotos, contestând arbitrajul şi maniera de joc, mai bărbătească, a gazdelor.

 

Buică şi Fiastru au întors rezultatul

 

Deşi ambele echipe au avut în prima parte ocazii de a înscrie, mingea a intrat în plasa unei porţi abia spre finalul acestui prim mitan. Era minutul 42 când oaspeţii deschideau scorul prin M. Banacu. Acelaşi jucător cu un număr mai puţin obişnuit pe tricou la fotbal, 99, este şi marcatorul golului care stabileşte scorul pauzei: 2-0 pentru oaspeţi. La pauză, jucătorul gazdelor, Fiastru, avansează un pronostic pentru final: „Batem cu 3-2!”. Cineva are curaj să facă pariu că nu va fi aşa. Miza, normal, câteva sticle de bere. Minutul 13 al reprizei secunde se dovedeşte unul cu noroc pentru gazde. Lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga, execută „forestierul” Buică, aceasta pasează perfect în dreapta şi venit în alergare Simtea reia în plasă cu un şut perfect: 1-2. Cu zece minute înainte de final gazdele egalează. Autor: acelaşi Buică. În minutele de prelungiri echipa lui Mitică Drăgănescu dă lovitura de graţie, cu un gol primit de apărarea răsfirată a oaspeţilor. Rezultat final 3-2 pentru Forestierul, grupare ce câştigă meritat toate punctele puse în joc. Am remarcat jocul perfect făcut de cel ce a dat claritate în teren fazelor, Buică, dar şi dăruirea şi ambiţia cu care s-a bătut pentru fiecare minge un alt „veteran” de la gazde, Fiastru. Arbitraj perfect al centralului Florin Păunescu. La cele două linii s-au aflat Bogdan Mrejeru, şi el fără greşeală, şi Daniel Mecu, cel care, aflat sub presiunea oaspeţilor, s-a mai pierdut uneori şi a luat câteva decizii greşite. Observator din partea AJF a fost Gheorghe Nicolae.

 

Comportarea oaspeţilor, discutabilă!

 

Chiar dacă Mitică Drăgănescu s-a străduit să asigure o atmosferă plăcută jocului, aceasta a fost stricată în mare parte de oamenii veniţi de la Bărbăteşti cu băutură (să se distreze, spuneau ei!) la teren. Aceştia au stat tot timpul pe marginea terenului şi cu toată insistenţa oamenilor de ordine, n-au părăsit acel loc, punând presiune şi pe asistentul Mecu. Întărâtaţi de cei de pe margine, şi jucătorii oaspeţilor au avut adesea de protestat la deciziile centralului Florin Păunescu. Mai mult, la final, jucătorul cu numărul 5 de la oaspeţi, a avut cuvinte nu tocmai ortodoxe la adresa lui Păunescu, şi-a scos tricoul pe care l-a aruncat în direcţia sa. Nici după aceea, Savu nu s-a liniştit, continuând să protesteze vehement, fapt ce l-a făcut pe central să-i arate pe merit cartonaşul roşu. Mai mult, un oficial al grupării oaspete nu a ştiut la final cine e observator, iar când i s-a spus, a avut o expresie urâtă: „Ăsta, cu şapcă?!” De menţionat că observatorul, cu ani buni de arbitraj în diviziile B şi C, Gheorghe Nicolae, era la doar doi-trei metri de acesta. La final oaspeţii au formulat o contestaţie, aceasta urmând a se judeca azi la Comisia de Disciplină.

 

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button