Liga V

Oaspetii au vrut sa se retraga de pe teren

FC Budeşti – Unirea Tricolorul Goleşti 3-3 (1-2)

Oaspeţii au vrut să se retragă de pe teren

La Budeşti s-au făcut pregătiri de mare sărbătoare: Ziua comunei. Meciul de fotbal trebuia să facă „deschiderea” şi a fost la un pas de a strica atmosfera plăcută. Oaspeţii au început mai bine meciul şi prin reuşitele lui Manchi şi Târş au condus în minutul 25 cu scorul de 2-0. Diferenţa putea fi şi mai mare, dar goleşteanul Târş a ratat incredibil, o dată trimiţând mingea în bară. Când nimeni nu se aştepta, la o luptă pentru minge între Beldiman (UT Goleşti) şi Lepşea (FC Budeşti), cel de pe urmă îl îmbrânceşte pe portarul oaspeţilor şi centralul Lucian Floarea, care a văzut că Beldiman scuipase, i-a arătat direct cartonaş roşu goleşteanului. Eroare gravă pentru că Beldiman a scuipat într-altă direcţie, nu ca atitudine nesportivă, iar Lepşea a pus mâinile pe portar fiind în alergare, pentru a se opri, nu pentru a riposta. O astfel de fază ori trebuie ignorată, ori aceeaşi sancţiune pentru ambii jucători. Mai grav este faptul că în meleul creat ca urmare a protestelor vehemente ale oaspeţilor, unul dintre jucătorii goleşteni a pus mâna-n gât arbitrului, i-a dat peste carneţel şi a înjurat, ameninţările şi expresiile sale fiind auzite din tribună. Nici un jucător dintre cei care a protestat la eliminarea portarului n-a fost sancţionat şi nici pentru agresarea arbitrului n-a primit nimeni nimic. Mai grav este faptul că apoi, după ce s-au convins că nu întorc decizia arbitrului, goleştenii au fost retraşi de pe teren şi centralul a fost nevoit să arate trei minute pentru ca aceştia să revină. Prezent la meci, preşedintele echipei Unirea Tricolorul, colegul nostru Florin Mănoiu, a intervenit, şi-a trimis echipa în teren şi a făcut ordine pe banca de rezerve unde, cu ajutorul observatorului Bivolaru, i-a liniştit pe cei nemulţumiţi. Era totuşi 2-0 pentru oaspeţi. Până la pauză FC Budeşti a redus din diferenţă.

 

În repriza a doua, graţie prestaţiilor excelente ale jucătorilor Nedeluş, Rentea şi Belivacă, gazdele au dominat covârşitor, norocul fiind de partea goleştenilor care au avut un portar inspirat în persoana „improvizatului” Căruntu. Mai mult, pe contraatac Târş a mărit diferenţa la 1-3. Doar două greşeli ale lui Nicolăescu şi tampa au făcut ca FC Budeşti să profite şi să egaleze, 3-3 fiind un scor echitabil faţă de cele petrecute în teren, dar care n-a mulţumit niciuna dintre echipe.

În final să mai apreciem măsurile excelente de organizare a partidei şi a sărbătorii locale de la Budeşti, meritele aparţinând în acest caz atât primarului Mirea cât şi, mai ales, consilierului Marian Sucea.

Daniel ROHATINOVICI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button