Liga III

Si-au revenit!

Avântul Reghin – FC Oltchim Rm. Vâlcea 0-3 (0-1)

Şi-au revenit!

Ziua de vineri, 13 septembrie, a fost una cu noroc pentru vâlcenii de la FC Oltchim. După 3 săptămâni în care s-au împiedicat de adversari, timp în care cel mai bun rezultat a fost un egal, elevii lui Costel Gaiţă au reuşit să spargă gheaţa şi să învingă în deplasare, la Reghin. Şi nu oricum, ci la o diferenţă de scor categorică: 3-0. Victoria este cu atât mai meritorie pentru „chimişti” datorită faptului că au reuşit să obţină acest rezultat pe terenul propriu al adversarilor, Avântul Reghin, o grupare, să-i spunem, de mijlocul clasamentului, deşi înaintea acestei etape se afla la doar 4 puncte de podiumul seriei. După cum ne-au informat oficialii Oltchim-ului meciul a fost la discreţia noastră. Arbitrajul nu le-a mai fost potrivnic vâlcenilor şi în minutul 20 al partidei au beneficiat de o lovitură de pedeapsă just acordată de arbitru. Marinescu a fost cel care a deschis scorul şi a „turnat”, astfel, „plumb” în picioarele adversarilor. Gazdele au tot încercat să schimbe soarta acestei partide, însă până la pauză nu s-a mai consemnat  nimic important. Vădit incomodaţi de scorul de pe tabela de marcaj, pe măsura trecerii timpului au început să apară şi greşeli în jocul celor de la Reghin. Astfel, şi pe fondul jocului bun al vâlcenilor, în creştere de la etapă la etapă, scorul a devenit în minutul 64 al meciului 0-2. Olaru a trimis o pasă printre adversari la care-a ajuns Preda care şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. La aproximativ 10 minute după această reuşită tot Preda a fost cel care-a marcat pentru 0-3, care-a avea să fie şi rezultatul final ale meciului, deşi până la ultimul fluier al arbitrului au mai fost două, trei ocazii clare ale vâlcenilor de a înscrie. Însă, acelaşi Preda, o alegere inspirată a antrenorului de a-l aduce în Liga a III-a de la Divizia D, golgheter al Oltchim-ului în aceste 11 etape disputate, a mai ratat din situaţie de singur cu portarul, iar şutul spre poarta goală al juniorului Nicorici a fost respins în ultimul moment de un fundaş al echipei gazdă. Per ansamblu, o victorie meritată a elevilor lui Costel Gaiţă.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Monea – Glăvan, Marinescu, Bărbuţ, Creangă, Olaru, Roşoagă, Negrescu, Vali Popa, Preda şi Nicorici. Au mai jucat: Stoica, Căpătan, Nuţu şi Şorega.

Gaiţă nu s-a temut în niciun moment că ar putea pierde jocul

* nici preşedintele Diculoiu nu consideră o surpriză victoria categorică

Jocul cu Avântul Reghin era destul de important pentru FC Oltchim prin prisma faptului că nu mai câştigaseră demult şi un nou rezultat nefavorabil i-ar fi îndepărtat de locurile fruntaşe ale seriei. Dacă în meciul cu Athletic Sibiu li s-a găsit o scuză, că terenul a fost greu, că au jucat bine, dar au avut ghinion, că au mai intervenit şi alţi factori, acum „chimiştii” erau practic sortiţi să nu piardă. Altfel, cu greu ar mai fi recăpătat încrederea conducerii clubului şi a celor ce susţin această formaţie în Liga a III-a. Dar, Glăvan şi compania nu s-au împiedicat la Reghin, ci au reuşit chiar să treacă la pas, cu 3-0, de adversari. Rezultatul şi jocul vâlcenilor l-au mulţumit pe antrenorul Costel Gaiţă care a afirmat că încă după primele 10 minute şi-a dat seama că nu pot pleca învinşi de acolo. „Am controlat jocul, n-aveam cum să pierdem. Apoi în minutul 20 a venit şi golul. Ei au practicat un joc destul de tare, însă nu ne-au pus mari probleme în faţa porţii. Totuşi, nu pot spune că e o echipă rea. Dar, dacă am deschis scorul repede, am intrat la pauză în avantaj, ei s-au cam tăiat. În repriza a doua noi am jucat şi mai bine. Am avut noroc şi am şi marcat la puţin timp după pauză, aşa că ne-am apropiat tot mai mult victoria. Toţi şi-au făcut datoria, astfel că am plecat cu toate cele trei puncte de la Reghin”. De aceeaşi părere a fost şi secundul Marian Deaconescu: „Au jucat extraordinar de bine. Au lăsat o impresie bună toţi, însă în special juniorii Nicorici, Vali Popa. Eu unul nu mă aşteptam să câştigăm la aşa diferenţă, mai ales că am ajuns acolo destul e târziu, cu o jumătate de oră înaintea meciului. Deci erau destul de obosiţi. Însă a fost bine că am reuşit să le dăm gol repede. Apoi, după pauză a venit golul de 2-0 şi n-au mai avut forţa să revină”. Pentru inginerul Mihai Diculoiu, „nu e o surpriză rezultatul pe care l-au obţinut. Poziţia în clasament nu reflectă nivelul de pregătire al echipei. Noi dacă am fi jucat cum trebuie pe teren propriu am fi fost foarte aproape de primul loc. Chiar dacă adversarii se aflau la doar un punct în spatele nostru, nu cred că ne putem compara cu Avântul Reghin. Această victorie poate se datorează şi faptului că după înfrângerea de «acasă» i-am iertat, n-au fost amendaţi. S-ar putea să-i fi motivat şi acest lucru”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button