Liga V

Un egal care e pe placul altora

Dinamo Rm. Vâlcea – Unirea Tricolorul Goleşti 2-2 (0-2)

 

Un egal care e pe placul altora

 

După evoluţia bună avută în meciul de la Malaia, acolo unde chiar dacă a pierdut, şi-a creat ocazii destul de multe de gol, gruparea lui Laurenţiu Mustăţea, Dinamo Rm. Vâlcea, aştepta partida de pe arena Nord a Clubului Sportiv Şcolar ca pe un meci în care toate acele ratări să fie răzbunate prin goluri. Surpriza plăcută şi interesantă a partidei Dinamo Rm. Vâlcea – Unirea Tricolorul Goleşti a fost faptul că în ambele meciuri cei doi finanţatori ai formaţiilor, Laurenţiu Mustăţea şi Adi Răducanu, au început ca titulari. La final s-a înregistrat scor de egalitate ce a nemulţumit ambele echipe, dar care a fost, desigur, pe placul primelor două clasate. Spre cinstea lor, cele două echipe şi-au apărat cu sportivitate şansele, chiar dacă au mai existat voci care spuneau că cele două echipe se vor ajuta în campionat pentru ca una să termine pe primul loc. Rezultatul de duminică a demonstrat contrariul, pentru că ambele formaţii au sponsori cu ambiţii de a se impune prin joc, nu prin jocuri de culise.

 

Goleştenii, eficacitate maximă

Debutul jocului găseşte echipa gazdă în atac, însă oaspeţii se aşează bine în apărare şi declanşează chiar câteva contraatacuri periculoase. La o astfel de ocazie se deschide şi scorul. Era minutul 12 când chiar Răducanu trimite o minge cu efect de pe stânga pe dreapta, Târş preia, avansează spre poarta gazdelor şi şutează peste un Armeanu spectator: 1-0 pentru fosta divizionară D. Urmează alte 30 de minute de joc steril, cu mingi disputate în special la mijlocul terenului, însă fără faze spectaculoase la cele două porţii. Cu cinci minute înainte de pauză vine şi golul doi al oaspeţilor. O minge centrată de pe dreapta, portarul gazdelor, Armeanu, ratează întâlnirea cu aceasta, şi nemarcat, venit în alergare, Creangă pune latul şi trimite în poartă din doi metri: 2-0

Un penalti neacordat şi un egal meritat

Debutul reprizei secunde aduce prima mare ocazie pentru dinamovişti. Stănculescu trimite pe lângă poarta oaspeţilor din marginea careului mare. 12 minute mai târziu, la o centrare de pe stânga a lui Mustăţea, acelaşi Stănculescu nu nimereşte spaţiul porţii adverse, trimiţând cu capul pe lângă. Am mai notat apoi alte două ocazii de a închide jocul, ambele ratate de căpitanul Târş pentru goleşteni. Şi cum ocaziile se răzbună, la o astfel de fază, după ce goleştenii au ratat desprinderea prin Păun, pe contraatac, Văcaru, de la gazde, ia o acţiune pe cont propriu, pătrunde în careu, centrează pentru Laurenţiu Mustăţea care îl învinge pentru prima dată pe Beldiman: 1-2. În minutele de prelungire, dinamoviştii reuşesc egalarea prin Radu Robert. Asta după ce arbitrul de centru Ion Iordache, care a avut o prestaţie perfectă în prima repriză, a arbitrat cu greşeli în partea secundă, totul culminând cu neacordarea unui penalty pentru gazde pe finalul meciului. Scor final, Dinamo Rm. Vâlcea – Unirea Tricolorul Goleşti 2-2, şi grupările lui Laurenţiu Mustăţea şi Adi Răducanu îşi împart ineficient cele trei puncte puse în joc: fiecare echipă ia câte unul, spre nemulţumirea ambelor tabere care doreau să termine învingătoare. În acest meci au evoluat formaţiile:

Dinamo Rm. Vâlcea: Armeanu – Matei, Gh. Bogoslov, Matei, Ştefănescu, Bondarici, Stănculescu, Oprea, Radu, Mustăţea şi Văcaru. Au mai jucat Cristea, Ungureanu şi Pâslaru.

Unirea Tricolorul Goleşti: Beldiman – Creangă, Răducanu, Tampa, Tănase, Ion Gheorghe, Zamfir, Târş, Chelcea, Păun şi Niculescu. Au mai jucat Banu, Nicolăescu, Stroe şi Vergu. A arbitrat, cu greşeli în repriza secundă, Ion Iordache, la centru. Arbitri asistenţi au fost Roxana Glăvan şi Mihai Irimia. Observator improvizat şi întâmplător sosit la acest meci a fost Mircea Cârceag.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button